ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΓΡΑΜΜΑ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΤΣΟΠΑΝΗΔΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΤΣΕΛΙΓΚΑΔΕΣ, ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ (το ανησυχητικό παράδειγμα και της Χαλκιδικής)

Υψηλότατα μεγάλα-ορατά κι αόρατα-αφεντικά, αξιότιμοι τραπεζίτες, ευυπόληπτοι επιχειρηματίες σεβάσμιων πολυεθνικών, αγαπητοί συλλέκτες περιουσιακών στοιχείων και πλουτοπαραγωγικών πόρων των νέων αποικιών του πλανήτη μας...

 Εμείς, η κυβέρνηση του Γιουνανιστάν, σύμφωνα και με τα νέα γλωσσικά και πολιτιστικά ήθη που προωθούμε με όλους τους μηχανισμούς μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας διαβεβαιώσουμε ότι:

Οι αντιστάσεις των-τόσο σ'εμάς όσο και σε σας-απεχθών ιθαγενών θυμίζουν, σε γενικές γραμμές, εκείνες της πληθώρας των αμνοεριφίων λίγο πριν τη σφαγή τους για εορταστικούς λόγους. Βέβαια, εμείς έχουμε τους δικούς μας λόγους που, αν και ΟΛΟΦΑΝΕΡΟΙ πλέον, εξακολουθούμε να δηλώνουμε επίσημα ένα σωρό ασυναρτησίες μιας και κρίνουμε πως απευθυνόμαστε σε τετράποδα ζωντανά. Και το διασκεδάζουμε! Έτσι τα κοινά μας σχέδια πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα κι έχουν μπει οριστικά σε τελική ευθεία. Αυτά που ξεκίνησαν να μπαίνουν σ'έναν καλό δρόμο επί της κυβέρνησης του αφοσιωμένου σας επιστάτη, γνωστού και ως "Κινέζου" και πήραν σάρκα χειροπιαστή κι οστά με τον γαληνότατο στην όψη κι αριστεύσαντα στις σπουδές ξεθεμελίωσης μιας χώρας, "υιού του πατρός του". Που έβαλε τις αναγκαίες υπογραφές μαζί με τον τότε "υπεύθυνο λογιστικών". Και η διασκέδαση στο δικό μας, και πλέον και δικό σας, λούνα παρκ ξεκίνησε!

Τηρήσαμε απ'την αρχή όλους τους κανόνες συνωμοσίας μέσα σ'ένα υποτιθέμενο-τι γέλιο κι αυτό με τους ορισμούς μας!-δημοκρατικό περιβάλλον, έτσι που θα ζήλευε και μια υποδειγματική τρομοκρατική οργάνωση, σαν αυτές που κατασκευάζ-ουμε/ετε για την προώθηση ιδιαίτερων και φιλόδοξων σχεδίων. Και πλέον μας παίρνει να τοποθετούμε το ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ μπροστά στα ζαλισμένα και φοβισμένα μάτια του κοπαδιού της τόσο αποδοτικής στρούγκας, για εμάς εδώ και πάρα πολλά χρόνια και βέβαια και για τις εξοχότητες τις δικές σας. Έτσι, αφού πρώτα ξεραθούμε μεταξύ μας στα γέλια, τους δουλεύουμε κατ'εξακολούθηση με μαλακίες περί "ανάπτυξης", που ούτε σε μαθητούδια-αυτά που με ζήλο επιχειρούμε να "στραβώσουμε" με τις εκπαιδευτικές μας πολιτικές- του δημοτικού δεν θα περνούσαν υπό κανονικές συνθήκες! Και υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας στις μεγαλειότητές σας κατά γράμμα! ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ. Και λέμε στα μαζικά θύματα ότι όλα γίνονται για τη σωτηρία τους κι ελπίζουμε να γελάτε κι εσείς πολύ όταν τα παίρνει το αυτί σας.


Οι μισθοί, όπως συμφωνήσαμε και με δικό μας αρχικό ζήλο, γκρεμίστηκαν στο Ζάλογγο σαν τις Σουλιώτισσες. Μεγαλόψυχες παραχωρήσεις του παρελθόντος, από τους προκατόχους όλων μας που είχαν λίγο ζοριστεί με τις θρασύτατες απαιτήσεις και διεκδικήσεις των μισητών πληβείων, πετιούνται επιτέλους στον ιστορικό κάλαθο των αχρήστων: εργασιακά-άκουσον άκουσον!-δικαιώματα, κοινωνικά συμβόλαια και συλλογικές συμβάσεις, οργανισμοί και υπηρεσίες που είχαν έναν επονείδιστο κοινωφελή χαρακτήρα...

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί ξεφορτωνόμαστε οριστικά  τις παραπάνω "αδυναμίες" μας και θέλουμε κι εσείς να είστε περήφανοι για εμάς τους πιστούς υπηρέτες σας! Είμαστε σίγουροι ότι όσες σπάνιες γαίες, πολύτιμα ορυκτά και μεταλλεύματα, ακίνητα, υπηρεσίες και επενδυτικά "φιλέτα" κι αν αποκτήσετε, με σούπερ φιλικές τιμές για τα μάτια του ηλίθιου κόσμου (μακάρι να μπορούσαμε να σας τα δώσουμε τελείως τζάμπα!), από τον πλούσιο "μπουφέ" που απλώνουμε στις ορέξεις σας, όλο και κάποιο καλό "παϊδάκι" θα αφήσετε και σ'εμάς! Εμάς τους ψυχή τε και σώματι ταγμένους  στην υπηρεσία του παγκοσμιοποιημένου ολοκληρωτικού σας κομψοτεχνήματος, ω! μοχθηρότατοι!

Άλλωστε έχουμε κι εμείς κι εσείς συμφέροντα σε τούτο τον πλούσιο σε αγαθά τόπο, που δεν θα επιθυμούσαμε βεβαίως να μας τα χαλάσουν τυχόν απρόβλεπτα ξεσπάσματα των ντόπιων αμνοερίφιων. Που ίσως ξαναθυμηθούν ότι μπορούν άνετα να σταθούν και στα δύο πόδια!


Είναι αλήθεια πως έχουμε κι ένα τελευταίο, πολύ ενοχλητικό, παράδειγμα:
την περιοχή της Χαλκιδικής που τόσο γενναιόδωρα παραχωρήσαμε στην αγαστή συνεργασία  δικού μας αξιοσέβαστου βαρώνου με τη διακεκριμένη καναδική εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στην εκχέρσωση και διάλυση ξεχωριστών φυσικών τοπίων, που αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές των πληβείων. Και οι κάτοικοι της ασήμαντης εκεί κουκκίδας στο χάρτη, τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι ενάντια στις εργασίες της αξιοσέβαστης εταιρείας! Και αντί να το βουλώσουν απ'την αρχή, μιλούν για καταστροφή αρχέγονων δασών, τοξικά νέφη σκόνης και μόλυνση υδάτων, τοξικά απόβλητα και υπονόμευση της ζωής τους. Λες και νοιαστήκαμε εμείς ποτέ για τα περιβάλλοντα που ζούνε και για τις άθλιες, ενοχλητικές ζωές τους. Ομολογούμε ότι δημιούργησαν πρόβλημα, που μπορεί να εξελιχτεί σε αρνητικό παράδειγμα και για άλλες κουκκίδες στον εγχώριο χάρτη, αλλά μην ανησυχείτε! Το μήνυμα που τους στέλνουμε, εμείς οι πιστοί σας μάγειροι και σερβιτόροι στο φαγοπότι που τόσο επιδέξια σας ετοιμάσαμε, είναι -και θα γίνει ακόμα πιο- αμείλικτο! " Κανείς τους δεν θα μείνει όρθιος!", το αγαπημένο μας μότο κι εκείνες τις δυο υπέροχες ημέρες του Ιούνη του 2011, στη γνωστή πλατεία Συντάγματος. Και το τρισάθλιο γαλατικό χωριό τους θα μετατραπεί σε θάλαμο αερίων κι αυτοί σε σακάτηδες πολέμου! Με διαρκές φόβητρο τα άψυχα ένστολα κι ένοπλα playmobil μας, έχουμε μάλιστα ξεκινήσει από καιρό να αρπάζουμε γυναίκες, εφήβους, ακόμα κι αναπήρους κι όποιον γενικά παρασηκώσει το κεφάλι. Και να τους νουθετούμε καταλλήλως, φακελώνοντας και το ενοχλητικό DNA τους, μέσα στις καθ'όλα έννομες φωλιές της Τάξης, όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς και οι εξοχότητές σας! Οπότε, μη φοβάστε τίποτε! "Οι επενδύσεις σας θα προστατευτούν με κάθε μέσο!"


"Επενδύσεις" όπως τις βαφτίζουμε για τα αυτιά του άθλιου λαουτζίκου, που ήδη συνηθίζει το νέο μόνιμο ρόλο του ως υπάκουου κι αμειβόμενου με ξεροκόμματα (και πολλά του είναι!), αναλώσιμου υπηρετικού προσωπικού. Για να υπηρετεί τις εξοχότητές σας, ω! σατανικότατοι! κι εμάς, τους πιστότατους συνεργάτες σας, στο επικερδές κι απολαυστικό αυτό φαγοπότι! Θα τρόμαζαν αν μάθαιναν πόσο απύθμενη είναι η αδιαφορία μας όταν όλο και πιο πολλοί από τους ιθαγενείς πέφτουν από ταράτσες ή στις ράγες των τρένων, ή κρεμιούνται όπου βρουν. Τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να καταλάβουν οι βλάκες ότι δεν δίνουμε ευρώ τσακιστό αν βγει από τη μέση ο μισός και βάλε πληθυσμός τους; Να αρχίσουμε να τους πυροβολούμε στους δρόμους;

Και βέβαια ξέρουμε πως δεν έχετε πρόβλημα με τα υψηλότοκα -και καλά κάνατε! κι εμείς το ίδιο θα κάναμε στη θέση σας- δάνεια που μας χορηγούσατε εδώ και δυο αιώνες, όταν πήρανε οι προ-προπαππούδες σας την επικερδέστατη απόφαση να δημιουργηθεί αυτό το κράτος-παιχνίδι τους! Και λαδώσαμε κι εμείς μέχρι σκασμού το κοτζαμπασαίικο στην καταγωγή εντεράκι μας!
 Και μετά, ειδικά, το σοσιαλιστικό ανέκδοτο που κάναμε πραγματικότητα πριν τρεις δεκαετίες, χρησιμοποιήσαμε τα νέα δάνεια, που ακόμα πληρώνουμε αδρά με πιο νέα και λέμε στα κατά συρροή κορόιδα πως έτσι θα σωθούν! Τα χρησιμοποιήσαμε για να αλλοτριώσουμε τελείως, να διαφθείρουμε ως το μεδούλι και να τραπεζοδέσουμε τα εύκολα πιασμένα στο δόκανό μας θύματα.


Ω! μισανθρωπότατοι! Κι εσείς τα γνωρίζατε βέβαια όλα αυτά και μας ενισχύατε με τη σιωπή σας.
Σας είμαστε πάντα υπόχρεοι, ω! δολιότατοι!

Άρα, όλα πάνε βάσει του μεγαλοφυούς στην απλότητά του κοινού σχεδίου μας. Που μπήκε πια στην τελική του ευθεία. Σας διαβεβαιώνουμε: " ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΟΣ!"


Με απεριόριστη αφοσίωση και πλήρες δώσιμο

Οι πάντα δικοί σας επικεφαλείς του ελληνικού μαντριού!
( Η παραπάνω επιστολή, αν και θα μπορούσε κάλλιστα, δεν είναι αληθινή και αποτελεί προϊόν της  καλπάζουσας φαντασίας του ανιχνευτή )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου