ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο 9 Νοέμβρη στις 12:00 στην πλ. ΔημαρχείουΟι συλλήψεις των χρυσαυγιτών μετά την πολιτική δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσσα, δε σημαίνουν το τέλος της δράσης του ούτε όμως και το τέλος της αντιφασιστικής πάλης. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τη ρατσιστική της πολιτική με επιχειρήσεις σκούπα κατά των μεταναστών, συντηρεί τις άθλιες συνθήκες στα κολαστήρια-στρατόπεδα συγκέντρωσης. Συνεχίζονται και θα ενταθούν οι επιθέσεις σε όλους όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται διεκδικώντας τα δικαιώματά τους (απλήρωτοι εργάτες του Σκαραμαγκά, εργαζόμενοι στη Χαλκίδα). Ποινικοποιούνται οι αγώνες με επιστρατεύσεις και συλλαμβάνονται μαθητές (Λαμία, Ηγουμενίτσα). Οι κυβερνήσεις της ΕΕ μετατρέπουν τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο (τραγωδία στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας). Το ίδιο το σύστημα και οι πολιτικοί του εκφραστές χρησιμοποιούν την περίφημη θεωρία των δύο άκρων για να βάλουν στον ίδιο παρανομαστή τους δολοφόνους με όποιον παλεύει, αντιστέκεται και διεκδικεί.

Οι γειτονιές μας έχουν στο παρελθόν δώσει πολλούς αγώνες και αίμα ενάντια στο φασισμό. Με οδηγό αυτούς τους αγώνες, καλούμε τους Περιστεριώτες να εμποδίσουν το φίδι του ναζισμού να δαγκώσει ξανά. Ο φασισμός ήταν και είναι το όπλο του συστήματος ενάντια σε οποιαδήποτε σπίθα αντίστασης στην επίθεση που βιώνουμε καθημερινά από κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ. Τους φασίστες θα τους τσακίσει ο λαός με την συλλογική και οργανωμένη πάλη του μέσα από σωματεία, συνελεύσεις, επιτροπές, συλλόγους, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο εργασίας.

Καλούμε τους κατοίκους του Περιστερίου, την κάθε συλλογικότητα, το κάθε σωματείο,
τον κάθε συλλογικό φορέα, τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς
στη μεγάλη ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ το Σάββατο 9 Νοέμβρη στις 12:00 στην πλατεία Δημαρχείου

Υψώνουμε πύργο ατίθασο με κοινή συντονισμένη δράση που:
  • Θα αποκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο της ΧΑ και της φασιστικής ιδεολογίας ως την πιο βάρβαρη εκδοχή του καπιταλισμού, τη στενή του σχέση με εφοπλιστές, κεφάλαιο, εργοδοσία, κατασταλτικούς μηχανισμούς αστυνομίας και στρατού.
  • Θα έχει ξεκάθαρο μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ που ενισχύει και ανδρώνει τη δράση του φασισμού.
  • Θα αντιπαλεύει τον εκφασισμό της κυβέρνησης και του ίδιου του κράτους, τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και τα επίσημα κρατικά – κυβερνητικά τάγματα εφόδου, ΜΑΤ - ΔΙΑΣ - ΔΕΛΤΑ, των οποίων τη δράση γνωρίσαμε από πρώτο χέρι στη πόλη μας με αφορμή τις διαμαρτυρίες για το θάνατο του Θανάση Καναούτη.
  • Θα είναι άρρηκτα δεμένη με το οργανωμένο λαϊκό εργατικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του. Θα υπερασπίζεται και να διεκδικεί τις σύγχρονες λαϊκές ελευθερίες.
  • Δεν θα επιτρέψει τους φασίστες να βρουν χώρο ανάπτυξης σε καμία γειτονιά, σχολείο και χώρο δουλειάς. Θα απονομιμοποιήσει στον λαό και τη νεολαία τη φασιστική ιδεολογία προτάσσοντας την αξιοπρέπεια, την ταξική αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, τον αγώνα και την ιστορική μνήμη.
ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

από την Εργατική Λέσχη Περιστερίου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου