Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Συναντήσεις για την Αποανάπτυξη στο Καφενείο

  Δρώμενα στο Καφενείο
Κύκλος συναντήσεων: “Α, όπως αποανάπτυξη”


 Παρουσιάσεις – συζητήσεις – εργαλεία για την αποανάπτυξη, την μετάβαση, τον υπαρκτό, καινούργιο κόσμο που χτίζεται καθημερινά.


- Τετάρτη, 20/11/2013, στις 20:00 , στο Καφενείο (Μοναστηρίου 140 και Τηλεφάνους, Ακ.Πλάτωνα) συζήτηση με τίτλο " Η υπόσχεση της [οικο]κοινότητας" με τον Νίκο Αναστασόπουλο

Μία συζήτηση σχετικά με τον σημερινό ρόλο της κοινότητας και
των οικοκοινοτήτων ειδικότερα σε ότι αφορά τον μέσο όρο των
κατοίκων των πόλεων και τα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά και
περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα στην
κρίσιμη αυτή περίοδο, σε σχέση με προηγούμενες εποχές στην
ιστορία.


- Τετάρτη, 27/11/2013, στις 20:00, στο Καφενείο (Μοναστηρίου 140 και Τηλεφάνους, Ακ.Πλάτωνα) ανοιχτή συζήτηση με τον συγγραφέα και καλλιεργητή Γιάννη Μακριδάκη με τίτλο: Αλλαγή πορείας. Από το σύστημα στο οικοσύστημα

Σύντομη Περιγραφή
Το χρηματοοικονομικό σύστημα είναι ένα τεχνητό υποσύνολο του γενικού συνόλου, που ονομάζεται οικοσύστημα. Αποκτά υπόσταση από τα καταναλωτικά άτομα που περιέχει, και γιγαντώνεται διαρκώς από τις καταναλωτικές τους ανάγκες, τις οποίες αυξάνει ολοένα με διάφορους τρόπους. Αυτός ο γιγαντισμός έχει ορισθεί ως Ανάπτυξη, πιέζει και αφανίζει συστηματικά το οικοσύστημα και οδηγεί μαθηματικά προς την πλήρη υποκατάστασή του από την χρηματοοικονομική φούσκα που ολοένα μεγαλώνει στο εσωτερικό του.
Η αλλαγή πορείας είναι απόλυτα αναγκαία σε αυτή την ιστορική στιγμή της ανθρωπότητας. Η Αποανάπτυξη, η στροφή προς την σμίκρυνση, η άμεση επαφή των καταναλωτών με το οικοσύστημα και τους φυσικούς πόρους, είναι τα εργαλεία και οι μέθοδοι για να σταματήσει να γιγαντώνεται η φούσκα και να αποτραπεί η τελική της έκρηξη και κατάρρευση των πάντων.
http://yiannismakridakis.gr/?page_id=2196Από Ευρωπαϊκό χωριό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου