While the country burns, the Greek government sends police forces to "remove" local protesters, in order to set up wind turbines on the beautiful mountain of Agrafa !
Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΟΥ..."ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ"!
Η σχεδόν απόλυτη καταστροφή στο μέχρι τώρα πανέμορφο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς Έβρου |
Και πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή του Έβρου, που ακόμα συνεχίζεται λόγω προκλητικής αδυναμίας του "επιτελικού κράτους", με ελλιπείς επίγειες δυνάμεις και κάποια φρεσκοαποκτημένα εναέρια καινούρια "μέσα" που...αδυνατούν να πετάξουν λόγω ανέμων ή "ιδιόμορφων "μικροκλιμάτων" λόγω πυρκαγιάς(!) . Βέβαια φέτος απουσιάζουν τα ρωσικά πυροσβεστικά εναέρια μέσα που ΔΕΝ αντιμετώπιζαν τέτοια "προβλήματα" και μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά, μεταφέροντας τεράστιες ποσότητες νερού: "Το έγκλημα (του πριν λίγες ημέρες πανέμορφου Εθνικού Πάρκου) της Δαδιάς: Ποιοι ευθύνονται για την τεράστια καταστροφή; "
VIDEO: Καταστρέφουν τα Άγραφα: Ενώ καίγεται η χώρα η κυβέρνηση στέλνει ΜΑΤ για να στήσει ανεμογεννήτριες (στην ουσία ανύπαρκτες από άποψη ενεργειακών επιδόσεων - ανέτρεξε στον αμέσως επόμενο σύνδεσμο για να καταλάβεις...)
διεύθυνση: https://youtu.be/ASoYIwmLlP8
ΕΔΩ ΘΥΜΗΣΟΥ: Παράγει ένα αιολικό αρκετή ενέργεια για να κατασκευαστεί ένα αιολικό; Και ας μιλήσουμε για ...hoaxes, αν αντέχετε ΚΑΙ: Αυτό που τρέμουν οι ΑΠΕτζήδες...(2019) ΚΑΙ: Ολική κατάρρευση των αιολικών σε Γερμανία και ΕΕ
ΑΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ "ΜΑΓΙΚΕΣ, ΚΡΥΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ" ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, όπως κάποιες αποκαρδιωτικά επώδυνες καταστροφές για τη ΦΥΣΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ και για την ίδια την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων (χώρια το ότι σπίτια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις γίνονται στάχτη...), δεν έχεις πολλές φορές παρά να ακολουθήσεις την πορεία "επενδυτικών σχεδίων" και της αναμφισβήτητης κερδοφορίας που συνεπάγονται για ορισμένες εταιρείες ... Διαβάζουμε λοιπόν ΕΔΩ:
"Ας δούμε πως ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για να καεί το παρθένο δάσος της Δαδιάς, το οποίο καίγεται σήμερα για έβδομη συνεχόμενη ημέρα. Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο: Στις 27 Δεκεμβρίου του 2021 επτά φορείς προστατευόμενων περιοχών, έβαλαν πρακτικά «λουκέτο» με ισάριθμες αποφάσεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά, οι οποίες αναρτήθηκαν μαζικά την παραμονή των Χριστουγέννων καταργήθηκαν και οι αρμοδιότητές τους πέρασαν σε κάποιο Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).
Ποιοι ήταν οι 7 αυτοί φορείς;
Οι φορείς που καταργούνται:
Εθνικός Δρυμό Πάρνηθας
Εθνικό Πάρκο Σχινιά, Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής
Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης
Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου
Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου
Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Αγράφων, κοιλάδας Αχελώου και Μετεώρων
Εθνικό Δρυμό Ολύμπου
Τι είχαμε μετά τις καταργήσεις αυτές; Κάψιμο του παρθένου δάσους της Δαδιάς, ενώ είχε προηγηθεί το κάψιμο του δάσους της Πάρνηθας στο Κρυονέρι το περασμένο καλοκαίρι.
Τι σημαίνει κατάργηση φορέων προστατευόμενων περιοχών; Σημαίνει ότι αν καούν-καταστραφούν, μπορούν πλέον ελεύθερα να αποκτήσουν «οικονομικές δραστηριότητες»…
Το ζήτημα εδώ είναι ότι πέρσι μήνα Ιούλιο είχαμε μία δανέζικη «απόβαση» με αιολικά 652,65 MW στον Έβρο από την European Wind Farms
Συγκεκριμένα στις 15 Ιουλίου του 2021 η European Wind Farms Greece ApS, εξασφάλισε 19 νέες βεβαιώσεις παραγωγού λαμβάνοντας το «πράσινο φως» της ΡΑΕ για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 652,65 MW.
Τα αιολικά πάρκα, σύμφωνα με τις άδειες, θα αναπτυχθούν στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου και ειδικότερα τα 14 σε διάφορα σημεία της Αλεξανδρούπολης και τα υπόλοιπα 5 στο Σουφλί.
Στο Σουφλί έχουμε τώρα την επταήμερη πλέον πυρκαγιά της Δαδιάς! Φυσικά είναι απορίας άξιο πως δόθηκαν πέρσι άδειες για μία οικονομική δραστηριότητα η οποία ήταν απαγορευμένη και επιτράπηκε λίγους μήνες αργότερα με κυβερνητική απόφαση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έγγραφο, στις 6 Ιουλίου συνεδρίασε η Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει τους όρους που περιέχει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου. Η γνωμοδότηση, που δημοσιεύτηκε στη Δι@ύγεια στις 20 Ιουλίου, αναφέρει πως η Siemens έχει ζητήσει να κατασκευάσει σταθμό, ισχύος 49MW, στη θέση «Πλατοράχη», κι έναν υποσταθμό 33/150kV στη θέση «Θυμαριά», αλλά και να πραγματοποιήσει έργα βελτίωσης-διάνοιξης εσωτερικής οδοποιίας ώστε να διασυνδέονται τα έργα.
Σημειώνεται ότι αυτή την στιγμή «φυτεύονται» ανεμογεννήτριες και στα Άγραφα τα οποία επίσης έχουν αποχαρακτηριστεί."
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου