ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Η πραγματική τεχνολογία αιχμής που υφίσταται στον πλανήτη είναι αυτή που μας επιτρέπουν να νομίζουμε ότι είναι;

 

(Πέρασε μια βόλτα κι από εδώ, σε ένα θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε σύντομα λόγω και της βιβλικής "φυσικής καταστροφής" που συνέβη στο νησί Μaui της Χαβάης - blame it on the "climate change"... : ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ: Τα " Ρυθμιζόμενα Ενεργειακά Όπλα" είναι υπαρκτά! )

Η τεχνολογία από μόνη της δεν είναι ούτε "καλή" ούτε "κακή".. Δύναται να λάβει θετικό ή αρνητικό χαρακτηρισμό ανάλογα με τον τρόπο που τη χειρίζονται οι δημιουργοί της  (το "ΠΩΣ"), φανερά ή... ΜΥΣΤΙΚΑ και κρυφά από τους ανυποψίαστους πληθυσμούς, και άρα ανάλογα με τα οφέλη ή τις ζημιές που αποκομίζει από αυτή τη χρήση ο ανθρώπινος παράγοντας...Ας ασχοληθούμε λίγο με κάποιες από τις ... "εξωγήινες" εφαρμογές της τεχνολογίας laser :

1. Chinese workers use laser guns to trim trees (Kινέζοι εργάτες χρησιμοποιούν πιστόλια laser για να κόψουν κορμούς!)   2. Transportable lasers by Northrop Grumman ("Μεταφερόμενα λέηζερ από την εταιρεία Northrop Grumman" - φαντάσου τις προεκτάσεις..."καλές" ή "κακές"..! Παρακολούθησε το video σε full screen...)

" Οι Κινέζοι  φαίνεται να έχουν κάθε είδους νέα μυστικά όπλα που θα μπορούν να αναπτύξουν σε κάθε πιθανό πόλεμο. Για

παράδειγμα, αυτό το βίντεο (το πρώτο) δείχνει Κινέζους εργάτες να χρησιμοποιούν πιστόλια λέιζερ για να κόψουν δέντρα. Πρόκειται για τεχνολογία που πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν επιστημονική φαντασία. Αν τώρα οι κηπουροί χρησιμοποιούν ανοιχτά αυτήν την τεχνολογία, φανταστείτε τι κρύβεται από εμάς...- The Chinese, by the way, appear to have all sorts of new secret weapons they will be able to deploy in any possible war. For example, this video shows Chinese workers using laser guns to trim trees. This is technology that not long ago was considered science fiction. If gardeners are now openly using this technology, imagine what’s hidden from us? "

πηγή άντλησης παραπάνω κειμένου και των δυο βίντεο

ΚΑΙ...ΘΥΜΗΣΟΥ: Αυτές είναι ειδήσεις! Ποιος Sars-Cov-2 και παγκόσμια οικονομική Χιροσίμα...H Kίνα κατασκεύασε τεχνητό Ήλιο !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου