ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Κλιματική αστάθεια παγκοσμίως: Ο Στρατός των ΗΠΑ «κατέχει τον καιρό»; «Οπλοποίηση του καιρού» ως μέσο σύγχρονου πολέμου;

 

«Αυτός που ελέγχει τον καιρό ελέγχει τον κόσμο» - LYNDON B. JOHNSON, 1962

{ΣΥΝΔΕΣΗ:  Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΓΗ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ: "η εποχή με τα αστειάκια και τα δεν είδα δεν γνωρίζω, έχει τελειώσει"! (πολύ σημαντικό!) --- HAARP! --- Ηφαίστεια ως...όπλα (?) - Γουατεμάλα, έκρηξη του Φουέγκο (Volcanoes As Weapons ? - Guatemala, Fuego eruption!) }

ΚΑΙ ΩΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ: (video) Ο Διευθυντής της CIA John Brennan παραδέχεται τους Αεροψεκασμούς (ΘΥΜΗΣΟΥ και τις αναρτήσεις αυτής της θεματικής ενότητας: ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ) και τη "Γεωμηχανική" :


Κλιματική αστάθεια παγκοσμίως: Ο Στρατός των ΗΠΑ «κατέχει τον καιρό»; «Οπλοποίηση του καιρού» ως μέσο σύγχρονου πολέμου;


γράφει ο Καθηγητής Michel Chossudovsky

(Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2017)

Σημείωση και ενημέρωση του συγγραφέα

Ενώ οι τεχνικές τροποποίησης του περιβάλλοντος (ENMOD) είναι διαθέσιμες στον αμερικανικό στρατό για περισσότερο από μισό αιώνα, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις ότι οι τεχνικές αυτές έχουν χρησιμοποιηθεί για την πρόκληση ακραίων καιρικών συνθηκών.

Τα πρόσφατα καλοκαιρινά κύματα καύσωνα που συνοδεύτηκαν από καταστροφικές πυρκαγιές, στη Δυτική Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική, την Καλιφόρνια, την Ινδία, το Πακιστάν και την κοιλάδα του ποταμού Γιανγκτσέ στην Κίνα, επηρέασαν ταυτόχρονα τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, με καταστροφικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.

«Το δέλτα του ποταμού Γιανγκτσέ δεν έχει ξαναζήσει τόσο υψηλές θερμοκρασίες από τότε που άρχισαν οι ιστορικές καταγραφές, και τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες συνοδεύονται από ξηρασία».

Σύμφωνα με αναφορές του Αυγούστου 2022, η ημερήσια παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας στον Γιανγκτσέ έχει πέσει κατά 51%, με αποτέλεσμα την αναστολή της παραγωγής στη μεγαλοβιομηχανική περιοχή Chongqing, η οποία έχει πληθυσμό που ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια ανθρώπους.

Τον Μάιο του 2022, το Πακιστάν συγκαταλεγόταν στις 23 πρώτες χώρες παγκοσμίως που αντιμετώπιζαν σοβαρή ξηρασία και ερημοποίηση. Λίγους μήνες αργότερα, κατά τη διάρκεια της περιόδου των μουσώνων, η κοιλάδα του ποταμού Ινδού γνώρισε την πιο σοβαρή πλημμύρα στη μνήμη των ανθρώπων. Οι βροχοπτώσεις στις επαρχίες Σιντ και Μπαλουχιστάν «ήταν τουλάχιστον επτά φορές μεγαλύτερες από τις κανονικές ποσότητες».

Η «ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή» αναγγέλθηκε τυχαία ως η αιτία των πλημμυρών στο Πακιστάν, οι οποίες «σκότωσαν 1.508 ανθρώπους, πλημμύρισαν εκατομμύρια στρέμματα γης και επηρέασαν 33 εκατομμύρια ανθρώπους. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν άστεγοι».

C02? Αιτιότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων

Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις ότι οι καύσωνες και οι πλημμύρες του 2022 προκλήθηκαν από τις τεχνικές ENMOD, το ζήτημα της χειραγώγησης του κλίματος πρέπει ωστόσο να εξεταστεί και να αναλυθεί. Στρατιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ καθώς και επιστημονικές εκθέσεις επιβεβαιώνουν ότι οι «τεχνικές περιβαλλοντικής τροποποίησης» (ENMOD) είναι πλήρως λειτουργικές.

Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει καμία σταθερή απόδειξη, όπως περιγράφεται από τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης (που παραθέτουν συστηματικά έγκυρους επιστήμονες του κλίματος), ότι αυτές οι ακραίες καιρικές συνθήκες είναι αποτέλεσμα των λεγόμενων «ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου».

Επιπλέον, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτές οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που υποτίθεται ότι προκαλούν την «υπερθέρμανση του πλανήτη» χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα και δικαιολογία για τη λήψη δραστικών και περιττών μέτρων που συμβάλλουν στην απόλυτη αποσταθεροποίηση της γεωργίας. Τα μέτρα αυτά έχουν εφαρμοστεί ταυτόχρονα σε διάφορες χώρες. Υποστηρίζονται ως μέρος μιας «κλιματικής συναίνεσης» που συνίσταται επίσης στην απαγόρευση της χρήσης ορυκτών καυσίμων.

Η βασική διαδικασία έχει ως εξής: Η «κλιματική ατζέντα» (δηλαδή η υπερθέρμανση του πλανήτη) συνίσταται στον περιορισμό της χρήσης λιπασμάτων με σκοπό τη «μείωση των εκπομπών αζώτου» (π.χ. στις Κάτω Χώρες, στον Δυτικό Καναδά) . «σε σημείο που να είναι αδύνατο για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις να συνεχίσουν να λειτουργούν«. Αυτό με τη σειρά του ευνοεί την πρόκληση εκτεταμένων ελλείψεων τροφίμων καθώς και λιμού.

Υπάρχουν πάρα πολλές συμπτώσεις και αντιφάσεις. Τα αίτια των ακραίων καιρικών συνθηκών πρέπει να αντιμετωπιστούν. Πολλές από τις πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ENMOD και τις επιπτώσεις του είναι «απόρρητες».

Το θέμα θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διακυβερνητικής έρευνας (υπό την αιγίδα της ΓΣΗΕ) που θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους όρους της ιστορικής Διεθνούς Σύμβασης του 1977 που επικυρώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και απαγορεύει «τη στρατιωτική ή άλλη εχθρική χρήση τεχνικών τροποποίησης του περιβάλλοντος που έχουν εκτεταμένες, μακροχρόνιες ή σοβαρές επιπτώσεις». (Βλέπε AP, 18 Μαΐου 1977). Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Σοβιετική Ένωση είχαν υπογράψει τη Σύμβαση:

….Κάθε Κράτος Μέρος της παρούσας Σύμβασης αναλαμβάνει την υποχρέωση να μην προβαίνει σε στρατιωτική … χρήση τεχνικών τροποποίησης του περιβάλλοντος με εκτεταμένες, μακροχρόνιες ή σοβαρές επιπτώσεις ως μέσο καταστροφής, ζημίας ή τραυματισμού οποιουδήποτε άλλου Κράτους Μέρους. (Σύμβαση για την απαγόρευση της στρατιωτικής ή οποιασδήποτε άλλης εχθρικής χρήσης τεχνικών τροποποίησης του περιβάλλοντος, Ηνωμένα Έθνη, Γενεύη, 18 Μαΐου 1977. Τέθηκε σε ισχύ: 5 Οκτωβρίου 1978, βλέπε πλήρες κείμενο της Σύμβασης στο παράρτημα).


Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της Σύμβασης του ΟΗΕ, κάντε κλικ εδώ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 1998, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, Ασφάλειας και Αμυντικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποίησε δημόσιες ακροάσεις στις Βρυξέλλες σχετικά με το πρόγραμμα HAARP(17) :

«Θεωρεί ότι το HAARP… λόγω των εκτεταμένων επιπτώσεών του στο περιβάλλον αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα και ζητά να εξεταστούν οι νομικές, οικολογικές και ηθικές επιπτώσεις του από ένα διεθνές ανεξάρτητο όργανο…, [η Επιτροπή] εκφράζει τη λύπη της για την επανειλημμένη άρνηση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών… να δώσει στοιχεία στη δημόσια ακρόαση… για τους περιβαλλοντικούς και δημόσιους κινδύνους [του] προγράμματος HAARP.»

Πόλεμος με τον καιρό

Οι τεχνικές τροποποίησης του περιβάλλοντος (ENMOD) αποτελούν μέσα «πολέμου του καιρού». Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του στρατιωτικού οπλοστασίου των ΗΠΑ.

«Η τροποποίηση του καιρού θα γίνει μέρος της εσωτερικής και διεθνούς ασφάλειας και θα μπορούσε να γίνει μονομερώς… Θα μπορούσε να έχει επιθετικές και αμυντικές εφαρμογές και να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για σκοπούς αποτροπής. Η ικανότητα παραγωγής βροχοπτώσεων, ομίχλης και καταιγίδων στη γη ή η τροποποίηση του διαστημικού καιρού… και η παραγωγή τεχνητών καιρικών συνθηκών αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου συνόλου [στρατιωτικών] τεχνολογιών».
ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ: Ο ΚΑΙΡΟΣ ΩΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, OWNING THE WEATHER IN 2025, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1996

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με το κλείσιμο του προγράμματος HAARP (High-frequency Active Auroral Research Program) στην Αλάσκα το 2014, η Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων του Πενταγώνου (DARPA) συμμετέχει ενεργά στην έρευνα ENMOD, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας είναι απόρρητο. Σε μια έκθεση του 2009 του Science:

Μια επίσημη συμβουλευτική ομάδα της Υπηρεσίας Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας συγκαλεί [τον Μάρτιο του 2009] μια μη διαβαθμισμένη συνάντηση … για να συζητήσει τη γεωμηχανική, … Η DARPA είναι η τελευταία από μια σειρά επίσημων οργανισμών χρηματοδότησης της επιστήμης ή κορυφαίων επιστημονικών εταιρειών που διερευνούν την αμφιλεγόμενη ιδέα. …

Σε σχέση με το σημερινό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στην Ουκρανία, το Πεντάγωνο έχει διαμορφώσει το περίγραμμα μιας παγκόσμιας στρατιωτικής ατζέντας, ενός «μακρού πολέμου», ενός πολέμου χωρίς σύνορα. Ο «πόλεμος των καιρικών συνθηκών» αποτελεί μέρος ενός διαφοροποιημένου στρατιωτικού οπλοστασίου συμβατικών και στρατηγικών οπλικών συστημάτων. Το ENMOD είναι δυνητικά ένα όπλο μαζικής καταστροφής (WMD), με τη δυνατότητα αποσταθεροποίησης του οικοσυστήματος ενός εχθρού, καταστροφής της γεωργίας του, απενεργοποίησης των δικτύων επικοινωνιών.

Η χειραγώγηση του καιρού είναι το κατ’ εξοχήν προληπτικό όπλο. Μπορεί να στραφεί εναντίον εχθρικών χωρών ή ακόμη και «φιλικών εθνών», εν αγνοία τους.

Η χειραγώγηση του κλίματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποσταθεροποίηση της οικονομίας, του οικοσυστήματος και της γεωργίας ενός εχθρού. Οι τεχνικές ENMOD μπορούν να υπονομεύσουν μια ολόκληρη εθνική οικονομία, να εξαθλιώσουν εκατομμύρια ανθρώπους και να «σκοτώσουν ένα έθνος» χωρίς την ανάπτυξη στρατευμάτων και στρατιωτικού υλικού.

Το άρθρο που ακολουθεί, επικεντρώνεται στην ιστορία και την ανάλυση του ENMOD. Παρέχει επίσης άμεσα αποσπάσματα από ένα δημόσια διαθέσιμο έγγραφο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ του 1996, το οποίο επιβεβαιώνει το σχέδιο του Πενταγώνου για την «Οπλοποίηση του καιρού».

Michel Chossudovsky, 16 Σεπτεμβρίου 2022

Είναι ο αμερικανικός στρατός «ιδιοκτήτης του καιρού»; «Οπλισμός του καιρού» ως μέσο του σύγχρονου πολέμου;

γράφει ο Καθηγητής Michel Chossudovsky

Ο Αμερικανός μαθηματικός Τζον φον Νόιμαν, σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ξεκίνησε την έρευνά του για την τροποποίηση του καιρού στα τέλη της δεκαετίας του 1940, στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, και προέβλεψε «μορφές κλιματικού πολέμου που δεν είχαν ακόμη φανταστεί». Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές σποράς σύννεφων, αρχής γενομένης το 1967 στο πλαίσιο του προγράμματος Popeye, στόχος του οποίου ήταν η παράταση της εποχής των μουσώνων και η παρεμπόδιση των εχθρικών οδών ανεφοδιασμού κατά μήκος του μονοπατιού Ho Chi Minh.

Ο αμερικανικός στρατός έχει αναπτύξει προηγμένες δυνατότητες που του επιτρέπουν να μεταβάλλει επιλεκτικά τα πρότυπα του καιρού. Η τεχνολογία αυτή, η οποία αναπτύχθηκε αρχικά τη δεκαετία του 1990 στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας για το ενεργό ηλιακό στίγμα υψηλής συχνότητας (HAARP), ήταν ένα παράρτημα της Στρατηγικής Αμυντικής Πρωτοβουλίας – «Πόλεμος των Άστρων». Από στρατιωτική άποψη, το HAARP -το οποίο καταργήθηκε επίσημα το 2014- είναι ένα όπλο μαζικής καταστροφής, που λειτουργεί από την εξωτερική ατμόσφαιρα και είναι ικανό να αποσταθεροποιήσει τα γεωργικά και οικολογικά συστήματα σε όλο τον κόσμο.

Επισήμως, το πρόγραμμα HAARP έχει κλείσει στη θέση του στην Αλάσκα. Η τεχνολογία της τροποποίησης του καιρού που περιβάλλεται από μυστικότητα, ωστόσο επικρατεί. Τα έγγραφα του HAARP επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία ήταν πλήρως λειτουργική από τα μέσα της δεκαετίας του 1990.

(Για περισσότερες λεπτομέρειες βλέπε Michel Chossudovsky, The Ultimate Weapon of Mass Destruction: Owning the Weather for Military Use, που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από την Global Research το 2006).

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ενώ ο στρατός των ΗΠΑ επιβεβαιώνει ότι ο πόλεμος με τον καιρό είναι πλήρως λειτουργικός, δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία για τη στρατιωτική χρήση του εναντίον εχθρών των ΗΠΑ. Το θέμα αποτελεί ταμπού μεταξύ των περιβαλλοντικών αναλυτών. Δεν έχει γίνει καμία σε βάθος έρευνα για να αποκαλυφθούν οι επιχειρησιακές διαστάσεις του πολέμου των καιρικών συνθηκών.

Η ειρωνεία είναι ότι οι επιπτώσεις των τεχνικών ENMOD για στρατιωτική χρήση καταγράφηκαν από την τηλεόραση CBC στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Το ρεπορτάζ της CBC TV αναγνώρισε ότι η εγκατάσταση HAARP στην Αλάσκα υπό την αιγίδα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ είχε την ικανότητα να προκαλεί τυφώνες, σεισμούς, πλημμύρες και ξηρασίες: .

Η κατευθυνόμενη ενέργεια είναι μια τόσο ισχυρή τεχνολογία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να θερμάνει την ιονόσφαιρα και να μετατρέψει τον καιρό σε πολεμικό όπλο. Φανταστείτε να χρησιμοποιήσετε μια πλημμύρα για να καταστρέψετε μια πόλη ή ανεμοστρόβιλους για να αποδεκατίσετε έναν στρατό που πλησιάζει στην έρημο. Ο στρατός έχει ξοδέψει τεράστιο χρόνο για την τροποποίηση του καιρού ως ιδέα για περιβάλλοντα μάχης. Αν ένας ηλεκτρομαγνητικός παλμός εκτοξευόταν πάνω από μια πόλη, ουσιαστικά όλα τα ηλεκτρονικά πράγματα στο σπίτι σας θα ανοιγόκλειναν και θα έσβηναν και θα καταστρέφονταν μόνιμα».

Τηλεοπτικό ρεπορτάζ του CBC 1996 για το πρόγραμμα HAARP«Ο καιρός ως πολλαπλασιαστής δυνάμεων: Η ιδιοκτησία του καιρού»

Σε αυτό το άρθρο θα παραθέσουμε βασικά αποσπάσματα από ένα έγγραφο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ του 1996, το οποίο αναλύει τις τεχνικές τροποποίησης του καιρού για στρατιωτική χρήση.


Ο υποκείμενος στόχος από στρατιωτική σκοπιά είναι η «ιδιοκτησία του καιρού».

Όταν ανατέθηκε η μελέτη αυτή το 1996, το πρόγραμμα HAARP ήταν ήδη πλήρως λειτουργικό, όπως τεκμηριώνεται από το ντοκιμαντέρ του CBC.

Ο δηλωμένος σκοπός της έκθεσης περιγράφεται παρακάτω:


Στο παρόν έγγραφο δείχνουμε ότι η κατάλληλη εφαρμογή της τροποποίησης του καιρού μπορεί να προσφέρει κυριαρχία στο πεδίο της μάχης σε βαθμό που δεν είχε ποτέ πριν φανταστεί κανείς. Στο μέλλον, τέτοιες επιχειρήσεις θα ενισχύσουν την αεροπορική και διαστημική υπεροχή και θα παρέχουν νέες επιλογές για τη διαμόρφωση του χώρου μάχης και την επίγνωση του χώρου μάχης εκεί, περιμένοντας να τα βάλουμε όλα μαζί.» Το 2025 μπορούμε να «κατέχουμε τον καιρό». (Έγγραφο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ AF 2025 Final Report, (δημόσιο έγγραφο).


Τροποποίηση των καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με το έγγραφο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ AF 2025 Final Report,

«προσφέρει στον πολεμιστή ένα ευρύ φάσμα πιθανών επιλογών για να νικήσει ή να εξαναγκάσει έναν αντίπαλο», δυνατότητες που, όπως λέει, επεκτείνονται στην πρόκληση πλημμυρών, τυφώνων, ξηρασίας και σεισμών:
«Η τροποποίηση του καιρού θα γίνει μέρος της εσωτερικής και διεθνούς ασφάλειας και θα μπορούσε να γίνει μονομερώς… Θα μπορούσε να έχει επιθετικές και αμυντικές εφαρμογές και να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για σκοπούς αποτροπής. Η ικανότητα παραγωγής βροχοπτώσεων, ομίχλης και καταιγίδων στη γη ή η τροποποίηση του διαστημικού καιρού… και η παραγωγή τεχνητών καιρικών συνθηκών αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου συνόλου [στρατιωτικών] τεχνολογιών».


….Από την ενίσχυση των φίλιων επιχειρήσεων ή τη διατάραξη των επιχειρήσεων του εχθρού μέσω της προσαρμογής των φυσικών καιρικών συνθηκών σε μικρή κλίμακα έως την πλήρη κυριαρχία των παγκόσμιων επικοινωνιών και τον έλεγχο του αντιδιαστήματος, η τροποποίηση του καιρού προσφέρει στον πολεμιστή ένα ευρύ φάσμα πιθανών επιλογών για να νικήσει ή να εξαναγκάσει έναν αντίπαλο. Ορισμένες από τις πιθανές δυνατότητες που θα μπορούσε να παρέχει ένα σύστημα τροποποίησης του καιρού σε έναν επικεφαλής διοικητή πολέμου (CINC) παρατίθενται στον πίνακα 1.


Πηγή: Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ

Γιατί να θέλουμε να πειράξουμε τον καιρό; είναι ο υπότιτλος του κεφαλαίου 2 της έκθεσης.

«Σύμφωνα με τον στρατηγό Gordon Sullivan, πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, «Καθώς κάνουμε ένα άλμα τεχνολογίας στον 21ο αιώνα, θα είμαστε σε θέση να βλέπουμε τον εχθρό μέρα ή νύχτα, με οποιονδήποτε καιρό – και να τον κυνηγάμε αμείλικτα.» Η παγκόσμια, ακριβής, σε πραγματικό χρόνο, ισχυρή, συστηματική ικανότητα τροποποίησης του καιρού θα παρέχει στα CINC που μάχονται τον πόλεμο έναν ισχυρό πολλαπλασιαστή δυνάμεων για την επίτευξη των στρατιωτικών στόχων. Δεδομένου ότι ο καιρός θα είναι κοινός σε όλα τα πιθανά μέλλοντα, μια ικανότητα τροποποίησης του καιρού θα είναι καθολικά εφαρμόσιμη και θα έχει χρησιμότητα σε όλο το φάσμα των συγκρούσεων. Η ικανότητα επηρεασμού του καιρού, ακόμη και σε μικρή κλίμακα, θα μπορούσε να τον μετατρέψει από υποβαθμιστή ισχύος σε πολλαπλασιαστή ισχύος».

Υπό τον τίτλο:
Τι εννοούμε με τον όρο «τροποποίηση του καιρού»;

Η έκθεση αναφέρει:

«Ο όρος τροποποίηση των καιρικών συνθηκών μπορεί να έχει αρνητική χροιά για πολλούς ανθρώπους, πολίτες και στρατιωτικούς. Επομένως, είναι σημαντικό να καθοριστεί το πεδίο εφαρμογής που θα εξεταστεί στην παρούσα εργασία, ώστε οι πιθανοί επικριτές ή υποστηρικτές της περαιτέρω έρευνας να έχουν μια κοινή βάση για συζήτηση.

Με την ευρύτερη έννοια, η τροποποίηση του καιρού μπορεί να χωριστεί σε δύο μεγάλες κατηγορίες: καταστολή και εντατικοποίηση των καιρικών φαινομένων. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να περιλαμβάνει τη δημιουργία εντελώς νέων καιρικών προτύπων, την άμβλυνση ή τον έλεγχο των σοβαρών καταιγίδων ή ακόμη και την αλλαγή του παγκόσμιου κλίματος σε εκτεταμένη ή/και μακροχρόνια κλίμακα. Στις πιο ήπιες και λιγότερο αμφιλεγόμενες περιπτώσεις μπορεί να συνίσταται στην πρόκληση ή την καταστολή βροχοπτώσεων, νεφών ή ομίχλης για μικρά χρονικά διαστήματα σε μια περιοχή μικρής κλίμακας. Άλλες εφαρμογές χαμηλής έντασης μπορεί να περιλαμβάνουν την αλλοίωση ή/και τη χρήση του εγγύς διαστήματος ως μέσου για την ενίσχυση των επικοινωνιών, τη διακοπή της ενεργητικής ή παθητικής ανίχνευσης ή άλλους σκοπούς».


Η πυροδότηση των καταιγίδων:


«Οι τεχνολογίες τροποποίησης του καιρού θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τεχνικές που θα αύξαναν την έκλυση λανθάνουσας θερμότητας στην ατμόσφαιρα, θα παρείχαν πρόσθετους υδρατμούς για την ανάπτυξη νεφοκυττάρων και θα παρείχαν πρόσθετη θέρμανση της επιφάνειας και των κατώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων για την αύξηση της ατμοσφαιρικής αστάθειας.

Κρίσιμη για την επιτυχία οποιασδήποτε προσπάθειας ενεργοποίησης ενός κυττάρου καταιγίδας είναι οι προϋπάρχουσες ατμοσφαιρικές συνθήκες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Η ατμόσφαιρα πρέπει να είναι ήδη υπό όρους ασταθής και η δυναμική μεγάλης κλίμακας πρέπει να υποστηρίζει την ανάπτυξη κατακόρυφων νεφών. Το επίκεντρο της προσπάθειας τροποποίησης του καιρού θα είναι η παροχή πρόσθετων «συνθηκών» που θα καταστήσουν την ατμόσφαιρα αρκετά ασταθή ώστε να δημιουργηθούν νέφη και τελικά η ανάπτυξη κυψελών καταιγίδας. Η πορεία των κυττάρων καταιγίδας μόλις αναπτυχθούν ή ενισχυθούν εξαρτάται όχι μόνο από τη δυναμική της καταιγίδας στη μεσοκλίμακα, αλλά και από τα πρότυπα ατμοσφαιρικής ροής των ανέμων στην περιοχή σε περιφερειακή και συνοπτική (παγκόσμια) κλίμακα, τα οποία επί του παρόντος δεν υπόκεινται στον ανθρώπινο έλεγχο».
(σελίδα 19)


Εμπλέκεται η CIA στην κλιματική μηχανική;

Η εμπλοκή της CIA στις τεχνολογίες κλιματικής αλλαγής

Τον Ιούλιο του 2013, το MSN news ανέφερε ότι η CIA συμμετείχε στη χρηματοδότηση ενός έργου της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (NAS) που επικεντρωνόταν στη γεωμηχανική και τη χειραγώγηση του κλίματος. Η έκθεση όχι μόνο αναγνώρισε αυτές τις τεχνολογίες, αλλά επιβεβαίωσε ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εμπλέκονται συστηματικά στην αντιμετώπιση του ζητήματος της κλιματικής χειραγώγησης:

«Ο στόχος της μελέτης της NAS, που υποστηρίζεται από τη CIA, είναι η διεξαγωγή μιας «τεχνικής αξιολόγησης ενός περιορισμένου αριθμού προτεινόμενων τεχνικών γεωμηχανικής», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της NAS. Οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να προσδιορίσουν ποιες τεχνικές γεωμηχανικής είναι εφικτές και θα προσπαθήσουν να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις και τους κινδύνους της καθεμιάς (συμπεριλαμβανομένων των «ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια»)». (Βλέπε Slate, Ιούλιος 2013)

«Η CIA συμβάλλει στη χρηματοδότηση της έρευνας επειδή η NAS σχεδιάζει επίσης να αξιολογήσει «τις ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια (που θα μπορούσαν να σχετίζονται) με την ανάπτυξη τεχνολογιών γεωμηχανικής κάπου στον κόσμο», δήλωσε ο Kearney.

Σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο Κρίστοφερ Γουάιτ, εκπρόσωπος του γραφείου δημοσίων σχέσεων της CIA, δήλωσε στο MSN: «Σε ένα θέμα όπως η κλιματική αλλαγή, η υπηρεσία συνεργάζεται με επιστήμονες για την καλύτερη κατανόηση του φαινομένου και των επιπτώσεών του στην εθνική ασφάλεια». (Slate)

Παρόλο που η CIA και η NAS κρατούν χαμηλούς τόνους σχετικά με το ποιες μπορεί να είναι αυτές οι ανησυχίες, ένας ερευνητής σημειώνει ότι η γεωμηχανική έχει τη δυνατότητα να διαταράξει σκόπιμα τον καιρό για τρομοκρατικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς.Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του 2015 στον Independent (στιγμιότυπο παραπάνω), το οποίο επικαλείται τον διάσημο Αμερικανό επιστήμονα Alan Robock:

«Ένας ανώτερος Αμερικανός επιστήμονας του κλίματος μίλησε για τον φόβο που βίωσε όταν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τον ρώτησαν προφανώς για την πιθανότητα οπλοποίησης του καιρού, καθώς μια σημαντική έκθεση για τη γεωμηχανική πρόκειται να δημοσιευθεί αυτή την εβδομάδα.

Ο καθηγητής Άλαν Ρόμποκ δήλωσε ότι πριν από τρία χρόνια, δύο άνδρες που ισχυρίζονταν ότι ήταν από τη CIA του τηλεφώνησαν για να τον ρωτήσουν αν οι εμπειρογνώμονες θα μπορούσαν να καταλάβουν αν εχθρικές δυνάμεις είχαν αρχίσει να χειραγωγούν τον καιρό των ΗΠΑ, αν και υποπτεύθηκε ότι ο σκοπός του τηλεφωνήματος ήταν να μάθουν αν οι αμερικανικές δυνάμεις θα μπορούσαν αντ’ αυτού να παρεμβαίνουν στο κλίμα άλλων χωρών».Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

Πηγή: Global research

Το δανειστήκαμε από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου