ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Πρωτοβουλίες αντίδρασης, εκδηλώνονται στην κοινωνία για το πρόστιμο των 100 ευρώ


Μετά την ανακοίνωση του προστίμου των 100 ευρώ, όπως αυτό ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυρ.Μητσοτάκη, ήδη εκδηλώνονται οι πρώτες διαφορετικές τοποθετήσεις. Ένα πρόστιμο που απευθύνεται στους ηλικιωμένους άνω των 60 ετών και κυρίως έχει σκοπό να ενεργοποιήσει τα φοβικά σύνδρομα, ώστε να αυξήσει το εμβολιαστικό κύμα που θα προσέλθει στα κέντρα εμβολιασμού για την 3ή δόση. Πόσο εύκολο όμως είναι να επιβληθεί αυτό το πρόστιμο; Ήδη ακούγονται πολλές απόψεις και μια από αυτές σας παραθέτουμε παρακάτω. Την κρίναμε επαρκώς στοιχειοθετημένη και ενημερωτική.

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

Όταν έχεις να κάνεις με μια ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ κανείς δεν μπορεί να σου κόψει την ίδια μέρα τη σύνταξη. 

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Υπάρχει συγκεκριμένη, πολύμηνη διαδικασία. Σε αυτό τον οίκο αντοχής υπάρχουν ακόμα νόμοι, όσο και αν αυτό δεν αρέσει στους ά(χ)ριστους.

Για να επιβληθεί μια διοικητική ποινή πρέπει να γίνουν τα παρακάτω βήματα :

 α) Η ΗΔΙΚΑ να διαπιστώσει μέσω του πληροφοριακού της συστήματος ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός. Η ΗΔΙΚΑ ως ανώνυμη εταιρεία ΔΕΝ έχει δικαίωμα να επιβάλει πρόστιμα, που σημαίνει ότι πρέπει με Νόμο και εν συνεχεία με ΚΥΑ να ορισθεί ποια δημόσια Υπηρεσία θα τρέξει την διαδικασία του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, που προφανώς θα είναι κάποια Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας ή του Υπουργείου Εργασίας.

β)Αφού η υπηρεσία αυτή λάβει τις καταστάσεις πρέπει να αποστείλει στον καθένα ξεχωριστά Πράξη Προσδιορισμού Διοικητικής Ποινής (ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ) προφανώς ηλεκτρονικά. Εδώ όμως για τους ανευθυνουπεύθυνους υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Οι άνω των 70 δεν υποχρεούνται από κανέναν νόμο σε ηλεκτρονικές διαδικασίες, τουναντίων μάλιστα εξαιρούνται συνεχώς και λογικό είναι, πως στον παππού των 80+ θα τον υποχρέωνες να ξέρει από υπολογιστές και λάπτοπ…

– Σημείωση: ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ πρέπει να βγαίνει ΜΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, οπότε όσα περιγράφονται παρακάτω θα πρέπει να γίνονται για την κάθε μια χωριστά.


γ)Έστω λοιπόν ότι καταφέρει η Υπηρεσία και στέλνει την πράξη επιβολής ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ, ο πολίτης έχει αυτόματα εκ του Συντάγματος το δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων, οι οποίες υποβάλλονται σε χρονικό διάστημα έως 5 εργάσιμων ημερών. Για την εξέταση των αντιρρήσεων πρέπει να συγκροτηθεί τριμελής επιτροπή η οποία θα εξετάσει τις αντιρρήσεις και θα βγάλει εισήγηση προς τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας. Ο Προϊστάμενος με βάση την εισήγηση θα βγάλει την απόφαση απόρριψης ή αποδοχής της ένστασης.

δ)Στη συνέχεια ο πολίτης έχει το δικαίωμα ιεραρχικής προσφυγής, προς ανώτερη Υπηρεσία η οποία πρέπει και αυτή με τη σειρά της να αποφανθεί εντός 30 ημερών με την ίδια περίπου διαδικασία.

ε)Προσέξτε μέχρι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ήδη σε -2- με – 3 – μήνες από το πρώτο πρόστιμο και ο πολίτης μέχρι στιγμής μπορεί να κάνει όλες τις διαδικασίες ΑΝΕΞΟΔΑ, γιατί δεν χρειάζεται καν παράσταση δικηγόρου μέχρι εδώ.

στ)Αφού το κράτος μετά από όλα αυτά επιβάλει τελικά το διοικητικό πρόστιμο τότε θα το στείλει προς είσπραξη στον ενδιαφερόμενο εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου, που προφανώς θα καθοριστεί με ΚΥΑ. Ένα μήνα μετά την πάροδο του χρονικού διαστήματος αυτού η υπηρεσία που θα έχει βεβαιώσει το πρόστιμο θα το στείλει στην ΑΑΔΕ για είσπραξη.

ζ)Μπορεί να πάρει τα λεφτά από τη σύνταξη;;; ΟΧΙ βέβαια. Για να εισπράξει τα χρήματα πρέπει να γίνει διαδικασία κατάσχεσης τραπεζικού λογαριασμού, που σημαίνει ότι δεν κατάσχονται ποσά κάτω των 1000 ευρώ ή 1125 για ποσά συντάξεων ή μισθών έως 1250 ευρώ.

η)Φυσικά πάντα υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια, που σημαίνει ότι η διαδικασία είσπραξης μπορεί να καθυστερήσει ακόμα και 8 χρόνια σε όλες τις βαθμίδες.

Ναι θα πει κάποιος για 100 ευρώ; Να τους πληροφορήσω ότι έχουν γίνει προσφυγές και έχουν δικαιωθεί άνθρωποι ακόμα και για μικρότερα ποσά και ΟΛΑ τα δικαστικά / δικηγορικά έξοδα έχουν καταλογισθεί στο κράτος.

ΠΗΓΗ: http://www.freepen.gr/

Eμείς το διαβάσαμε ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου