ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Τετέλε-τεστ.του Πέτρου Αργυρίου

Κι ενώ η χώρα βρίσκεται σε διαρκή επιδημιολογικό συναγερμό, ενώ τα μέτρα εντείνονται και παίρνονται ακόμη και για περιοχές που έχουν κάτω από δέκα εξακριβωμένα φορείς, τα τεστ μας τελείωσαν.

Η εξίσωση είναι απλή: Περισσότερα τεστ, περισσότεροι θετικοί, περισσότερα και όλο και πιο παράλογα μέτρα. Ο φόβος φυλάει τα έρμα.

Δυστυχώς για τους σωτήριους φωστήρες μας, δεν είχαμε περισσότερους θετικούς.

Όπως φωνάζω στα κοινωνικά μέσα από τα μέσα Αυγούστου, για κάποιους αδιευκρίνιστους λόγους, την αρχική έξαρση του Αυγούστου, την ακολούθησε πλατώ με ελαφρή αλλά σαφή πτωτική τάση.

Μπορείτε να φανταστείτε τον πανικό τους.

Έτσι, ρίξαν ότι τεστ είχαν για να τσιμπήσουν νουμεράκια.

Όχι μόνο δεν τα πήραν.

Τώρα, εξαιτίας της μαλακίας που τους δέρνει, επειδή θέλαν μια ακόμη αυτοεκλπηρούμενη προφητεία, είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό, χωρίς ραντάρ.

Τώρα θα περιμένουν να μαζέψουν αντιδραστήρια και θα ξανακάνουν μαζικά, μπας και πάρουν μεγάλα νούμερα στα μέσα Σεπτέμβη. Και έτσι, πάλι θα τους τελειώσουν. Οποίος σχεδιασμός. Είναι να τους θαυμάζεις.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία.

Η δήλωση Σήψα ότι θα έχουμε δεύτερο κύμα τον Δεκέμβριο, αποτελεί σαφή παραδοχή ότι οι δηλώσεις του συναφιού του ότι βρισκόμαστε σε δεύτερο κύμα, είναι fake news, όπως τόνιζα από νωρίς.

Την ίδια στιγμή, ο ιός τρυπώνει εκεί ακριβώς που δεν έπρεπε να είναι: σε γηροκομεία και σε νοσοκομεία.

Και είμαστε πλέον χωρίς τεστ, όταν σε όλο το προσωπικό, τους ασθενείς και τους τροφίμους έπρεπε να γίνονται δύο τεστ κάθε βδομάδα.

Μέχρι και σήμερα, σε επαφή έχουν έρθει με τον ιό από 500 μύρια εώς ένα δις.

Από τους 800.000 θανάτους, το 80% οφείλεται στο ότι νοσοκομεία και γηροκομεία γίναν εστίες.

Ένα 5% του πληθυσμού, αυτό που έπρεπε πρωτίστως να προστατευτεί, έδωσε το 80% των θανάτων.

Και αυτή την φαρσοτραγωδία, την βλέπουμε να επαναλαμβάνεται και στην Ελλάδα, όπου ένα και μόνο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι, έχει δώσει μεγάλο ποσοστό των θανάτων της δεύτερης φάσης.

Όλος ο πλανήτης να είχε κολλήσει, κυριολεκτικά δεν θα είχες τόσους νεκρούς αν προστάτευες νοσοκομεία και γηροκομεία.

Είστε σίγουροι ότι είστε επιδημιολόγοι; Είστε σίγουροι ότι είστε κυβερνήσεις;

Και σεις που δεν τους έχετε πάρει με τις πέτρες, εσείς που ακούτε ευλαβικά ότι μαλακία τους κατέβει στο κεφάλι, είστε σίγουροι ότι είστε έλλογα όντα; Γιατί μέχρι τώρα, το αντίθετο έχετε αποδείξει.

Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com, 3/9/2020

Πάρθηκε από τα agriazwa

Αξίζει να ανατρέξεις και εδώ: 
ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟ - ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ - NEW YORK Times.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου