ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Η "θεόπνευστη" πτυχή μιας τεράστιων διαστάσεων εγκληματικής μάστιγας...


 πηγή φωτογραφίας: The Vatican grilled in Geneva
Ρωμαιοκαθολική συμμορία ανά τον κόσμο: η διαχρονική φωλιά ή καταφύγιο παιδόφιλων εγκληματιών και έκφυλων κακοποιών στοιχείων πίσω από τα ράσα και τους πομπώδεις μα κενών ουσίας όρκους. Που εκμεταλλεύονται, όπως η αράχνη εκμεταλλεύεται τον ιστό της για να τραφεί, την ευπιστία ανυποψίαστων γονέων ή δημόσιων φορέων, οι οποίοι εμπιστεύονται τα παιδιά τους ή τα ορφανά, μια από τις πιο ευάλωτες κι ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, στα "θεόπνευστα χέρια" αυτών των ελεεινών υποκειμένων.

For the first time, the Vatican unveils how it punished thousands of pedophile priests
 Another Huge Vatican Linked Pedophile Ring Has Been Exposed

 ΚΑΙ ΟΧΙ κύριοι των NewYork Times, που μήπως θέλατε (;) να δημιουργήσετε και "κλίμα" υπέρ των ασυγχώρητων καθαρμάτων, καθώς όπως φαίνεται πολλά-μα πάρα πάρα πολλά μέλη (και κάποια πολύ ψηλά στην κοινωνική κλίμακα) της κοινωνικοπολιτικής και οικονομικής ελίτ συνδέονται με εγκληματικά κυκλώματα διακίνησης, σεξουαλικής κακοποίησης, βασανισμού κι ακόμη ίσως και θανάτωσης(;) μικρών παιδιών σε Ευρώπη και Ηνωμένες Εταιρείες Αμερικής!  Ώστε λοιπόν για την περίφημη αμερικανική εφημερίδα: " Η παιδοφιλία  είναι διαταραχή"("disorder") κι όχι έγκλημα "???!!!  Εκτός από νοσηρότατη και άκρως επικίνδυνη για την κοινωνία διαταραχή, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΔΕΧΘΕΣΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, σε βάρος αθώων κι ανυπεράσπιστων παιδιών, έγκλημα που ακόμη κι αν δεν οδηγήσει στο φόνο του ανήλικου θύματος οδηγεί στην ψυχική του αποδόμηση και την καταστροφή του, ακόμη και μέσω της αναπαραγωγής της φρίκης που βίωσε όταν το θύμα ενηλικιωθεί και γίνει θύτης! Έγκλημα που επισύρει, όπως το βλέπουμε εμείς, ακόμη και τη θανατική ποινή σε αρκετές των περιπτώσεων!

Ιδού και κάποια όχι και τόσο παλιά ρεπορτάζ ανά τον κόσμο για συλλήψεις "υψηλών προσώπων" της πολιτικής και όχι μόνο (στη Γερμανία οι συλλήψεις έγιναν το 2017, ανάμεσα σε αξιωματούχους που συμμετείχαν στη G20 στο Αμβούργο όπου οι ταραχές παρέλυσαν την πόλη και γονάτισαν σχεδόν την γερμανική αστυνομία). Αλλά και για εξάρθρωση τεράστιων, αλληλοσυνδεόμενων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, δικτύων παιδικής κακοποίησης και διακίνησης, για τα οποία τα κατεστημένα ΜΜΕ τηρούνε, φυσικά, σιγή ασυρμάτου:


Τα σκάνδαλα με τους παιδόφιλους πωρωμένους εγκληματίες, που χρησιμοποιούν τη "θεϊκή κάλυψη" για να "εκφραστούν ελεύθερα", δεν έχουν τέλος όπως αποδεικνύεται με τη νέα υπόθεση (μετά και από το σούπερ σκάνδαλο μαζικής σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών κι εφήβων από καθολικά κατακάθια στις ΗΠΑ) σε μια από τις πιο θεοσεβούμενες καθολικές χώρες της Νότιας Αμερικής. Τη Χιλή, άλλη δηλαδή μια περιοχή που αυτόχθονες Ινδιάνοι δέχθηκαν τη γενοκτονική κτηνωδία του αιματοβαμμένου βίαιου εκχριστιανισμού από τους κονκισταδόρες Ισπανούς και τα χριστιανικά παράσιτα που τους ακολουθούσαν. Δεν είναι τυχαία η επιδημία καψίματος εκκλησιών στη Χιλή! : Pope Francis heads to Chile indigenous area after churches burned Υπάρχουν υποψίες,
χωρίς να έχει αποδειχτεί τίποτα ακόμη, ότι είχαν ενεργό ρόλο σε αυτό και οι Ινδιάνοι Μαπούτσε (το 9% του πληθυσμού της Χιλής και το 80% από τους ινδιάνους που ζουν εκεί) διότι το "θεάρεστο" κύκλωμα συνδεόταν (άραγε και με την κακοποίηση και διακίνηση και παιδιών που ανήκαν και στη φυλή τους;)  και με συνέργεια στην "απαλλοτρίωση" της γης τους σε Αργεντινή και Χιλή.

Δείτε και αυτό το βίντεο: Χιλή: Προπηλάκισαν νέο επίσκοπο-Τον κατηγορούν ότι κάλυψε σκάνδαλο με παιδόφιλο
 Παραθέτουμε τώρα το άρθρο για το νέο μεγάλο σκάνδαλο της συνήθους υπόπτου κι ως συνήθως, και πάλι, αποδεδειγμένα ένοχης καθολικής εκκλησίας, αυτή τη φορά στη Χιλή:

Χιλή: Επίθεση του προέδρου της χώρας στην καθολική Εκκλησία 

Πυρά κατά της ρωμαιοκαθολικής ιεραρχίας για τις πολυάριθμες σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Χιλής στις πρώτες του δηλώσεις για το σκάνδαλο που συνταράσσει την εκκλησία της χώρας και το Βατικανό.

Η ιεραρχία «θα μπορούσε και θα όφειλε να είχε αποφύγει τις πολυάριθμες κακοποιήσεις και τα πολλά δεινά των παιδιών στη Χιλή» και «με λυπεί βαθύτατα» η υπόθεση αυτή, επεσήμανε ο Σεμπαστιάν Πινιέρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Περιφερειακή Ένωση Τηλεοπτικών Δικτύων (Arcatel) και η οποία μεταδόθηκε χθες.

«Πολλές αρχές της καθολικής εκκλησίας γνώριζαν αυτές τις πράξεις και, αντί να τις αντιμετωπίσουν (γνωστοποιώντας) την αλήθεια, τις συγκάλυψαν», συνέχισε ο αρχηγός του κράτους.

«Ελπίζω ότι αυτό θα δώσει ένα μεγάλο μάθημα στην καθολική εκκλησία και το λέω ξεκάθαρα και με σεβασμό, ως καθολικός: η εκκλησία δεν πρέπει να συγκαλύπτει ποτέ ένα έγκλημα, ακόμα λιγότερο όταν πρόκειται για εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης με θύματα παιδιά», επέμεινε.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Πινιέρα τοποθετήθηκε δημοσίως για το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης που πλήττει εδώ και μήνες τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία στη Χιλή.

Συνολικά 158 στελέχη της εκκλησίας –επίσκοποι, ιερείς, διάκονοι, αλλά και λαϊκοί στις τάξεις της– αντιμετωπίζουν έρευνες για σεξουαλικές κακοποιήσεις με θύματα ανήλικους και ενήλικους από τη δεκαετία του 1960.

Η γενική εισαγγελία κάνει λόγο μέχρι τώρα για 266 θύματα, 178 από τα οποία ήταν ανήλικα όταν υπέστησαν τις κακοποιήσεις.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Χιλή τον Ιανουάριο, ο πάπας Φραγκίσκος είχε υπερασπιστεί σθεναρά τον επίσκοπο Χουάν Μπάρος –τον οποίο βαρύνουν υποψίες πως είχε συγκαλύψει τα εγκλήματα ενός γηραιού παιδεραστή ιερέα– λέγοντας πως είναι πεπεισμένος για την αθωότητά του και απαιτώντας από τα θύματα να παρουσιάσουν αποδείξεις για την ενοχή του. Κατόπιν ζήτησε συγγνώμη, πριν στείλει τον Τσαρλς Σικλούνα, τον αρχιεπίσκοπο της Μάλτας στον οποίο έχει αναθέσει την έρευνα για τις υποθέσεις παιδεραστίας σε βάρος των ιερέων, να συναντηθεί με τα θύματα.

Τον Μάιο, ο πάπας προσκάλεσε στη Ρώμη ορισμένα από τα θύματα και συγκάλεσε μια σύνοδο των χιλιανών επισκόπων. Οι τελευταίοι υπέβαλαν μαζικά τις παραιτήσεις τους έπειτα από αυτή τη συνάντηση. Μέχρι στιγμής, ο Φραγκίσκος έχει κάνει δεκτές τις παραιτήσεις πέντε εξ αυτών, συμπεριλαμβανομένου του Μπάρος.


πηγή άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου