Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

"η χαμένη τιμή..."

"η χαμένη τιμή των Δημοσκοπήσεων, των Δημοψηφισμάτων και των Δημο…, γενικώς"

σκίτσο του Γιάννη Ιωάννου


( Για να αφήσουμε λίγο τη σάτιρα και να μεταφερθούμε στις προβλέψεις, που συχνά μπορεί να εμπεριέχουν και το στοιχείο του χιούμορ, το οποίο και δύναται συχνά να έχει πικρή υφή.
Φίλος μου έλεγε, πριν λίγες μέρες, ότι αμέσως μετά το Brexit oι αντικειμενικές αξίες στην Αγγλία σημείωσαν πτώση της τάξης του 30% μέσα σε μία ημέρα.  Δεν είναι απίθανο να έχουμε, λοιπόν, διόλου απαρατήρητη μεταφορά κεφαλαίων προς την Αγγλία, μετά το "yes". Που ίσως σημαίνει ότι θα πλακώσουν τα αρπαχτικά, γνωστά και ως funds, για να αγοράσουν κοψοχρονιά γη και ακίνητα με τη σέσουλα. Κάτι που θα κάνει τη νέα κυβέρνηση να ανακοινώσει θριαμβευτικά στον κόσμο ότι τα βρήκε μια χαρά με τους "επενδυτές" και, φυσικά, με γνώμονα το "λαϊκό συμφέρον". Οπότε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ίσως και να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων ως αχρείαστο τελικά, να μπει στο αρχείο για να χαθεί και ως ανάμνηση, να αναβληθεί επ'αόριστον...
Άλλωστε η "αριστερή κυβέρνηση" μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας έχει ήδη λειτουργήσει, και με συνοπτικές διαδικασίες, όσον αφορά το χειρισμό "ατυχών εκβάσεων" σε δημοψηφίσματα, ως οδοδείκτης. Για κάθε άλλο ενδιαφερόμενο μέσα στη μεγάλη ενωμένη αγκαλιά.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου