ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Νέα "φιλοσοφία" με ανάλογες συνέπειες στην παγκόσμια σίτιση του πληθυσμού της "ανθρωποφάρμας"!


ΩΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ στο παρακάτω άρθρο που αναδημοσιεύουμε...Επειδή η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ είναι ΓΝΩΣΗ κι άρα κυοφορεί ΔΥΝΑΜΗ, που φυσικά δεν αξιοποιείται αν απλώς παραμένει ανενεργή σε πεδίο της θεωρίας και μόνο, παραπέμπουμε σε αυτές τις αναρτήσεις:

Α. ΠΕΡΙ ΤΡΟΜΟ-ΑΦΗΓΗΜΑΤΟΣ "ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ": Σε ποιους απευθύνονται ;;; (περιέχει σημαντικούς συνδέσμους για πολύ χρήσιμη πληροφόρηση επί του μείζονος σημασίας ζητήματος...) Β. ΠΕΡΙ ΝΕΩΝ "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΦΙΛΙΚΩΝ" ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΝΗΘΕΙΩΝ: 1. Ολλανδία: H απάτη του αζώτου: Όταν ελέγχεις τα τρόφιμα, ελέγχεις τους ανθρώπους. / VIDEO: Netherlands...The nitrogen scam: When you control food, you control people !  - 2.  Πάρε "φθηνή πρωτεΐνη" κόσμε...


Ο Bill Gates και τα Ηνωμένα Έθνη Πιέζουν Για Δίαιτες Με Βάση Τα Έντομα Για Τα Ζώα Και Τους Ανθρώπους, Ώστε Να Μονοπωλήσουν Τη Βιομηχανία Πρωτεϊνών 

{original article: Bill Gates and the UN are pushing for insect-based diets for animals and humans to monopolise the protein industry By Rhoda Wilson on July 30, 2024}

Τηγανιτά κουκούλια μεταξοσκώληκα στην Ταϊλάνδη. Οι μεταξοσκώληκες είναι μεταξύ των ειδών στον κατάλογο εντόμων της Σιγκαπούρης που έχουν εγκριθεί για ανθρώπινη κατανάλωση. Πηγή: The Guardian

" Η  Dr. Meryl Nass, ιδρύτρια του Door to Freedom ανέφερε τα παράσιτα που θα μπορούσαν να εξαπλωθούν από τα έντομα, τις δυσκολίες στην πέψη των εντόμων και τις κοινές αλλεργίες στη χιτίνη (παραπέμπουμε εδώ: http://antidras.blogspot.com/2023/02/blog-post_10.html ) που βρίσκεται συνήθως στον εξωσκελετό των εντόμων. (Αλλά και) η Ολλανδή δημοσιογράφος Elze van Hamelen δήλωσε στην εφημερίδα The Defender ότι η χρήση συστατικών εντόμων για τροφές κατοικίδιων ζώων ενέχει επίσης κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, επικαλούμενη μελέτη του 2019, η οποία βρήκε παράσιτα σε 244 από 300 εκτροφεία εντόμων και καταστήματα κατοικίδιων ζώων που ερευνήθηκαν."

 Σε ανακοίνωσή της στις 8 Ιουλίου, η Υπηρεσία Τροφίμων της Σιγκαπούρης δήλωσε ότι ενέκρινε 16 έντομα για ανθρώπινη κατανάλωση ως τρόφιμα, καθιστώντας την την τελευταία χώρα που το έκανε. Τα εγκεκριμένα έντομα περιλαμβάνουν κουκούλια μεταξοσκώληκα και αλευροσκούληκα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία και άλλες χώρες έχουν επίσης εγκρίνει ορισμένα έντομα για ανθρώπινη κατανάλωση, με σαφείς απαιτήσεις επισήμανσης για τα τρόφιμα που περιέχουν έντομα.

Τα κενά στους αμερικανικούς κανονισμούς έχουν επιτρέψει σε νεοσύστατες επιχειρήσεις «εναλλακτικών πρωτεϊνών» να εισέλθουν στην αγορά τροφίμων από έντομα - με την υποστήριξη προσωπικοτήτων όπως ο Bill Gates και κυβερνητικών οργανισμών όπως τα Ηνωμένα Έθνη («ΟΗΕ»), η Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων ΆμυναςDARPA») και το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών.

Η τάση για τροφές με βάση τα έντομα συνδέεται με την Ατζέντα 2030 SDGs του ΟΗΕ, την προώθηση της βιωσιμότητας και την αναγκαστική τροποποίηση της συμπεριφοράς.

«Η τρέλα των εντόμων συνδέεται στενά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ», δήλωσε ο Michael Rectenwald, συγγραφέας του βιβλίου “The Great Reset and the Struggle for Liberty - Unravelling the Global Agenda”.

«Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ - ίσως η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη πίσω από τις λεγόμενες «εναλλακτικές πρωτεΐνες» - συχνά διαφημίζει τη συμμόρφωση της Σιγκαπούρης με την Ατζέντα 2030, οπότε η απόφαση να δοθεί προτεραιότητα στα τρόφιμα με βάση τα έντομα δεν αποτελεί έκπληξη», δήλωσε ο Seamus Bruner, συγγραφέας του βιβλίου “Controligarchs: Exposing the Billionaire Class, their Secret Deals, and the Globalist Plot to Dominate Your Life” και διευθυντής έρευνας στο Government Accountability Institute.

Οι υποστηρικτές των εντόμων ως τροφή για τον άνθρωπο, συμπεριλαμβανομένου του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ («FAO»), ισχυρίζονται ότι είναι πιο βιώσιμα και έχουν χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με την παραδοσιακή κτηνοτροφία. Ωστόσο, τα τρόφιμα που βασίζονται στα ζώα, όπως το βόειο κρέας, το χοιρινό και τα πουλερικά, είναι πιο αποτελεσματικές και υγιεινές πηγές πρωτεΐνης.

 

«Η αλήθεια είναι ότι το βόειο κρέας, το χοιρινό κρέας, τα πουλερικά και άλλα τρόφιμα ζωικής προέλευσης είναι οι πιο αποτελεσματικές και υγιεινές πηγές πρωτεΐνης. Αυτοί οι φανατικοί του κλίματος που προωθούν τροφές με βάση τα έντομα φοβίζουν τους ανθρώπους ώστε να υιοθετήσουν λιγότερο υγιεινές δίαιτες», δήλωσε ο Bruner στο The Defender.

Ενώ οι υποστηρικτές βλέπουν τα έντομα ως μια βιώσιμη πηγή πρωτεϊνών για το μέλλον, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και τους κινδύνους για την υγεία, όπως τα παράσιτα και οι αλλεργίες, και εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα πίσω από την προώθηση τροφίμων με βάση τα έντομα.

«Η δικαιολογία για τα έντομα είναι η παραγωγή πρωτεϊνών με λιγότερες εισροές: για να σώσουμε τον πλανήτη μειώνοντας την κλιματική αλλαγή, το μεθάνιο από τις αγελάδες, τη λιγότερη ρύπανση», δήλωσε η  Dr. Meryl Nass, ιδρύτρια του Door to Freedom. «Αλλά επειδή είναι πρωτεΐνη δεν σημαίνει ότι είναι και καλή για εμάς».

Η Nass ανέφερε τα παράσιτα που θα μπορούσαν να εξαπλωθούν από τα έντομα, τις δυσκολίες στην πέψη των εντόμων και τις κοινές αλλεργίες στη χιτίνη (παραπέμπουμε εδώ: http://antidras.blogspot.com/2023/02/blog-post_10.html ) που βρίσκεται συνήθως στον εξωσκελετό των εντόμων.

Υποστήριξε ότι ένας λόγος πίσω από τη στροφή προς τα έντομα ως τροφή είναι «η πρόκληση συναισθηματικής βλάβης: η υποβάθμιση, ο εξευτελισμός, η υποβάθμιση των ανθρώπων» και ότι το βοδινό κρέας «δαιμονοποιείται», ενδεχομένως για να «αποδυναμωθεί το είδος».

Η Ολλανδή δημοσιογράφος Elze van Hamelen δήλωσε στην εφημερίδα The Defender ότι η χρήση συστατικών εντόμων για τροφές κατοικίδιων ζώων ενέχει επίσης κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, επικαλούμενη μελέτη του 2019, η οποία βρήκε παράσιτα σε 244 από 300 εκτροφεία εντόμων και καταστήματα κατοικίδιων ζώων που ερευνήθηκαν.

Στη Σιγκαπούρη, οι τοπικές επιχειρήσεις αγκαλιάζουν τις τροφές με βάση τα έντομα, με ορισμένες να προσφέρουν ήδη πιάτα εμπλουτισμένα με έντομα. Εφαρμόζονται εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενημέρωση των καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, σχετικά με τα οφέλη της κατανάλωσης εντόμων.

Ορισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα ξεκίνησαν πριν από την έγκριση. Για παράδειγμα, η πρώτη νεοσύστατη επιχείρηση της Σιγκαπούρης που παρασκευάζει τρόφιμα από έντομα πραγματοποίησε εργαστήρια και εκπαιδευτικές συνεδρίες σε σχεδόν εκατό σχολεία πριν η Υπηρεσία Τροφίμων της Σιγκαπούρης εγκρίνει τα έντομα για ανθρώπινη κατανάλωση. Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν μετά το πρόγραμμα διαπίστωσαν ότι περίπου το 80% των μαθητών θα ήταν πρόθυμοι να δοκιμάσουν τα έντομα μετά την έγκρισή τους.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελούν μέρος των ψυχολογικών τεχνικών που αναπτύσσονται για να αποδεχτούν οι άνθρωποι τα έντομα ως τροφή. Αρκετές μελέτες το 2020, 2021 και 2022 πρότειναν ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν έννοιες της επιστήμης της συμπεριφοράς, όπως το nudging, για να επηρεάσουν την αποδοχή από το κοινό των τροφίμων με βάση τα έντομα. Η αλήθεια είναι ότι το nudging χρησιμοποιείται ήδη ευρέως για την εφαρμογή της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον Rectenwald, η «αειφορία» είναι κωδικοποιημένη γλώσσα για εξαναγκαστικές μειώσεις της κατανάλωσης και αναγκαστικές τροποποιήσεις συμπεριφοράς.

Εκτός από τον εξευτελισμό των ανθρώπων και την απόκτηση έτσι ψυχολογικής εξουσίας πάνω τους, υπάρχει τεράστιο οικονομικό κέρδος για όσους προωθούν την ατζέντα για τις δίαιτες με βάση τα έντομα.

«Ο Bill Gates ισχυρίζεται ότι οι επενδύσεις του σε εναλλακτικές πρωτεΐνες γίνονται για να σωθεί ο πλανήτης», δήλωσε ο Bruner. «Αυτό που δεν λέει είναι ότι αποτελούν μέρος μιας στρατηγικής για τη μονοπώληση της βιομηχανίας πρωτεϊνών -για το κέρδος- καθώς ασκεί πιέσεις για την απαγόρευση του ανταγωνισμού με βάση τα ζώα».

 

μετάφραση άρθρου  ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ

 

Το δανειστήκαμε από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου