ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

HASTA LA VISTA, BABY..!

 

ΩΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ στο άρθρο που ακολουθεί: Η χρεωκοπημένη οικονομικά και ηθικά Ε.Ε. (ενωμένη ελίτ κατά λαών) σε τροχιά πλήρους διάλυσης! Για την Ευρώπη που επιβάλλει "κυρώσεις" κατά της κακιάς Ρωσίας {η οποία δεν κάθισε σαν υπάκουο, φοβισμένο παιδάκι να τις αποδεχτεί πειθήνια και χωρίς αντίδραση...:) }, δηλαδή την "παιδική χαρά" (playground) των ΗΠΑ, τα νέα κάθε άλλο παρά ευχάριστα είναι... Πάει η"καβάτζα","κάηκε το χαρτί" της αμερικανικής βοήθειας κι αλίμονο στους Ευρωπαίους πολίτες που ακόμα πείθονται από τα προκλητικά αφηγήματα των εκμεταλλευτών τους, τις γλοιώδεις προπαγανδιστικές ρητορείες και ανέχονται τις ψυχωτικές και εμετικά υποκριτικές κυβερνήσεις-τσιράκια των μη εκλεγμένων ελίτ των Βρυξελλών: «Κάζο» ΗΠΑ σε ΕΕ: Τους έσπρωξαν σε εμπάργκο πετρελαίου από την Ρωσία και τώρα αρνούνται να τους πουλήσουν! - «Δεν υπάρχει δυνατότητα για διάσωση της Ευρώπης αυτό τον χειμώνα» Και video με αγγλικούς υπότιτλους: ΕΚΤΑΚΤΟ | ΕΥΡΩΠΗ | ΣΟΚ από ΗΠΑ....!!! - (16.9.2022)[Eng subs] Άραγε η "αναπόφευκτη" και εξοντωτική ενεργειακή λιτότητα θα παρασύρει και τις ευρωπαϊκές ηγεσίες με τις οικογένειές τους, υποβαθμίζοντας την προσωπική τους ζωή δραματικά; (ρητορικό ερώτημα...) "Θυσίες" είναι αυτές, για όλους! σωστά??? Όσο για το πάντα "πρωτοπόρο Ελλαδιστάν": Έκθεση κόλαφος για τις αυξήσεις στο ρεύμα – Από το 2021 είχαν ξεκινήσει: Καταρρέει το κυβερνητικό αφήγημα

Εποχή των σπηλαίων... Πιστεύουν ότι όλα αυτά θα λύσουν το πρόβλημα της πλήρους κατάρρευσης;

Η επιστροφή των λαών στην εποχή των σπηλαίων, προγραμματίζεται, ήδη, από τις κυβερνήσεις, που... εκλέγουν.
Η "ζωή χωρίς φως" βρίσκεται μπροστά στο κατώφλι του σπιτιού μας, παρά τα όσα "αισιόδοξα" μας διακηρύσσουν οι κυβερνήσεις και τα παπαγαλάκια τους.
Το πλάνο εξόντωσης μας έχει αρχίσει να υλοποιείται, από την εποχή του κόβιντ, όταν κάθε ατομικό και ανθρώπινο δικαίωμα μπήκε στην απάνθρωπη ατζέντα των ηγετών.
Έχουν ήδη, φροντίσει να φτάσουν τις τιμές της ενέργειας στον Θεό, από το 2020, εν μέσω καραντίνας και τώρα υλοποιούν τα μέτρα, που είχαν, από τότε, αποφασιστεί.
Σίγουροι, για την αδυναμία μας ν΄ανταποκριθούμε στα κόστη, σίγουροι για την έλλειψη πολιτικών δυνάμεων, που θα οργάνωναν και θα κινητοποιούσαν σε ανυπακοή τον κόσμο, μας μετέτρεψαν σε πρόθυμους συνεργάτες των αποφάσεων τους.
Στην Βρετανία, μόλις ανακοινώθηκαν οι πρώτες "θυσίες" των πολιτών, που για 66 εκατομμύρια πληθυσμού, "όλα θα εφαρμόζονται οικειοθελώς. Θα ζητηθεί, απ΄τους ανθρώπους να κάνουν μια μικρή θυσία,(!!!!) ώστε να μην υπάρχουν διακοπές", εξηγεί η σύμβουλος ενέργειας Καθλίν Πόρτερ.
Τόσο "οικειοθελώς", που αν δεν υπακούσετε, θα σας κλείσουμε εντελώς το ρεύμα!
Πάρτε μια γεύση.
- Μην μαγειρεύετε, ή χρησιμοποιείτε οικιακές συσκευές και μικροσυσκευές, κατά τις ώρες αιχμής από τις 2μ.μ. έως τις 20 μ.μ.
Έτσι τώρα ένα οικογενειακό δείπνο είτε αναβάλλεται, είτε θα σερβίρεται κρύο.
- Κλειστές και οι σόμπες, αερόθερμα κλπ. αυτές τις ώρες.
- Τα σχολεία, οι επιχειρήσεις και οι δήμοι θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας. Συζητείται η η εκπαίδευση τριών ημερών και η ενοποίηση των τάξεων, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των χώρων που θερμαίνονται.
- Τα γηροκομεία και οι οίκοι ηλικιωμένων μειώνουν τα γεύματα, πλένουν τα πιάτα λιγότερο συχνά και κόβουν την ψυχαγωγία
- Οι παμπ σβήνουν ήδη τα φώτα και κλείνουν τις πόρτες στις 9μ.μ. Ο πρόεδρος του Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Baroness Ruby McGregor-Smith προειδοποίησε ότι τα δύο τρίτα των παμπ απειλούνται με κλείσιμο και με απώλειες, εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.
- Το νερό στις δημοτικές πισίνες θα γίνει ψυχρότερο, για να μειωθούν οι λογαριασμοί θέρμανσης.
- Οι ιατρικές υπηρεσίες μπορεί επίσης να περιοριστούν, αυτόν τον χειμώνα, λόγω της αύξησης στην τιμή της ενέργειας.
Και, πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να απενεργοποιηθεί ο σύγχρονος εξοπλισμός, ενώ τα ντους με το σταγονόμετρο.
Και πιστεύουν ότι όλα αυτά θα λύσουν το πρόβλημα της πλήρους κατάρρευσης;;;; Χαχαχαχαχα!
Τίποτα άλλο!

Της Ιωάννας Υψηλάντη

Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου