ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ Β. ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ Β. ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 "Το τουρκικό κράτος στέλνει μ’ αυτόν τον τρόπο τελεσίγραφο σε ΝΑΤΟ, και ΕΕ να τα βρουν με το ρωσικό κράτος για να απεγκλωβιστούν οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις από τον βούρκο της Συρίας."

Μετανάστες επιτίθενται στα ΜΑΤ στις Καστανιές.

Τo είπε και το έκανε ο Σουλτάνος και για αυτό τον έχουν σε υπόληψη σε Δύση και Ανατολή. Εφ’ όσον η Βορειοατλαντική Συμμαχία δείχνει ακόμα απρόθυμη να βοηθήσει το τουρκικό κράτος, που τα έχει βρει σκούρα μαζί με τους χαλιφάτους του στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ από τα στρατεύματα του Άσσαντ, που υποστηρίζονται από το ρωσικό κράτος, ο Ερντογάν στέλνει οργανωμένα πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα του Έβρου και στα νησιά του Β. Ανατολικού Αιγαίου για να εκβιάσει την ΕΕ.


Μ’ άλλα λόγια ο Ερντογάν απηύδησε!!!

Μα είναι δυνατόν να έχει καταλάβει ο τουρκικός στρατός και οι τζιχαντιστές συριακά εδάφη και να δέχεται και από πάνω επιθέσεις από τα συριακά στρατεύματα;

Δεν βλέπει ο Άσσαντ πόσο ωραία τα έχουν καταφέρει η Αθήνα και η Λευκωσία;

To έχουμε ξαναπεί και αν δεν το έχουμε τονίσει αρκούντως έως τώρα, πολύ κακώς. Ο Ερντογάν είναι ευφυής στα όρια της παράνοιας.

Γνωρίζει πόσο μικρόψυχοι και γελοίοι είναι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, οι οποίοι τρέμουν μην χάσουν τους θρόνους τους από τα κύματα προσφύγων και μεταναστών που κατευθύνονται προς την Εσπερία. Είναι τόσο ανόητοι, που νομίζουν ότι θα ζουν για πάντα σε ένα περιβάλλον σταθερότητας και ευημερίας πάνω στη δυστυχία των άλλων και θα αρκούν μερικές κουλούρες συρματόπλεγμα για να ασφαλίσουν τον παράδεισό τους.

Το γνωρίζει ο Ερντογάν και τους παίζει αναλόγως, με το χειρότερο εφιάλτη τους. Το οικόπεδο, που λέγεται ελλαδικός χώρος δεν το λογαριάζει καν, για να μην έχουμε αυταπάτες. Όπως και να ’χει, από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, η ελληνοτουρκική μεθόριος έχει κατακλυστεί με δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπούς, πρόσφυγες και μετανάστες, που κουβάλησε ο τουρκικός στρατός στα πλαίσια διεξαγωγής πλέον ενός υβριδικού πολέμου, μια επιχείρηση που αποτελεί προέκταση της σφοδρής πολεμικής σύρραξης στα βόρεια της Συρίας με δεκάδες τούρκους στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τον Φαχρετίν Ολτούν, εκπρόσωπο τύπου του Ερντογάν: «Η Τουρκία φιλοξενεί 3,7 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που διέφυγαν του πολέμου, του ολέθρου και του χάους. Είμαστε περήφανοι που έχουμε ξοδέψει πολύτιμα κρατικά κονδύλια για να βοηθήσουμε τους αδερφούς και τις αδερφές μας χάρη στην γενναιοδωρία των Τούρκων πολιτών. Η διεθνής κοινότητα μάς άφησε μόνους να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση. Ορισμένοι από τους πρόσφυγες αυτούς αποφάσισαν να φύγουν βάσει της αλλαγής της πολιτικής. Ο αριθμός τους είναι 80.888. Αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες». Η τουρκική προπαγάνδα μάλιστα κάνει λόγο άλλοτε για 38.000 και άλλοτε για 78.000 πρόσφυγες, οι οποίοι δήθεν έχουν ήδη περάσει στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος λαμβάνουν μηνύματα στα κινητά τους, που τους διαβεβαίωναν ψευδώς ότι τα σύνορα με την Ελλάδα έχουν ανοίξει, στα τουρκικά κανάλια διακινητές καλούσαν επίσης και μάλιστα αφιλοκερδώς όλους τους ενδιαφερόμενους να σπεύσουν να περάσουν τα σύνορα.

«Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ», υπογράμμισε ο πασοκτζής υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με νόημα, αποκαλύπτοντας το ρόλο του χωροφύλακα, που έχει αναλάβει το ελληνικό προτεκτοράτο. Ασφαλώς, οι ευρωπαίοι πολιτικοί, ως προνοητικοί που είναι, έχουν φροντίσει να σφραγίσουν την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, ώστε ακόμα και αν πέσουν οι «θερμοπύλαι», να είναι ασφαλείς στις Βερσαλλίες και τις Βρυξέλλες τους.

Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές σημειώνονται συγκρούσεις στο συνοριακό πέρασμα Καστανιές του Έβρου ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες που συγκεντρώνονται κατά χιλιάδες –και υποστηρίζονται από τις τουρκικές αρχές– και ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις, ενώ επίσης μηνύματα λαμβάνουν πρόσφυγες και μετανάστες να κατευθυνθούν στα τουρκικά παράλια απέναντι από την Μυτιλήνη.

Το τουρκικό κράτος στέλνει μ’ αυτόν τον τρόπο τελεσίγραφο σε ΝΑΤΟ, και ΕΕ να τα βρουν με το ρωσικό κράτος για να απεγκλωβιστούν οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις από τον βούρκο της Συρίας.

Το πόσο γρήγορα ή αργά θα διαπραγματευτούν τα μεγάλα αφεντικά έχει να κάνει μόνο και μόνο με τεράστια κυριαρχικά συμφέροντα του καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί. Μέχρι τότε είθε στα νησιά του Β. ανατολικού αιγαίου να αποφευχθούν τα πιο ζοφερά από τα γεγονότα που ήδη όλοι ψυχανεμιζόμαστε…

Λ.

το δανειστήκαμε από το anarchypress To βίντεο είναι από εμάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου