Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

Ξεκινώντας για όλα όσα νομίζαμε πως ήταν πέρα από τις δυνάμεις μας...

(το παρακάτω βίντεο, με τα συνοδευτικά από κάτω δικά μου σχόλια, το δανείστηκα από τη σελίδα του μπλογκ με τιτλο "ΔΟΝΗΣΕΙΣ" ώστε να το χρησιμοποιήσω ως εφαλτήριο ερέθισμα για μια σειρά σκέψεων...)


Ο Tom Morello (πασίγνωστος από τους πολιτικοποιημένους δυναμίτες Rage against the Machine) εδώ ως Nightwatchman μας εξηγεί πως κι ένας μόνο αποφασισμένος & συνειδητοποιημένος άνθρωπος μπορεί να "αλώσει την παγκόσμια φυλακή", σε κάθε γωνιά της και να ανάψει σαν μαγική σπίθα τις φλόγες του αγώνα στις καρδιές των ανθρώπων!

Λοιπόν:

Τίποτα δεν έχει ακόμα χαθεί, σκέψου πόσα είναι να κερδηθούν... Κι αν οι παγίδες μοιάζουν αξεπέραστες, αν το μέγεθος των "μπάζων" μέσα στη ζωή και το μυαλό μας θυμίζουν πύργο της Βαβέλ κι αν όσα οι "κουκλοπαίχτες" μας δίδαξαν να μας χωρίζουν(θεωρώντας μας άνοες μαριονέτες) μοιάζουν ριζωμένα ως το μεδούλι της ανθρώπινης ύπαρξης...(ΝΕΚΡΟΣ) Εγώ σου λέω ότι όλα αυτά ΔΕΝ υπάρχουν πραγματικά, είναι μόνο σκοτεινές σκιές που μας ακολουθούν σε κάθε βήμα επειδή είχαμε συνηθίσει να περπατάμε με τα μάτια κλειστά! Όλα διαλύονται σαν σκόνη στην πνοή των πιο ισχυρών ανέμων (...λόγια των ανέμων), όλα εξαλείφονται και γίνονται μέρος της πιο μακρινής λήθης (Ετούτα όλα...)...Όταν αποφασίζουμε να Υπάρξουμε από την αρχή, να νιώσουμε ζωντανοί και συνδεδεμένοι με τον ίδιο τον πυρήνα του θαύματος που λέγεται ζωή! ΖΩΗ ΡΕ! Πόσο αυθεντική, πόσο ουσιαστική είναι όταν έχει να κάνει μόνο με την...επιβίωση;
( Η Φωνή που δίνει λαλιά στις φωνές μας!)

Όπου ακόμα και η μοναξιά (Το προσωπικό μου "κουκούλι") μπορεί ν'αποτελέσει μια ευκαιρία για μια άλλη αλληλεπίδραση, διαφορετικών κραδασμών, έξω από τις συνηθισμένες συμβάσεις συνεύρεσης κι επαφής μεταξύ των ανθρώπων. Εκεί όπου σκοντάφτεις πάνω τους και πνίγεσαι από (ποιος τα πρωτοκαθόρισε κι επέβαλλε;)νόρμες, "ρεαλιστικές" συμβουλές (Συμβουλές με χαμόγελα), προβλέψιμους κώδικες κι "ορθούς τρόπους" συμπεριφοράς και λογής ψυχολογικά και συμπεριφοριστικά "παιχνίδια". Κάτι που προφανώς σημαίνει ότι ο αληθινός εαυτός (και οι πραγματικές του ανάγκες για μια άλλη ποιότητα) είναι από ανεπιθύμητος έως επικηρυγμένος!

Κι αν πηγαίνουμε γυρεύοντας...είναι γιατί "αν ο άνθρωπος είναι μια φυλακή όπου μόνο η ψυχή του παραμένει ελεύθερη"(Βίκτωρ Ουγκώ), εμείς θα θέλαμε και το σώμα και το πνεύμα του ελεύθερα. Ως μια αδιαίρετη ολότητα...Ικανή για κάθε λογής θαύματα!
Μια υπέρβαση μεταμορφωτική που ξεκινάει από μέσα για να διαχυθεί παντού προς τα έξω...(Από μέσα προς τα έξω)

 Ξεκινώντας για όλα όσα νομίζαμε πως ήταν πέρα από τις δυνάμεις μας...Ανακαλύπτουμε ότι ήταν πολύ μικρά και λίγα για εμάς...
(Η φλόγα της Δύναμης)

ανιχνευτής

Δείτε κι αυτό από τον Ένοικο... 
Αλλά κι αυτό από τη νάμα Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου