ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Η άλλη Ρωσία: Ο Μεγάλος Αδελφός του Ψηφιακού Ελέγχου (video)


Το βίντεο (σ.σ. στο τέλος αυτής της ανάρτησης) συγκεντρώνει μαρτυρίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη διαδικασία ψηφιοποίησης στη Ρωσία, τη σημασία της οποίας τόνισε και ο ίδιος ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η πρώτη αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Olga Skorobogatova στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (14-17 Ιουνίου 2023), ανακοίνωσε ότι η Τράπεζα της Ρωσίας το 2023 θα ξεκινήσει το bio-acquiring (την απόκτηση βιομετρικών δεδομένων), τις πληρωμές με αναγνώριση προσώπου και τη βιομετρική πιστοποίηση ταυτότητας.

Το NSPK ( Εθνικό Σύστημα Καρτών Πληρωμών) θα συμμετάσχει επίσης στο έργο. "Θέλουμε πραγματικά να ξεκινήσουμε φέτος το bio-acquiring με το Κέντρο Βιομετρικών Τεχνολογιών", δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι RBC.

Στη διαδικασία ψηφιοποίησης συμμετέχουν επίσης ρωσικά σχολεία και έχουν εγκατασταθεί ανιχνευτές μετάλλων που διαβάζουν βιομετρικά δεδομένα, σύστημα βιντεοεπιτήρησης με αναγνώριση προσώπου και κάμερες που συνδέονται με την πλατφόρμα "Orwell 2k".

Το μετρό της Μόσχας εγκαινίασε το "Face Pay", το πρώτο σύστημα πληρωμών στον κόσμο που βασίζεται στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Δεκάδες χιλιάδες κάμερες παρακολουθούν ήδη την πόλη της Μόσχας και το σύστημα αναγνώρισης προσώπου, το οποίο χρησιμοποιεί εδώ και μερικά χρόνια την τεχνολογία που έχει αναπτύξει η NtechLab, επεκτείνεται συνεχώς σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ρωσίας.

Πόλεις όπως η Surgut έχουν ήδη μετατραπεί σε "Ασφαλείς Πόλεις", όπου ένα σύμπλεγμα τεχνικών μέσων, βιντεοεπιτήρησης, ψηφιοποίησης, περιβαλλοντικής παρακολούθησης, συλλογής δεδομένων, ελέγχει τη δημόσια τάξη.

Ακούγεται περισσότερο σαν την κοινωνία του ελέγχου που αφηγείται ο Τζορτζ Όργουελ, από όπου και η ίδια η εφαρμογή παρακολούθησης πήρε το απίστευτο όνομά της ["Orwell 2k"].

Oculus: Ο «Μεγάλος Αδελφός» της Ρωσίας σαρώνει το διαδίκτυο για διαφωνούντες και «ανεπιθύμητο περιεχόμενο»

Ο «Μεγάλος Αδελφός» της Ρωσίας στο διαδίκτυο είναι γεγονός. Η Ρωσία έθεσε σε λειτουργία ένα σύστημα το οποίο θα σαρώνει το διαδίκτυο για να ανακαλύπτει παράνομο περιεχόμενο, διευκολύνοντας τις αρχές στο να εντοπίζουν διαμαρτυρίες που γίνονται χωρίς την έγκριση τους, διαφωνίες σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και «προπαγάνδα της ΛΟΑΤΚΙ» κοινότητας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το σύστημα που φέρει την ονομασία Oculus θα είναι σε θέση να διαβάζει και να αναγνωρίζει παράνομες σκηνές σε φωτογραφίες και βίντεο, να αναλύει περισσότερες από 200.000 εικόνες ημερησίως με συχνότητα 3 δευτερόλεπτα ανά εικόνα, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Για πολλούς Ρώσους πολίτες γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αποφύγουν τον έλεγχο των αρχών


Ακτιβιστές υπογραμμίζουν πως οι ρωσικές αρχές υπό την προεδρία του Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν εκμεταλλευτεί τη τεχνολογία για να παρακολουθούν, να λογοκρίνουν και να ελέγχουν τον πληθυσμό, δημιουργώντας αυτό που ορισμένοι αποκαλούν «κυβερνογκούλαγκ» – μια σκοτεινή αναφορά στα στρατόπεδα εργασίας που οδηγούνταν πολιτικοί κρατούμενοι στη σοβιετική εποχή.

«Το Κρεμλίνο έχει όντως επωφεληθεί από την ψηφιοποίηση και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για κρατική προπαγάνδα, για παρακολούθηση των πολιτών και την αποκάλυψη των ταυτοτήτων ανώνυμων χρηστών του Διαδικτύου», δήλωσε ο Σαρκις Νταρμπινγιαν, επικεφαλής του νομικού τμήματος της Roskomsvoboda, μιας ρωσικής ομάδας για την ελευθερία στο Διαδίκτυο, την οποία το Κρεμλίνο κατηγορεί ως εργαλείο «ξένων πρακτόρων».

Και για μην ξεχνιόμαστε η Ρωσία είναι μέρος του οικοδομήματος των BRICS!!!

Αυτόν τον κόσμο επιθυμείτε να ζήσουν τα παιδιά σας;

Αυτή είναι η κοινωνία των "καλών του πλανήτη";


Πηγές:

Web Link στο κείμενο

https://www.skai.gr/news/technology/oculus-o-megalos-adelfos-tis-rosias-saronei-to-diadiktyo-kai-entopizei-diafonountes

https://www.newsbeast.gr/world/arthro/9698147/o-megalos-adelfos-tis-rosias-pos-to-kremlino-parakolouthei-logokrinei-kai-elegchei-tous-polites


Δανειστήκαμε το παραπάνω κείμενο από ΕΔΩ: https://nioland.substack.com/p/8ab

video:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου