ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Οι τηλεδικαστές και τηλεμπάτσοι ξέρουν καλά αυτή τη δουλειά!


O Κολόμβος ανακάλυψε την Αμέρικα, το ξέρατε ή όχι; Δείτε τηλεόραση να συμπληρώσετε τα κενά των γνώσεών σας!
(Βέβαια πριν απ'αυτόν την είχαν ανακαλύψει αποδεδειγμένα οι Βίκινγκς και υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις για τους Αιγύπτιους, τους Φοίνικες, ακόμα και για τους αρχαίους Έλληνες και ίσως κι άλλους...Ίσως την έχουν ανακαλύψει και οι εξωγήινοι και τα κανάλια θα το κάνουν μέγα θέμα με άπειρες αναλύσεις και υποθέσεις για το μέλλον των ανθρώπων, αν αποφασιστεί από τους πάνω ότι...εδώ υπάρχει μια νέα φοβερή και τρομερή  παγκόσμια απειλή που χρήζει επίσημη δημιουργία παγκόσμιας κυβέρνησης για ν'αντιμετωπιστεί!)

Υπάρχει  εμπόριο βρεφών παγκόσμιων διαστάσεων, το ξέρατε; Αν όχι ευγνωμονείτε τα ευαίσθητα σε κοινωνικά θέματα κανάλια που ξαφνικά κατάλαβαν την υπόσταση της σοβαρότητάς του! Πάντως εδώ στην Ελλάδα, βομβαρδισμένε τηλεθεατάκο με κινδυνολογία και αοριστολογία και με μπόλικο αστυνομικό σασπένς τύπου Μπέκα, βρέθηκε ο κύριος έως μοναδικός ένοχος! Και σταυρώνεται καθημερινά στους τηλεοπτικούς Γολγοθάδες που του επιφυλάσσουν χειρότερη μοίρα από εκείνη του ναζωραίου στο Γολγοθά της καινής διαθήκης: φταίνε οι...κακοί άρπαγες παιδιών Ρομά! Μάθετε τα παιδιά σας μόλις τους αντικρίζουν να τσιρίζουν και από τα κινητά, που τους αγοράζετε από το δημοτικό ακόμη, να καλούν τον...αστυνόμο Μπέκα και τους συνεργάτες του!
 Βέβαια, μπορεί και να έχουν συμβεί κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις εμπορίας βρεφών, αλλά αυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να χαρακτηρίσει και να στιγματίσει συνολικά τις χιλιάδες των Ρομά που ζουν στη χώρα της τηλε-δημοκρατίας. Ούτε υπάρχει ακόμη κάτι συγκεκριμένο και με αδιάσειστες αποδείξεις στην υπόθεση του συλληφθέντος ζευγαριού με το ξανθό κοριτσάκι (ίσως και να βρεθούν ξεκάθαρα καταδικαστικά στοιχεία, αλλά ως τότε ποιος μας εγγυάται ότι τα πράγματα δεν έγιναν κι όπως τα λέει το ζευγάρι των Ρομά; ή γίναμε όλοι άξιοι ένορκοι από τους καναπέδες των τηλεδικαστηρίων και βγάζουμε πρόωρες καταδικαστικές ετυμηγορίες;). Το φουκαριάρικο το κοριτσάκι που αντικατέστησε στο τηλεοπτικό καθημερινό, μέχρι πονοκεφάλου, παραλήρημα την εγκληματική "χρυσαυγιάδα"-άλλη μια τρομερή "ανακάλυψη" καναλιών και πολιτικού συστήματος. Για συγκεκριμένους λόγους κι εκείνο το σήριαλ (Ρεπορτάζ: "Τα μέλη της χρυσής αυγής κάνουν ύποπτες τελετές με πυρσούς και προτιμούν ως κατοικίδια τις χήνες λόγω του ανάλογου βαδίσματος"), όπως δεν είναι τυχαία η ύπουλη στοχοποίηση όλων των τσιγγάνων ανεξαιρέτως κι έπεται ανάλογη συνέχεια με άλλες κοινωνικές ομάδες...Ξεκινώντας ως είθισται με τις πιο αδύνατες. Ήδη έχει γίνει μια "καλή προεργασία" με επαγγελματικούς κλάδους που βαφτίστηκαν συντεχνίες και λοιδωρήθηκαν επειδή τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για την καταβαράθρωσή τους και να διεκδικήσουν: φαρμακοποιούς, εκπαιδευτικούς, ναυτεργάτες, εργαζόμενους στα ΜΜΜ, αγρότες κτλ. Και να μη ξεχνάμε την κατασυκοφάντηση των κατοίκων της Κερατέας με τους ΧΥΤΑ και της Ιερισσού με την Ελντοράντο και τη "χρυσή" καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος...

Έτσι είναι! Καναλάρχες και υπαλληλικό τους προσωπικό κράζουν σαν τα κοράκια και πέφτουν σαν τους γύπες να ευτελίσουν, να τραβήξουν και να τσιμπολογήσουν από παντού "ξεχειλώνοντας" τις διαστάσεις του, "κατασπαράζοντας ως το μεδούλι" κάθε θέμα που θα παρουσιαστεί (ή και θα κατασκευαστεί). Ασχέτως βαθμού σοβαρότητας και ..."εθνικής απειλής". Ό,τι να είναι, αρκεί να μπουκωθεί πληροφοριακά ο τηλεθεατάκος και να μπουχτίσει, να αποπροσανατολιστεί, να κουραστεί νοητικά και ψυχικά...ώστε να μην έχει την απαραίτητη διαύγεια να ασχοληθεί σοβαρά και ενεργητικά με ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ που έχουν εισβάλλει σαν τους Ούννους των σύγχρονων Αττίλων και ρημάζουν τη ζωή τη δική του και των παιδιών του και των επερχόμενων γενεών:

 Το Ελληνικό Μοντέλο Ανάπτυξης, τώρα και σε video...
Μαθήματα μνημονιακής οικονομίας
"Αν δεν έχεις να πληρώσεις την εφορία πούλα το σπίτι σου;"
Το μεγάλο "στάλαγκ"
Υγειονομική καταστροφή στην Ελλάδα,  
Ιστορίες επιτυχίας  
H "συντεταγμένη Πολιτεία" που βλέπει με μίσος τους πολίτες της
Με εγκύκλιο πρόκληση οι βουλευτές και δήμαρχοι κάνουν αύξηση στις συντάξεις τους 
Άνθρωποι και Κτήνη και Το δόγμα του αμόκ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου