Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Ντοκιμαντέρ: Παράδεισος ή Όλεθρος


 { Μας αρέσει να επεξεργαζόμαστε ενδιαφέρουσες προτάσεις και προτεινόμενες ιδέες που έχουν "κάτι να πουν", όσο κι αν έχουμε επιμέρους διαφωνίες ή ενστάσεις ή διατηρούμε μια επιφυλακτική στάση. Και οι παρακάτω επισημάνσεις και προτάσεις σίγουρα παρουσιάζουν ενδιαφέρον...}

Jacque Fresco: Ο "σύγχρονος... Da Vinci" και το Zeitgeist 

" Σε αυτό το ντοκιμαντέρ αναφαίνονται με λεπτομέρεια οι βαθύτερες αιτίες των συστημικών διαταραχών των αξίων και τα επιζήμια συμπτώματα που προκαλούνται από την τρέχουσα κοινωνικό-οικονομική κατάσταση του πολιτισμού μας. To Venus Project τάσσεται υπέρ ενός νέου κοινωνικο-οικονομικού συστήματος, ενημερωμένο με την σημερινή γνώση, που χαρακτηρίζει τη δια βίου εργασία του Κοινωνικού Μηχανικού, φουτουριστή, εφευρέτη και Βιομηχανικού σχεδιαστή Jacque Fresco, που ο ίδιος αποκαλεί οικονομία βασισμένη σε πόρους. 
 Στην ταινία τονίζεται η ανάγκη να ξεπεραστούν παρωχημένες και αναποτελεσματικές μέθοδοι της πολιτικής, των νόμων, των επιχειρήσεων και να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος της επιστήμης, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία, για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των ανθρώπων του κόσμου. Δεν βασίζεται στις απόψεις των πολιτικών και οικονομικών ελίτ ή στην σφαίρα της φαντασίας, αλλά στη διατήρηση μιας δυναμικής ισορροπίας με τον πλανήτη που θα μπορούσε να προσφέρει τελικά την αφθονία για όλους τους ανθρώπους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου