ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Τα παίζουν όλα για όλα: Μετά την Βρετανία και οι ΗΠΑ στέλνουν πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία! – Πιέζουν την Μόσχα να πατήσει το “κουμπί”

{ΣΥΝΔΕΣΗ: Στη χώρα των νοσταλγών του Αδόλφου και προστατευόμενων της Δύσης, έφτασαν τα νέα όπλα (βόμβεςδιασποράς!!) ως κάτι σαν..."αναγκαίο κακό"...}

Βρετανία και ΗΠΑ έχουν πλέον διαβεί τον Ρουβίκωνα

Μετά τις οβίδες διασποράς, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να στείλει στην Ουκρανία διατρητικά πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου, σχεδιασμένα για να διαπερνούν θωρακίσεις, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και δυο πηγές του.

Οι οβίδες, που προορίζονται κυρίως για την καταστροφή ρωσικών αρμάτων μάχης και άλλων τεθωρακισμένων, θα ενταχθούν στο νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας της Ουάσιγκτον στο Κίεβο που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Μπορούν να βάλλονται από αμερικανικά άρματα μάχης Abrams, δεκάδες από τα οποία –κατά πηγή ενημερωμένη σχετικά– θα παραδοθούν στον ουκρανικό στρατό εντός εβδομάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να ανακοινώσει την παράδοση πυρομαχικών διάτρησης θωράκισης απεμπλουτισμένου ουρανίου (APFSDS-T) στο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία.

Τέτοια βλήματα είναι τα τυπικά πυρομαχικά για τα άρματα μάχης M1A1 Abrams. Πιθανότατα, το μεταφερόμενο βλήμα θα είναι το 120mm M829A2 που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’90.

Ωστόσο, είναι πιθανό οι ΗΠΑ να παραδώσουν και το πιο σύγχρονο M829A3 APFSDS-T, σχεδιασμένο να διαπερνά σύγχρονες θωρακίσεις.

Η Βρετανία ήδη έστειλε τέτοια βλήματα στην Ουκρανία νωρίτερα φέτος, όμως οι παραδόσεις οβίδων απεμπλουτισμένου ουρανίου από τις ΗΠΑ αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις.

Θα ακολουθήσουν την απόφαση της Ουάσιγκτον να στείλει οβίδες διασποράς στον ουκρανικό στρατό, παρά τις ανησυχίες για τους μακροπρόθεσμους κινδύνους που εγείρουν τα πυρομαχικά αυτά για τους αμάχους.

Ρωσικές πηγές σχολιάζουν εν αναμονή επίσημης αντίδρασης από τη Μόσχα ότι ” η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της Μεγάλης Βρετανίας και να αυξήσει τη μόλυνση του ουκρανικού εδάφους με πυρηνικά απόβλητα”.

Πλέον τίθεται ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.

Εφόσον ΗΠΑ και Βρετανία στέλνουν πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου, δεν μπορούν πλέον να απαγορέψουν στην Μόσχα την χρήση βλημάτων πυροβολικού των 152 χιλιοστών με πυρηνική γόμωση όπως εισηγήθηκε πρόσφατα το μέλος της Δούμα και πρώην αναπληρωτής διοικητή της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, Στρατηγός ε.α. Αντρέι Γκουρούλεφ.

Για την ακρίβεια πιέζουν την Μόσχα να πατήσει πρώτη το κουμπί…

Γιατί ΗΠΑ και Βρετανία δεν θα σταματήσουν στην αποστολή πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Ας δούμε ξανά τι είχε πει πριν έξι μήνες ο Β.Πούτιν

Διαβάστε επίσης: Β.Πούτιν & Σ.Σοιγκού απειλούν με ολοκαύτωμα την Βρετανία: Χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου θα εκληφθεί ως πυρηνική επίθεση κατά της Ρωσίας! (vid)


Διαμάχη για τα ραδιενεργά σωματίδια

Η χρήση πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου προκαλεί σφοδρές διαμάχες. Πολέμιοί τους, όπως είναι ειδικά η Διεθνής Συμμαχία για την Απαγόρευση των Όπλων Ουρανίου, καταγγέλλουν πως έχουν τεράστιους κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία, καθώς η εισπνοή ή η κατάποση σκόνης απεμπλουτισμένου ουρανίου μπορεί κατ’ αυτή να προκαλέσει καρκίνους και πολύ σοβαρά αναπαραγωγικά προβλήματα.

Υποπροϊόν της διαδικασίας εμπλουτισμού ουρανίου, το απεμπλουτισμένο ουράνιο χρησιμοποιείται για να κατασκευάζονται πυρομαχικά διότι η τρομερή πυκνότητά του επιτρέπει τη διάτρηση θωράκισης και την ανάφλεξη. Το μέταλλο αυτό είναι ραδιενεργό, όμως πολύ λιγότερο ραδιενεργό από το φυσικό ουράνιο, ωστόσο τα σωματίδιά του μένουν ραδιενεργά για πολύ μεγαλύτερη διάρκεια, ως ακόμη και 700 εκατομμύρια χρόνια.

Ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποίησε μαζικά τέτοια πυρομαχικά το 1990 και το 2003, στους δυο πολέμους του Κόλπου, όπως και το 1999, όταν το NATO βομβάρδισε την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) εκτιμά, επικαλούμενος μελέτες στην πρώην Γιουγκοσλαβία, στο Κουβέιτ, στο Ιράκ και στον Λίβανο, ότι τα κατάλοιπα απεμπλουτισμένου ουρανίου στο περιβάλλον «δεν εγείρουν ραδιολογικό κίνδυνο για τον πληθυσμό». Το συμπέρασμα αυτό παραμένει αντικείμενο διαμάχης.

Το ραδιενεργό υλικό αυτό θα προστεθεί πάντως ούτως ή άλλως στο ήδη τιτάνιο έργο που θα χρειαστεί να γίνει μεταπολεμικά στην Ουκρανία για την απομάκρυνση των επικίνδυνων υλικών. Μεγάλο μέρος της χώρας είναι σπαρμένο με πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί, ανάμεσά τους υποπυρομαχικά διασποράς και εκατομμύρια νάρκες.

Από τον Ιούλιο οι ΗΠΑ σκέφτονται την αποστολή πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου

Την πληροφορία πως η Ουάσιγκτον εξέταζε το ενδεχόμενο να στείλει πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία είχε δημοσιεύσει τον Ιούλιο η εφημερίδα Wall Street Journal.

Μια από τις πηγές του Reuters στην αμερικανική κυβέρνηση εκτίμησε πως το πακέτο αυτό θα έχει αξία από 240 ως 375 εκατομμύρια δολάρια, ανάλογα με το τι θα συμπεριλάβει, κάτι που δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

Πρόσφατα πακέτα εξοπλισμών προοριζόμενων για την Ουκρανία που ανακοινώθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας συμπεριλάμβαναν πυρομαχικά για το πυροβολικό, πυραύλους για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Η χρηματοδότηση του πακέτου είναι εξασφαλισμένη χάρη σε ειδικό προεδρικό προνόμιο (το λεγόμενο Presidential Drawdown Authority), που επιτρέπει παραδόσεις στρατιωτικών ειδών και υπηρεσιών χωρίς έγκριση του Κογκρέσου σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Το υλικό θα προέλθει από πλεονάζοντα αποθέματα του στρατού των ΗΠΑ.

Η αξία της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ξεπερνά πλέον τα 43 δισεκ. δολάρια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου