ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Ο …αποκεφαλισμός ενός βουνού για χάρη των ανεμογεννητριών


Πολύ χρήσιμη σύνδεση:
 Παράγει ένα αιολικό αρκετή ενέργεια για να κατασκευαστεί ένα αιολικό; Και ας μιλήσουμε για ...hoaxes, αν αντέχετε :
  • Τα αιολικά δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες  (μέχρι και η ΡΑΕ το έχει πει)
  • Τα αιολικά δεν είναι συμβατά με μεγάλες μονάδες βάσης που παράγουν σταθερό και φθηνό ρεύμα
  • Τα αιολικά απαιτούν 1.1 εγκατεστημένο ΜΒ αερίου για κάθε αιολικό ΜΒ
  • Τα αιολικά όχι μόνο δεν εξοικονομούν αέριο αλλά και αυξάνουν την χρήση του.  Ό,τι κερδίζεται από την έγχυση, χάνεται στην μειωμένη αποδοτικότητα λόγω μεταβλητής λειτουργίας, και στην ανάγκη για θερμές στρεφόμενες εφεδρείες για αδράνεια. Και η όποια σπάνια εξοικονόμηση είναι για οριακές μονάδες (αυτές που χρησιμοποιούνται για έκτακτες αιχμές). Ή επί το λαϊκότερον δεν εξοικονομούν τίποτα από αυτό που αντιστοιχεί στο ρεύμα που εγχέουν και για το οποίο πληρώνονται και επιδοτούνται πολλαπλά
  • Προστίθενται στο ενεργειακό μείγμα χωρίς να εξοικονομούν αντίστοιχα καύσιμα ή να μειώνουν ρύπους.
  • Η συμβολή τους στην εξασφαλισμένη ηλεκτροδότηση (αυτή που ο ΑΔΜΗΕ είπε "10%", αλλά με προϋποθέσεις), μετρήθηκε στο 1% πέρυσι στην Γερμανία. Αυτό δεν είναι ούτε ακαδημαϊκό, ούτε αστείο. Αν το παιδάκι σας είναι στο νοσοκομείο, δεν θέλετε αιολικό νοσοκομείο! 
  • Αποσταθεροποιούν δίκτυα (παραδείγματα από Αυστραλία, Αγγλία, Γερμανία και ...Ρόδο, με επίσημη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ). Ναι, όλα διορθώνονται με πρόσθετα, μαντέψτε τι: Λεφτά!
 Και τι παίρνουμε ΕΜΕΙΣ για αυτά που εισπράττουν; Ενεργειακά τίποτα. Από τα τρία το μακρύτερο. Εμείς απλά πληρώνουμε και για να μην ξεσηκωθούμε υφιστάμεθα την πιο χυδαία
παραπληροφόρηση από τύπους που είναι χειρότεροι από την κάθε Μαφία. Νομίμοι; Νομιμότατοι! Αλλά αυτοί έγραψαν του Νόμους!
Ολική κατάρρευση των αιολικών σε Γερμανία και ΕΕ
 Σημαντικό, επίσης: Αυτό που τρέμουν οι ΑΠΕτζήδες...(και άραγε συνδέονται οι ΑΠΕ με δασικές πυρκαγιές;) - "Αθάνατο Ελλαδιστάν" το μεγαλείο σου..!
 Η βίαιη αναδιανομή πλούτου μέσω φόρων με πρόσχημα το περιβάλλον και την θρησκοληπτική τρομολαγνεία 

 Ο …αποκεφαλισμός ενός βουνού για χάρη των ανεμογεννητριών


Είναι δικαίωμά τους να καμαρώνουν για το έργο που κάνουν και μάλιστα να το προβάλουν οι εταιρείες που πήραν άδεια να στήσουν αιολικά πάρκα στα ελληνικά βουνά. Στην περίπτωση, ο ΕΛΤΕΧ Άνεμος πήρε άδεια από την Περιφέρεια Ηπείρου και τους Δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας να φτιάξει δυο αιολικά πάρκα στο όρος Κασιδιάρης σε υψόμετρο 1329 μέτρα και ήδη άρχισαν με την διάνοιξη των δρόμων να φτάσουν στην κορυφή!

Είναι όμως κι εμάς δικαίωμα καθώς βλέπουμε τι τραβάει ο Κασιδιάρης να αρχίσουμε να ανησυχούμε για το τι μέλλει γενέσθαι στ’ Άγραφα και κατόπιν στην Αργιθέα.
Η εταιρεία ΕΛΤΕΧ Άνεμος η οποία θα προμηθευτεί από την δανέζικη VESTAS τις ανεμογεννήτριες για τις οποίες ισχυρίζεται ότι θα είναι της τελευταίας τεχνολογίας κόβει φέτες τις κορυφές του βουνού που όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το epirousin.blogspot.com απ’ όπου τις δανειζόμαστε και ευχαριστούμε πολύ τους συναδέλφους από την Ήπειρο.


Βλέπουμε λοιπόν ότι δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις όροι που επιτάσσει η περιβαλλοντική ευθύνη και με βασικό τον αποκεφαλισμό του βουνού! Δεν ξέρω ποιος μελετητής έδωσε την άδεια να συμβεί αυτό το έγκλημα όπως και ποιος πάλι δεν προέβλεψε ότι τα μπάζα θα ρίχνονταν στην πλαγιά; Ασφαλώς και το ήξεραν ότι έτσι θα γίνει αλλά θα έβαζαν μπροστά την ευαισθησία για να χάσουν το έργο; Όσο τώρα για τους τοπικούς άρχοντες από την Περιφέρεια της Ηπείρου και τους Δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας δεν φαντάζομαι πως είδαν μακέτα. Ήξεραν και καλά μάλιστα τι πρόκειται να γίνει αλλά τα ανταποδοτικά ήταν ιδιαίτερα δελεαστικά κι έτσι έβαλαν την υπογραφή τους στην καταστροφή του τόπου τους.

Βλέπουμε τη γίνεται στις κορυφές του Κασιδιάρη ο οποίος είναι σχετικά χαμηλός σε σχέση με τα Άγραφα όπου θέλουν να εγκαταστήσουν αιολικά πάρκα και σε υψόμετρο από 1600 έως 2000 μέτρα κατά παράβαση των διεθνών κανονισμών και η ιδέα μας ξεσηκώνει περισσότερο. Βλέπουμε επίσης ότι το σώμα του Κασιδιάρη είναι κυρίως ασβεστολιθικά πετρώματα τα οποία είναι σταθερά και διαχειρίσιμα και φανταζόμαστε τι έχει να γίνει με τον φλύσχη και τα αργιλικά πετρώματα των Αγράφων που αλλάζουν θέση με κάθε φούσκωμα του υπεδάφους από το νερό. Τόσα βουλιάγματα στην περιοχή δεν βάζουν σε υποψία τους γεωλόγους των εταιρειών ή δεν τους ενδιαφέρει αν σε ένα – δυο χρόνια κατέβει η πλαγιά και κάνει κουβάρι από παλιοσίδερα τις ανεμογεννήτριες;


Όλοι αυτοί κάνουν τη δουλειά τους που στόχο έχουν το κέρδος, το εύκολο μάλιστα κέρδος και πρέπει να σταθούμε απέναντί τους και να τους διώξουμε από τα Άγραφα και από κάθε κορυφή των βουνών μας και φυσικά να πληρώσουν και για το… κούρεμα του Κασιδιάρη!

Φωτο: epirusin.blogspot.com

Πηγή: https://actimon.blogspot.com


Εμείς το δανειστήκαμε από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου