ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Τhe "madness" of "Long live investments"!

 

While the country burns, the Greek government sends police forces to "remove" local protesters, in order to set up wind turbines on the beautiful mountain of Agrafa !

Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΟΥ..."ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ"!

Η σχεδόν απόλυτη καταστροφή
στο μέχρι τώρα πανέμορφο 
Εθνικό Πάρκο Δαδιάς Έβρου

Και πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή του Έβρου, που ακόμα συνεχίζεται λόγω προκλητικής αδυναμίας του "επιτελικού κράτους", με ελλιπείς επίγειες δυνάμεις και κάποια φρεσκοαποκτημένα εναέρια καινούρια "μέσα" που...αδυνατούν να πετάξουν λόγω ανέμων ή "ιδιόμορφων "μικροκλιμάτων" λόγω πυρκαγιάς(!) . Βέβαια φέτος απουσιάζουν τα ρωσικά πυροσβεστικά εναέρια μέσα που ΔΕΝ αντιμετώπιζαν τέτοια "προβλήματα" και μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά, μεταφέροντας τεράστιες ποσότητες νερού "Το έγκλημα (του πριν λίγες ημέρες πανέμορφου Εθνικού Πάρκου) της Δαδιάς: Ποιοι ευθύνονται για την τεράστια καταστροφή; "

VIDEO: Καταστρέφουν τα Άγραφα: Ενώ καίγεται η χώρα η κυβέρνηση στέλνει ΜΑΤ για να στήσει ανεμογεννήτριες (στην ουσία ανύπαρκτες από άποψη ενεργειακών επιδόσεων - ανέτρεξε στον αμέσως επόμενο σύνδεσμο για να καταλάβεις...

διεύθυνση: https://youtu.be/ASoYIwmLlP8

ΕΔΩ ΘΥΜΗΣΟΥ:  Παράγει ένα αιολικό αρκετή ενέργεια για να κατασκευαστεί ένα αιολικό; Και ας μιλήσουμε για ...hoaxes, αν αντέχετε ΚΑΙ:  Αυτό που τρέμουν οι ΑΠΕτζήδες...(2019)  ΚΑΙ: Ολική κατάρρευση των αιολικών σε Γερμανία και ΕΕ

ΑΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ "ΜΑΓΙΚΕΣ, ΚΡΥΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ" ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, όπως κάποιες αποκαρδιωτικά επώδυνες καταστροφές για τη ΦΥΣΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ και για την ίδια την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων (χώρια το ότι σπίτια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις γίνονται στάχτη...), δεν έχεις πολλές φορές παρά να ακολουθήσεις την πορεία "επενδυτικών σχεδίων" και της  αναμφισβήτητης κερδοφορίας που συνεπάγονται για ορισμένες εταιρείες ... Διαβάζουμε λοιπόν ΕΔΩ

"Ας δούμε πως ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για να καεί το παρθένο δάσος της Δαδιάς, το οποίο καίγεται σήμερα για έβδομη συνεχόμενη ημέρα. Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο: Στις 27 Δεκεμβρίου του 2021 επτά φορείς προστατευόμενων περιοχών, έβαλαν πρακτικά «λουκέτο» με ισάριθμες αποφάσεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά, οι οποίες αναρτήθηκαν μαζικά την παραμονή των Χριστουγέννων καταργήθηκαν και οι αρμοδιότητές τους πέρασαν σε κάποιο Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Ποιοι ήταν οι 7 αυτοί φορείς;

Οι φορείς που καταργούνται:

Εθνικός Δρυμό Πάρνηθας

Εθνικό Πάρκο Σχινιά, Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής

Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης

Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου

Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Αγράφων, κοιλάδας Αχελώου και Μετεώρων

Εθνικό Δρυμό Ολύμπου

Τι είχαμε μετά τις καταργήσεις αυτές; Κάψιμο του παρθένου δάσους της Δαδιάς, ενώ είχε προηγηθεί το κάψιμο του δάσους της Πάρνηθας στο Κρυονέρι το περασμένο καλοκαίρι.

Τι σημαίνει κατάργηση φορέων προστατευόμενων περιοχών; Σημαίνει ότι αν καούν-καταστραφούν, μπορούν πλέον ελεύθερα να αποκτήσουν «οικονομικές δραστηριότητες»

[...]

Το ζήτημα εδώ είναι ότι πέρσι μήνα Ιούλιο είχαμε μία δανέζικη «απόβαση» με αιολικά 652,65 MW στον Έβρο από την European Wind Farms

Συγκεκριμένα στις 15 Ιουλίου του 2021 η European Wind Farms Greece ApS, εξασφάλισε 19 νέες βεβαιώσεις παραγωγού λαμβάνοντας το «πράσινο φως» της ΡΑΕ για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 652,65 MW.

Τα αιολικά πάρκα, σύμφωνα με τις άδειες, θα αναπτυχθούν στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου και ειδικότερα τα 14 σε διάφορα σημεία της Αλεξανδρούπολης και τα υπόλοιπα 5 στο Σουφλί.

Στο Σουφλί έχουμε τώρα την επταήμερη πλέον πυρκαγιά της Δαδιάς! Φυσικά είναι απορίας άξιο πως δόθηκαν πέρσι άδειες για μία οικονομική δραστηριότητα η οποία ήταν απαγορευμένη και επιτράπηκε λίγους μήνες αργότερα με κυβερνητική απόφαση.

Άδεια για την κατασκευή και τη λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή ανεμογεννητριών δίπλα στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς, έχει ζητήσει κατά εξαιρετικά σατανική σύμπτωση και η αμαρτωλή Siemens και συγκεκριμένα η θυγατρική της, Siemens Renewable Energy Α.Ε., μέσω της οποίας ο γερμανικός κολοσσός δραστηριοποιείται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έγγραφο, στις 6 Ιουλίου συνεδρίασε η Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει τους όρους που περιέχει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου. Η γνωμοδότηση, που δημοσιεύτηκε στη Δι@ύγεια στις 20 Ιουλίου, αναφέρει πως η Siemens έχει ζητήσει να κατασκευάσει σταθμό, ισχύος 49MW, στη θέση «Πλατοράχη», κι έναν υποσταθμό 33/150kV στη θέση «Θυμαριά», αλλά και να πραγματοποιήσει έργα βελτίωσης-διάνοιξης εσωτερικής οδοποιίας ώστε να διασυνδέονται τα έργα.
Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, το έργο του γερμανικού κολοσσού χωροθετείται 4 χλμ. δυτικά του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου και 10 χλμ. νότια από το Δέλτα Εβρου.

Σημειώνεται ότι αυτή την στιγμή «φυτεύονται» ανεμογεννήτριες και στα Άγραφα τα οποία επίσης έχουν αποχαρακτηριστεί."

Ως επίλογο ας θυμηθούμε κάποια..."πριν" και "μετά" στο πολύπαθο νησί της Εύβοια, όπου για την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή του περασμένου καλοκαιριού παραπέμπουμε και σε αυτά τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σε ένα καθηλωτικό ντοκιμαντέρ: Σας μύρισε τίποτα; Μπα! Ιδέα σου είναι...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου