ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Τα Ποσοστά Σοκ για την θνησιμότητα του COVID-19 | CDC: Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων USA

ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ (23/10) ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ: Το ανεβάσαμε ξανά (και αναγκαστικά) εμείς, κι ευτυχως που είχαμε προλάβει να το κατεβάσουμε, αφού φαίνεται πως δεν συνέφερε να παραμείνει για πολύ στην πασίγνωστη πλατφόρμα που είχε ανεβεί αρχικά...Κι αναμένουμε να το μεταφορτώσει ο δημιουργός του ( "AMAZING DIO " ) στη νέα πλατφόρμα που μάθαμε ότι μετακομίζει, για να το ανεβάσουμε τρίτη φορά με τον embed code που θα έχει εκεί!Από την περιγραφή του βίντεο σχετικά με το CDC, δηλαδή το κορυφαίο εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών:

 " Στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αμερικής.
Έκαναν με τα στατιστικά στοιχεία που έχουν (τα στοιχεία είναι μέχρι 8/8/2020) 3 σενάρια: 

1ο σενάριο με R0 = 2 
2ο σενάριο με R0 = 4 και 
3ο σενάριο με R0 = 2,5 Current Best Estimate 

Τα αποτελέσματα τα βλέπε εδώ και στο βίντεο που έφτιαξα
 0-19 years: 0.00003 
20-49 years: 0.0002 
50-69 years: 0.005 
70+ years: 0.054 Τώρα γιατί με αυτά τα τόσο μικρά ποσοστά μιλάνε για lockdown και περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να μας κάνει να αναρωτιόμαστε κάθε μέρα Θα πρέπει κάποια στιγμή λοιπόν να μάθουμε να ρωτάμε ΓΙΑΤΙ αλλά με ΣΤΟΙΧΕΙΑ ! Προσοχή, αυτά είναι επίσημα στοιχεία Σύμφωνα με την ανακοίνωση έρευνας της #CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αμερικής) , αυτή είναι η #θνησιμότητα του κορωνοιου. Πηγή https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-... The September 10 update is based on data received by CDC through August 8, 2020 Τα συμπεράσματα δικα σας... Η ανακοίνωση έγινε και από το Fox News ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ Γιατί η ενημέρωση προλαμβάνει την σύγχυση και τον πανικό. Δεν χρειάζεται να μας φοβίζουν, δεν χρειάζεται κάθε μέρα να ξυπνάμε με πανικο. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ : 

R0
Βασικός αναπαραγωγικός αριθμός 
Στην επιδημιολογία, ο βασικός αναπαραγωγικός αριθμός μιας λοίμωξης υποδηλώνεται με R₀ και μπορεί να θεωρηθεί ως ο αναμενόμενος αριθμός κρουσμάτων που προκύπτουν άμεσα από ένα κρούσμα σε έναν πληθυσμό όπου όλα τα άτομα είναι επιρρεπή στην μόλυνση. Βικιπαίδεια Τι είναι ο δείκτης «R» Οι επιδημιολόγοι χρησιμοποιούν τον δείκτη R για δεκαετίες ως μονάδα μέτρησης της ικανότητας μια νόσου να διαδοθεί στους ανθρώπους. Πρόκειται για το μέσο όρο των νέων κρουσμάτων που προκύπτουν από έναν ήδη ασθενή. Εάν ο δείκτης R είναι άνω της μονάδας, υπάρχει εκθετική αύξηση της νόσου, ενώ όσο πιο μεγάλο είναι το νούμερο, τόσο μεγαλύτερη είναι και η έξαρση των κρουσμάτων. 
Ένας δείκτης R κατώτερος της μονάδας σημαίνει ότι η επιδημία υποχωρεί και, εάν παραμείνει χαμηλός, τελικά θα εκλείψει. 
Για τον κοροναϊό, ο βασικός δείκτης μετάδοσης σε έναν πληθυσμό προτού ληφθούν μέτρα περιορισμού ανέρχεται κάπου μεταξύ 2,5 με 3, πιστεύουν οι επιδημιολόγοι. Αυτό τον καθιστά λιγότερο μεταδοτικό από την ιλαρά, που έχει δείκτη R 15, αλλά περισσότερο από την εποχική γρίπη που έχει δείκτη R 1,3.


Εμείς λάβαμε όλα τα μέτρα που μας είπαν, κάναμε ως πολίτες ότι ζήτησαν, ας μας απαντήσουν λοιπόν :

γιατί μετά από 6 μήνες σπέρνουν τα ΜΜΕ τον πανικό? , 
γιατί μας έχουν βάλει να τσακωνόμαστε μεταξύ μας?, 
γιατί είναι αντιφατικός ο λόγος τους για τις μάσκες?, 
γιατί έκλεισαν πλατειες?, 
γιατι μας καταστρέφουν οικονομικά?, 
γιατί δεν έχουμε όσες ΜΕΘ είχαν πει ότι θα έχουμε?, 
γιατί δεν προσέλαβαν ιατρικό προσωπικό?, 
γιατί δεν έφτιαξαν περισσότερες αίθουσες στα σχολεία?, 
γιατί ξόδεψαν 2 εκ ευρώ για έναν μεγάλο περίπατο και δεν έδωσαν τα λεφτά για τους άστεγους η για ΜΕΘ? (100χιλ ευρώ κάθε ΜΕΘ), 
γιατί έδωσαν 22 εκ ευρώ στα ΜΜΕ για προπαγανδα? 
γιατί απέκλεισαν από το ΜΜΕ τόσους γιατρούς με αντίθετη αποψη? 
γιατί αποκαλούν όσους διαφωνούν ψεκασμένους και συνωμοσιολόγους? 
Κάποια στιγμή σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να απαντήσουν, μέχρι τότε αποστάσεις, μάσκες και πλένουμε χεράκια  "Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου