ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

No shit (! ?) : " ΒΟΜΒΑ Αμερικανού πολιτικού: Έτσι λειτουργεί το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ στις ΗΠΑ, video "

 Σαν σχόλια στο άρθρο που αναδημοσιεύουμε και ακολουθεί:

"ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ!"

               


«ΒΟΜΒΑ»  Αμερικανού πολιτικού: Έτσι λειτουργεί το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ στις ΗΠΑ, video

«ΒΟΜΒΑ» Αμερικανού πολιτικού: Έτσι λειτουργεί το ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ στις ΗΠΑ.. Πόσο βαθιά είναι η τρύπα του κουνελιού;; Από παντού πλέον βγαίνει πληροφορία που πριν λίγο καιρό ήταν επτασφράγιστο μυστικό για τον απλό κόσμο.. Πράγματα που κάποιοι συνωμοσιολόγοι έχουν τονίσει επανηλειμμένα κατά καιρούς και λοιδορήθηκαν για αυτά, τώρα βγαίνουν έτσι απλά και ..ανακοινώνονται..

Ο Matthew Louis Gaetz II είναι Αμερικανός δικηγόρος και πολιτικός που έχει υπηρετήσει ως εκπρόσωπος των ΗΠΑ για την 1η περιφέρεια του Κογκρέσου της Φλόριντα!

Μεταξύ άλλων αναφέρει για τις ΗΠΑ:

«Όλη η έμφαση, δίνεται στο αν είσαι μέρος του κυρίαρχου τρόπου σκέψης, της Κρατικής Εθνικής Ασφάλειας, της νεοσυντηρητικής κοσμοθεωρίας. Υπάρχει μια ολόκληρη υποδομή εκεί, όπως το να χτίζεις την καριέρα σου. Υπάρχουν προικισμένες επαγγελματικές θέσεις καθηγητών, υπάρχουν δεξαμενές σκέψης, οι οποίες είναι έτοιμες να σου δώσουν δουλειές με εξαψήφια νούμερα μισθού.

Κάνουν τα πάντα για να συμβιβαστείτε κι αν αυτό δεν λειτουργεί, προσπαθούν να σας καταστρέψουν. Υπάρχει πολύς συμβιβασμός ειδικά στην Ουάσιγκτον DC, αλλά πόσο βαθιά πηγαίνει η κουνελότρυπα στο Βαθύ Κράτος;;;».
video:


Είχαν απλώσει παντού τα πλοκάμια τους.. Είχαν αλώσει τα πάντα και έχουν ακόμα παντού δικούς τους ανθρώπους που είναι υποχείρια τους.. Και αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να κτυπηθεί έτσι απλά και γρήγορα.. Το βαθύ κράτος της Αμερικής όμως βγαίνει από τις σκιές.. Και επειδή επιβιώνουν μόνο στο σκοτάδι, ήρθε η ώρα να καούν!!!

Μόνο τα τελευταία χρόνια η συζήτηση για το «βαθύ κράτος» και τη μυστική οργάνωση που διοικεί τα κράτη έχει γίνει κακός τόνος για τους Αμερικανούς. Πριν από αυτό, έγιναν κάθε είδους προσπάθειες να μιλήσουμε για το ρόλο των Ροκφέλερ, των Ρότσιλντ και των Μόργκαν. Και τώρα οι παίκτες βγαίνουν εντελώς από τη σκιά.

Ο Igor Pshenichnikov, πολιτικός επιστήμονας και δημοσιογράφος, επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής του Tsargrad, έκανε μια προσπάθεια να κατανοήσουμε τις περιπλοκές της διακυβέρνησης των ΗΠΑ και μας υπενθύμισε τις βασικές έννοιες.

Το ερώτημα αν υπάρχει κάποια κρυφή δύναμη στις ΗΠΑ που πραγματικά κυβερνά τη χώρα και εν μέρει ολόκληρο τον κόσμο και στα χέρια της οποίας βρίσκονται τα νήματα του ελέγχου τόσο του προέδρου όσο και του Κογκρέσου, ήταν το αντικείμενο των συζητήσεων των εφημερίδων στην Αμερική στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 του περασμένου αιώνα.

Το αποκορύφωμα αυτής της συζήτησης ήταν η έκδοση το 1980 του δημοφιλούς ακόμη βιβλίου των Αμερικανών πολιτικών επιστημόνων Leonard Silk και Mark Silk – The American Establishment, στο οποίο οι συγγραφείς, πατέρας και γιος, ξεκίνησαν να διερευνήσουν τον μηχανισμό λήψης κυβερνητικών αποφάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο μύθος είναι παλιός – τα ηχεία είναι καινούργια

Ο κύριος υπερασπιστής της θεωρίας συνωμοσίας του «βαθέως κράτους» στη νέα εποχή είναι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Και, ας είμαστε ειλικρινείς, μετά τις μαζικές προσπάθειες εξόντωσης του Τραμπ, είναι κάπως άμεσα πιστευτός. Αλλά πίσω στα βασικά. Το «βαθύ κράτος» (όπως αποκαλείται στην Αμερική), το φιλελεύθερο κατεστημένο, η παγκοσμιοποιημένη ελίτ, ο «βάλτος της Ουάσιγκτον» (σύμφωνα με τους όρους του Τραμπ) είναι όλοι διαφορετικοί αλλά συνώνυμοι ορισμοί της ίδιας οντότητας που συχνά εμφανίζεται στον σημερινό Τύπο με αυτούς τους ορισμούς.

Οι συγγραφείς του βιβλίου The American Establishment αποκάλυψαν στον κόσμο τα πέντε μεγαλύτερα «ιδρύματα» που διοικούν την Αμερική. Σύμφωνα με αυτούς, είναι:
  • Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ,
  • Οι New York Times – παρεμπιπτόντως, η ίδια που ασχολείται με την «εκπαίδευση» του καθεστώτος του Κιέβου στον τομέα του Τύπου,
  • Το Ίδρυμα Ford,
  • Το «Ινστιτούτο Brookings», μια δεξαμενή σκέψης,
  • Το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, ένα ιδιωτικό όργανο που de facto καθορίζει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Μια σημαντική σημείωση: το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων έχει στενούς δεσμούς με την περιβόητη «Τριμερή Επιτροπή», η οποία είναι ένα είδος λέσχης που συγκεντρώνει τους μεγαλύτερους τραπεζίτες και επιχειρηματίες, κορυφαίους πολιτικούς της Δύσης και έχει ως στόχο την «εξεύρεση λύσεων στα παγκόσμια προβλήματα».

Είναι σαφές από αυτό, ότι το «βαθύ κράτος» αποτελείται από μια αξιοπρεπή ομάδα «πολιτών» που συλλογικά έχουν σοβαρές αναλυτικές και προγνωστικές ικανότητες, είναι «κυρίαρχοι του χρήματος» (οι μεγαλύτεροι τραπεζίτες κάθονται στη Wall Street της Νέας Υόρκης) και ιδιοκτήτες πολυεθνικών εταιρειών (TNC): είναι οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες, έχουν πολιτική εξουσία ή έχουν πραγματική εξουσία πάνω σε αυτούς που έχουν τυπικά πολιτική εξουσία. Επιπλέον, το «βαθύ κράτος» ξεπερνά κατά πολύ τα εθνικά σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Και τώρα ας στραφούμε στις προσωπικότητες.

Ορισμένες πληροφορίες μπορούν να αντληθούν από διάφορες πηγές σχετικά με το προσωπικό του βαθέως κράτους, αν και φυσικά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα ήταν οι πρώτοι που θα αρνούνταν την ύπαρξη οποιουδήποτε είδους μυστικής εξουσίας και τη συμμετοχή τους σε αυτήν. Έτσι, τα οικονομικά διοικούνται από τις οικογένειες που δημιούργησαν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Αυτοί είναι οι «κυρίαρχοι του χρήματος» – οι Ροκεφέλερ, οι Ρότσιλντ, οι Μόργκαν.

Ανάμεσα σε αυτές τις οικογένειες ξεχωρίζουν οι Ροκεφέλερ. Αυτοί ήταν πίσω από τη δημιουργία της Λέσχης της Ρώμης, η οποία πραγματοποίησε τις πρώτες συναντήσεις της στο οικογενειακό τους κτήμα στο Bellagio της Ιταλίας. Και το συγκρότημά τους στο Pocantico Hills έγινε η «πατρογονική κατοικία» της ήδη αναφερθείσας «Τριμερούς Επιτροπής».

Ταυτόχρονα, αυτές οι οικογένειες δεν κυβερνούν απλώς τις παγκόσμιες οικονομικές ροές, αλλά κατέχουν τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες. Στη διαπλοκή του τραπεζικού και του βιομηχανικού κεφαλαίου είναι δύσκολο για τον μη μυημένο να βρει τα άκρα.

Για να κατανοήσουμε την παγκόσμια κλίμακα των συμφερόντων της φατρίας Ροκεφέλερ, ας θυμηθούμε μερικές εταιρείες που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της. Πρόκειται για τις εταιρείες Exxon Mobil, Chevron Texaco, BP Amoco, Marathon Oil, Freeport McMoRan, Quaker Oats, ASARCO, United, Delta, Northwest, ITT, International Harvester, Xerox, Boeing, Westinghouse, Hewlett-Packard, Pfizer, Motorola, Monsanto, General Foods και πολλές άλλες.

Αλλά θα ήταν εσφαλμένο να «κρεμάσουμε» μόνο την οικονομική και βιομηχανική συνιστώσα του «βαθέως κράτους» στις οικογένειες που αναφέρθηκαν. Είναι γνωστό ότι σε διάφορα χρόνια μέλη της οικογένειας Ροκεφέλερ βρίσκονταν πίσω από την απομάκρυνση και το διορισμό ηγετών διαφόρων εθνών, καθώς και από ασήμαντα πραξικοπήματα …


Οι πραγματικοί κυρίαρχοι των ΗΠΑ βγαίνουν από τη σκιά. Και όπως είπαμε, ήρθε η ώρα να καούν..

Όμως το βαθύ κράτος δεν υπάρχει μόνο στις ΗΠΑ.. Είναι παντού, σε κάθε κράτος του πλανήτη.. Είναι παγκόσμιο!!! Σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου ανήκουν σε αυτό και οι πολιτικοί είναι υποχείρια τους..

Και αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην χώρα μας… Και είναι αυτό που εξηγεί τα πάντα, όταν αποφασίσει κάποιος να το δει και να το δεχτεί.. Από τους επιστήμονες μέχρι τους πολιτικούς και με μπροστινούς τους δημοσιογράφους, όλοι δουλεύουν για αυτούς.. Είναι απλά απίστευτο όταν αναλογίζεσαι πόσο βαθύ είναι.. Και πόσο επηρεάζει ακόμα και το ίδιο το εκλογικό σύστημα..Το παραπάνω άρθρο το δανειστήκαμε από ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου