ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

" Η ΕΕ ... συγχωνεύεται με το ΝΑΤΟ και πάει σε νέα Barbarossa με 800.000 στρατιώτες – Ρωσία: Θα τους αφανίζουμε από μακριά "

 { Χρήσιμες παραπομπές: Η βαριά σκιά του 4ου Ράιχ...  και  Before vs After ... }

 " Με γλαφυρό τρόπο ο γεωπολιτικός αναλυτής σημειώνει ότι αν κάποιος δυτικός πολιτικός πει έστω και «Καλημέρα», πρέπει κάποιος να βγει έξω για να βεβαιωθεί ότι είναι μέρα."

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσει τον αυτοκτονικό ρόλο που παίζει» πριν να είναι πολύ αργά προειδοποιεί η Ρωσία.

 Στις 16 Ιουλίου 2024 ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov παρευρέθηκε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου μίλησε για το σχέδιο των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσει την Ευρώπη ως κάποιου είδους «μαχητή αυτοκτονίας» κατά της Ρωσίας.
 
Ο Lavrov προειδοποίησε την Ουάσιγκτον να μην ζει με την ψευδαίσθηση ότι αυτό θα λειτουργήσει και εξήγησε ότι είναι μια «εξαιρετικά επικίνδυνη παρανόηση».

Προειδοποίησε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσει τον αυτοκτονικό ρόλο που παίζει».

Γεωπολιτικό μενταγιόν του ΝΑΤΟ η ΕΕ

 Όποιος αναγνωρίζει την αξιοπιστία του Lavrov ως διπλωμάτη παγκόσμιας κλάσης θα έπαιρνε τέτοιες προειδοποιήσεις εξαιρετικά σοβαρά.
Ωστόσο, για να το κάνει κάποιος πρέπει να είναι κυρίαρχος επισημαίνει ο γεωπολιτικός αναλυτής Drago Bosnic.
Δυστυχώς, οι Βρυξέλλες είναι κάθε άλλο παρά, σημειώνει. Η Μόσχα πέρασε αρκετές δεκαετίες προσπαθώντας να δημιουργήσει μια αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση με την ΕΕ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Τα χρόνια πριν και μετά την ενορχηστρωμένη από το ΝΑΤΟ ουκρανική σύγκρουση (που ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2014), η ΕΕ αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα απλό γεωπολιτικό μενταγιόν της επιθετικής Βορειοατλαντικής Συμμαχίας

 Μαριονέτες των ΗΠΑ στην Ουκρανία 

 Τα πράγματα αποδείχθηκαν πολύ χειρότερα μετά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία (SMO), καθώς οι επικεφαλής της ΕΕ παραδέχθηκαν ανοιχτά ότι ήθελαν να εξαπατήσουν τη Ρωσία με τις Συμφωνίες του Minsk προκειμένου να κερδηθεί χρόνος για το Κίεβο.

Η αποκάλυψη ήρθε αμέσως μετά την ενημέρωση του καθεστώτος του Κιέβου ότι θα μπορούσε να υπογράψει μια συνθήκη ειρήνης και στη συνέχεια να την αποκηρύξει ενώ η Ρωσία θα την τηρούσε. 

(σχετική ανάρτηση: Merkel και Hollande δικαιώνουν πλήρως τον Putin )

Αυτό αποκαλύπτει ότι οι μαριονέτες του ΝΑΤΟ που κυβερνούν Ουκρανία είναι απλά ανίκανες για οποιεσδήποτε μακροπρόθεσμες συμφωνίες και δεν μπορούν να τους εμπιστευτούν οι Ρώσοι ούτε στο ελάχιστο, σημειώνει ο Bosnic.

Με γλαφυρό τρόπο ο γεωπολιτικός αναλυτής σημειώνει ότι αν κάποιος δυτικός πολιτικός πει έστω και «Καλημέρα», πρέπει κάποιος να βγει έξω για να βεβαιωθεί ότι είναι μέρα.

Νέα επιχείρηση Barbarossa με 800.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ
 

 

Ο ρωσικός λαός εξακολουθεί να θυμάται τη φρίκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ιδιαίτερα καθώς έφερε το κύριο βάρος της θυσίας που χρειαζόταν για να νικήσει τους Ναζί, χάνοντας δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους. 

Ωστόσο, φαίνεται ότι το αγαπημένο «χόμπι» της Ευρώπης είναι να στέλνει δυνάμεις εισβολής στον ευρασιατικό γίγαντα, παρατηρεί ο Bosnic.
«Παρά το γεγονός ότι όλες αυτές οι δυνάμεις έχουν συντριβεί από τη ρωσική στρατιωτική ισχύ, η Δύση δεν πήρε ποτέ το μάθημά της.
Εδώ και χίλια χρόνια, διάφορες δυνάμεις εισβολής προσπάθησαν ξανά και ξανά, αλλά αποτύγχαναν κάθε φορά. 


Είναι πολύ δύσκολο να εξηγηθούν αυτές οι σαδομαζοχιστικές τάσεις των ευρωπαϊκών ελίτ, ιδιαίτερα τώρα που η Μόσχα έχει το κορυφαίο στρατηγικό οπλοστάσιο στον κόσμο.
Ωστόσο, φαίνεται ότι τις έχουν και πάλι. 

Να σημειωθεί ότι η Γερμανία θέλει 800.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ να είναι έτοιμοι για πόλεμο με τη Ρωσία», τονίζει ο Bosnic.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, το οποίο επικαλείται ένα «μυστικό έγγραφο», η Γερμανία αναμένει από τα στρατεύματά της και άλλα Νατοϊκές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν λιμάνια, αυτοκινητόδρομους και σιδηροδρόμους στη χώρα για να κινηθούν προς τα ανατολικά.

 

Ρωσία: Απλώς θα αφανίζουμε τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ …από μακριά


Αυτό θα περιλαμβάνει επίσης τεράστιες ποσότητες όπλων και περίπου 200.000 οχήματα που θα «κατευθύνονται προς πιθανά ανατολικά πεδία μάχης» μέσα σε μόλις τρεις μήνες. 

Τέτοιες δηλώσεις, καθώς και οι άνευ προηγουμένου ποσότητες ανθρώπινου δυναμικού, όπλων και πολεμικών μηχανημάτων, υποδηλώνουν ότι το ΝΑΤΟ όχι μόνο θέλει να προετοιμαστεί για πόλεμο, αλλά σχεδιάζει να ξεκινήσει έναν πόλεμο.
Σχεδιάζει δηλαδή μία νέα Επιχείρηση Barbarossa. 

 Το ίδιο το γεγονός ότι η Γερμανία μιλά ανοιχτά για χρήση της εκτεταμένης υποδομής της για στρατιωτικούς σκοπούς σημαίνει ότι δεν είναι πλέον μη στρατιωτική

Ο ρωσικός στρατός το έλαβε σίγουρα υπόψη του και ετοίμασε μια επαρκή απάντηση με τη μορφή των παγκοσμίου κλάσης συστημάτων κρούσης μεγάλης εμβέλειας που θα μετέτρεπε σε ερείπια αυτά τα - τώρα στρατιωτικά – μέσα

Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι δεν θα διεξαγάγει άλλον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά ότι απλώς θα εξαλείψει από μακριά τους αντιπάλους του

 

Στρατιωτικοποίηση στην ΕΕ
 

Και όμως, αντί να λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη αυτές τις προειδοποιήσεις, το Βερολίνο προσπαθεί να εξασφαλίσει «εναλλακτικές διαδρομές συμπεριλαμβανομένων των προσωρινών γεφυρών».
Για να επιτευχθούν όλα αυτά, η Γερμανία και πολλές άλλες χώρες εξετάζουν την επιλογή αλλαγής νόμων. 

Ένα άλλο ζήτημα είναι η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, γι' αυτό και πολλά μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ εξετάζουν το ενδεχόμενο επαναφοράς της θητείας ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, οι οποίες τροποποίησαν πρόσφατα τις πολιτικές τους περί στράτευσης.

Η ΕΕ μετατρέπεται σε στρατιωτική συμμαχία (ή ακριβέστερα συγχωνεύεται ουσιαστικά με το ΝΑΤΟ)


Στην πραγματικότητα, η Γερμανία δημιουργεί ακόμη και μια «ομάδα κρίσης» εάν νικήσει ο Donald Trump, υπονοώντας ξεκάθαρα ότι θέλει να προχωρήσει στο σχέδιο επίθεσης στη Ρωσία με ή χωρίς τις ΗΠΑ. 

Αυτό θα εξαναγκάσει τη Μόσχα να δείξει την στρατιωτικής της δύναμη για πολλοστή φορά και να υπογραμμίσει στην ΕΕ τις καταστροφικές συνέπειες της αυτοκτονικής υποτέλειας


Το δανειστήκαμε από ΕΔΩ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου