ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Το "κόλπο" του Τραμπ θα έχει αντίκρισμα;


O Τραμπ παίζει τα τελευταία του χαρτιά για ανατροπή του εκλογικού αρχικού αποτελέσματος...Καθώς η συλλογή στοιχείων για την καταγγελθείσα νοθεία συνεχίζεται από τη νομική του ομάδα, ώστε αυτά να μπορέσουν να σταθούν ως αποδείξεις "μαζικής νοθείας" στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, η πρόσφατη συνεδρίαση του "κολεγίου των εκλεκτόρων" έγινε τη Δευτέρα για να αναδείξουν και τυπικά πρόεδρο τον Μπάιντεν. Μία τυπική διαδικασία που προβλέπεται να επικυρωθεί από το Κογκρέσο στις 6 Ιανουαρίου. Ο Μπάιντεν με 306 εκλέκτορες έναντι 232 του Τραμπ φαίνεται ότι θα προεδρεύσει, παρά τα όσα τρομερά καταγγέλθηκαν, παρά τις απόπειρες δολοφονίας που ακούστηκε ότι έγιναν σε βάρος μαρτύρων με στοιχεία που λέγεται ότι ενισχύουν τις δικαστικές αγωγές περί γενικευμένης νοθείας σε Πολιτείες-κλειδιά. Ωστόσο, τη Δευτέρα, στις Πολιτείες που αμφισβητούνται έντονα τα εκλογικά αποτελέσματα των αρχών του Νοέμβρη (δηλαδή: Τζώρτζια, Πενσυλβάνια, Μίτσιγκαν, Νεβάδα, Αριζόνα, Γουινσκόνσιν), είχαμε τη συνεδρίαση μίας σειράς από εναλλακτικούς προεδρικούς εκλέκτορες που τι αποφάσισαν; Μα να εκλέξουν τον Τραμπ ως πρόεδρο και αυτή την απόφαση τη στέλνουν επίσης στο Κογκρέσο για επικύρωση στις 6 Ιανουαρίου! Το ζητούμενο αυτής της κίνησης ήταν να εξασφαλιστεί το ότι όλες οι ένδικες οδοί διατηρούνται ανοιχτές. Διότι αν οι δικηγόροι του Τραμπ έχουν θετικό (τελικά) δικαστικό αποτέλεσμα στις αγωγές τους, τότε αυτό το ..."εναλλακτικό εκλογικό αποτέλεσμα"... αναμένεται να...επικυρωθεί;...! 

Το γεγονός ότι σε Πολιτείες όπως η Τζώρτζια άλλαξαν τελευταία στιγμή την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία και εμποδίστηκε η παρουσία ρεπουμπλικανών εκπροσώπων στην καταμέτρηση των ψήφων (που όπως λέγεται έφταναν και μετά το κλείσιμο των καλπών και ήταν όλες υπέρ ενός και...προσμετρήθηκαν!) είναι σίγουρα κολάσιμο... Όπως και πολλές άλλες αδιαφανείς και παράνομες μεθοδεύσεις που ακούστηκαν να έχουν συμβεί (λέγεται ότι υπάρχουν και βίντεο-φωτιά από κλειστά κυκλώματα  παρακολούθησης), αλλά όλα αυτά πρέπει ή μένει να αποδειχτούν ή επιτέλους να αξιοποιηθούν και εκεί όπου όλα κάποια στιγμή οφείλουν να κρίνουν οριστικά το "παιχνίδι", που ακόμα "τρέχει"...

Άρθρο σχετικό με την εικόνα της ανάρτησης: Surveillance camera footage from Georgia shows that suitcases stuffed with illegal ballots for Joe Biden were secretly hidden under a table and then counted after poll workers left the room at midnight on election night.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου