ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Χρωστάτε δάνειο στην Αγροτική Τράπεζα; Μην πληρώνετε τίποτα!

...αξίζει να διαδοθεί...)


του Δημήτρη Αντωνίου*

Με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος (Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων – ΕΠΑΘ, Συνεδρίαση 46/27-7-2012, θέμα 1ο, ΦΕΚ Β’ 2208/27-7-2012) ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ», και αυτή τέθηκε σε καθεστώς...ειδικής εκκαθάρισης σύμφωνα με το άρθρο 68 του ν. 3601/2007.
Ο ειδικός εκκαθαριστής του πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ.» (υπό ειδική εκκαθάριση) Νικόλαος Μαράντος του Δημητρίου, ο οποίος διορίστηκε με την ίδια ως άνω απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος (απόφαση Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων – ΕΠΑΘ, Συνεδρίαση 46/27-7-2012, θέμα 1ο, ΦΕΚ Β’ 2208/27-7-2012)
http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Bank/News/Announcements/DispItem.aspx?Item_ID=4236&List_ID=1af869f3-57fb-4de6-b9ae-bdfd83c66c95&Filter_by=AN

Αυτό ΣΗΜΑΝΕΙ: H ATE δεν υπάρχει πιά. Συνεπώς οτιδήποτε δικαστικό έγγραφο πάρετε (εξώδικο, διαταγή πληρωμής, τηλέφωνα από εισπρακτικές κλπ), είναι προιόν εγκλήματος (απάτης κι εκβιασμού) και πρέπει να το καταγγείλετε στο ΣΔΟΕ και τον εισαγγελέα και φυσικά να μην του δώσετε σημασία.

Η ΑΤΕ χωρίστηκε σε «καλή» και σε «κακή».

Την «καλή» -που περιλάμβανε τα ενήμερα και με εμπράγματες ασφάλειες (προσημείωση, υποθήκη) δάνεια- την αγόρασε η Πειραιώς. Συνεπώς, για το δάνεια αυτά, θα παίρνετε ειδοποιήσεις και ο συναλλαγές σας θα είναι με την Πειραιώς (όχι με την ΑΤΕ).

Η «κακή» τράπεζα-που περιλαμβάνει ανεξόφλητα «κόκκινα» δάνεια, χωρίς εμπράγματος ασφάλειες (συνήθως πιστωτικών καρτών, καταναλωτικών δανείων κλπ), τέθηκε σε εκκαθάριση κι ορίστηκε ο Νίκος Μαράντος ως εκκαθαριστής. Αυτό σημαίνει ότι ο εκκαθαριστής θα πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία της «κακής» τράπεζας να πληρώσει τους δανειστές της και-θεωρητικά- θα διεκδικήσει και τα ληξιπρόθεσμα «κόκκινα» δάνεια, του «αγίου ποτέ».

Γι αυτό, όσοι έχετε «κόκκινα» δάνεια με την «κακή» (ανύπαρκτη πλέον) τράπεζα, θα έχετε να κάνετε με τον εκκαθαριστή, όχι με την ανύπαρκτη ΑΤΕ, ούτε με τις εγκληματικές συμμορίες των εισπρακτικών εταιρειών, όπως η Κύκλος ΑΕ, οι οποίες σας τηλεφωνούν και σας στέλνουν εκβιαστικές και παράνομες διαταγές πληρωμής, που δεν μπορούν να σταθούν στα δικαστήρια κλπ., μόνο και μόνο να σας φοβίσουν και να σας εκβιάσουν να καταβάλλετε μερικές δόσεις που πάνε στις τσέπες των !
Όλα αυτά, είναι παράνομες κι εγκληματικές ενέργειες και δεν έχουν ΚΑΜΙΑ έννομη συνέπεια. Μόνο να σας φοβίσουν μπορούν. Είναι πράξεις απάτης κι εκβιασμού σας. Καταγγείλτε τις στο ΣΔΟΕ και τον εισαγγελέα.


Οι εισπρακτικές και οι δικηγόροι της δεν έχουν καμία νομιμότητα να διεκδικήσουν τα «κόκκινα» δάνεια. Αυτό το κάνει νόμιμα ΜΟΝΟ ο εκκαθαριστής Νίκος Μαράντος (που δεν θα το κάνει ποτέ).

ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΓΤΕ, ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ και ΜΗΝ ΚΑΤΑΒΑΛΕΤΕ ΔΟΣΕΙΣ σε λογαριασμούς που σας δίνουν οι εισπρακτικές για την «ΑΤΕ».

Είναι εγκληματίες και δεν μπορούν να σας κάνουν νόμιμα ΤΙΠΟΤΑ (δηλ. πλειστ/σμούς κλπ). Δεν μπορούν καν να εμφανιστούν στα δικαστήρια όπως καταλαβαίνετε. Διότι δεν μπορούν οι εγκληματίες να εμφανιστούν στα δικαστήρια, ζητώντας απ` αυτά την βοήθειά των για την ολοκλήρωση των εγκλημάτων των.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο κεντρικό υπ/μα της «ΑΤΕ» Πατρών (που κακώς φέρει την πινακίδα αυτή ακόμα) στον 3ο όροφο, έχει στηθεί μια εγκληματική «υπηρεσία εξυπηρέτησης των κόκκινων δανείων», η οποία παραπέμπει τον αφελή κόσμο στις εισπρακτικές! Για να πληρώσουν δόσεις και να υπογράψουν νέες συμβάσεις. Και ιδιαίτερα στην ΚΥΚΛΟΣ ΑΕ! για τα «κόκκινα» δάνεια….ΠΡΟΣΟΧΗ, είναι εγκληματίες και συμμορίτες για να σας φάνε τα λεφτά. Υπεύθυνος για την διαχείριση των «κόκκινων» δανείων είναι ΜΟΝΟ Ο ΕΚΚΑΘΡΙΣΤΗΣ κι όχι οι εισπρακτικές. Καταγγείλτε στο ΣΔΟΕ και τον εισαγγελέα Πατρών την «υπηρεσία» αυτή. Ήδη γίνεται έλεγχος από τις παραπάνω αρχές με δικές επώνυμες μου καταγγελίες.

Αυτά που αναφέρω παραπάνω για την ΑΤΕ, ισχύουν ακριβώς επίσης και για τις πρώην τράπεζες: Probank (στην Εθνική), First Business Bank (FBB) (στην Εθνική). Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χωρίστηκε σε «καλή τράπεζα» (Νέο ΤΤ, με μοναδικό μέτοχο το ΤΧΣ, το οποίο είναι προς πώληση) και σε «κακή» τράπεζα, σε εκκαθάριση.


* Δημ. Αντωνίου, ιατρός, τηλ. 22210-62743

ΠΗΓΗ

Όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση, έκαναν τα περίφημα στρες-τεστ των τραπεζών, για να δουν ποιες τράπεζες κινδύνευαν με πτώχευση.

Η χειρότερη όλων ήταν η Τράπεζα Πειραιώς.


Όλοι την περίμεναν να "σκάσει" από μέρα σε μέρα. Φυσικό ήταν αυτό, εφόσον αυτή μοίραζε τα "θαλασσοδάνεια" στο ''κύκλωμα'' ...

Το τραπεζικό δεδομένο της συμμορίας ήταν.
Εκεί γινόταν το μεγάλο πάρτι των παροχών χωρίς "αντίκρισμα". Σε καλύτερη κατάσταση από όλες τις ιδιωτικές τράπεζες βρίσκονταν οι πολύ συντηρητικές κρατικές τράπεζες με πρώτο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν το Μνημόνιο,απαξίωσαν παντελώς τις κρατικές τράπεζες και τις παρέδωσαν βορά στον μεγάλο "ασθενή".

Η Πειραιώς όχι μόνον δεν έκλεισε, αλλά άρχισε να ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΕΙ τα κρατικά τραπεζικά "φιλέτα".

Μέσα σε μια νύχτα παρέδωσαν  ΑΤΕ ...Την τράπεζα στην οποία είναι υποθηκευμένο το σύνολο σχεδόν του αγροτικού κεφαλαίου της χώρας.
Λίγους μήνες μετά της επέτρεψαν να λεηλατήσει τις κυπριακές τράπεζες στην κυπριακή κρίση.
Αντί να πάει ο Σάλλας φυλακή για κακή διαχείριση των καταθέσεων των πελατών του, θα γίνει ο "ήρωας" και ευεργέτης του αγροτικού κόσμου.

Πώς όμως θα πάει φυλακή, όταν "ελεγκτής" του τραπεζικού συστήματος είναι ο Προβόπουλος; ...Ένας πρώην υπάλληλος και μεγαλομέτοχος της Πειραιώς.

Θα τα καταστρέψουν όλα, προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες
τους.
Όλα τα ελέγχουν σε όλους τους χώρους. Δεν υπάρχει ούτε ένας χώρος, που να αφήνεται ελεύθερος στον ανταγωνισμό. 



Το διαβάσαμε στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου