ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

"Ο κρεατοφάγος είναι νεκρός" - Η φύση του ανθρώπου είναι η καρποφαγία!


" ...είσαι αυτό που τρως: το άγχος και η αγωνία του ζώου που "ζει" μέσα σε μια αφύσικη βαρβαρότητα και ταΐζεται με αφύσικους τρόπους και είσαι και ο τρόμος του λίγο πριν σφαχτεί και κατακρεουργηθεί για να πάρει την εξέχουσα θέση του στις διατροφικές σου συνήθειες..."
από την ανάρτηση του ανιχνευτή Είσαι οι συνήθειές σου, η τροφή σου, η συναίνεσή σου...
απ'όπου μπορείς να δεις κι αυτό, αν διαθέτειςκαι γερό στομάχι: Without Saying a Word This 6 Minute Short Film Will Make You Speechless 

- επίσης:  Αυτοκτονώντας με το πιρούνι μας -

" Ο κρεατοφάγος είναι νεκρός, σαν το νεκρό κρέας που τρώει. Ο Ιπποκράτης είπε κι ελάλησε «Είμαστε ό,τι τρώμε» Άρα τρώτε ψοφίμια ... είστε ψοφίμια!!!"
απόσπασμα από το άρθρο που σχετίζεται μεαυτή την ανάρτηση 

Ακόμη, άλλο ένα βίντεο που παρουσιάζει ενδιαφέρον και όχι για τους μυς του πρωταγωνιστή του: Ο Vegan Bodybuilder Paul Kerton Καταρρίπτει Το Μύθο Για Την Πρωτεΐνη
Από την περιγραφή του παραπάνω βίντεο: 
 Ο Paul Kerton, γνωστός ως 'The Hench Herbivore' (Ο Δυνατός Χορτοφάγος), είναι Personal Trainer και Διατροφικός Σύμβουλος ειδικευμένος στο βιγκανισμό. "Είμαι εδώ για να δείξω στον κόσμο ότι τα ζώα δε χρειάζεται να υποφέρουν προκειμένου να φτάνουμε εμείς στην απόλυτη υγεία και φυσική κατάσταση. Στην πραγματικότητα, επειδή η φυσιολογία μας είναι απόλυτα καρποφαγική, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει!"
"Έκανα τη μετάβαση από μία διατροφή γεμάτη κρέας και γαλακτοκομικά, σε μία διατροφή με μη επεξεργασμένες φυτικές τροφές. Δείτε και στα υπόλοιπα βίντεο στο κανάλι μου στο Youtube https://www.youtube.com/channel/UC2ZW... για τα αποτελέσματα που είχα στην προπόνηση και την υγεία μου και γιατί θα έπρεπε να τρώτε κι εσείς κατ' αυτό τον τρόπο!"

 Στα παρακάτω αποσπάσματα, οι επισημάνσεις με χρώμα, και υπογράμμιση συγχρόνως, είναι από εμάς.

" Ενώ η επιστήμη διδάσκει ότι όλη η ύλη αποτελείται από διάφορους συνδυασμούς χημικών στοιχείων του περιοδικού πίνακα, οι παλιές γραφές της Ανατολής εισάγουν μια επιπλέον διάσταση γνώσης. Μιλάνε για μια δύναμη ζωής μέσα στις διάφορες μορφές ζωής -τον άνθρωπο, τα ζώα, τα πουλιά, τα ερπετά και τα φυτά. Η λιγότερη δύναμη ζωής βρίσκεται στα φυτά. Για να το εξηγήσουν αυτό, οι γραφές μιλούν για πέντε δημιουργικές συνθετικές ιδιότητες που είναι το νερό, η γη, η φωτιά, ο αέρας κι ο αιθέρας. Το ανθρώπινο σώμα λέγεται ότι περιέχει και τις πέντε ιδιότητες και για αυτό τον λόγο θεωρείται ότι είναι το ανώτερο και έχει τη μεγαλύτερη αξία μέσα στη δημιουργία. Ο φόνος ενός συνανθρώπου θεωρείται σαν το πιο αποτρόπαιο έγκλημα και στην ιστορία άξιζε τη μεγαλύτερη ποινή.
Τα επόμενα σε αξία είναι τα τετράποδα και τα κτήνη που έχουν τέσσερις ιδιότητες, με τον αιθέρα απόντα ή σε αμελητέα ποσότητα. Σύμφωνα με τους περισσότερους νόμους, ο φόνος ενός ζώου συνήθως συνεπάγεται πρόστιμο ίσο με την αξία του ζώου. Η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει τα πουλιά που έχουν τρεις ιδιότητες μέσα τους, νερό, φωτιά κι αέρα. Αν κάποιος σκοτώσει ένα περιπλανώμενο πουλί, συνήθως μένει ατιμώρητος κι αν σκοτώσει ένα προστατευόμενο είδος πουλιού, ο κυνηγός μπορεί να υποχρεωθεί να πληρώσει ένα μικρό πρόστιμο γι’ αυτό.
Ακόμη μικρότερη είναι η αξία των ερπετών, των σκουληκιών και των εντόμων που έχουν μόνο δύο ιδιότητες σε δράση -γη και φωτιά- καθώς οι άλλοι τρεις υπάρχουν άλλα σε κοιμισμένη κατάσταση. Ο φόνος αυτών των πλασμάτων δεν επιφέρει καμιά ποινή ή πρόστιμο σύμφωνα με τους περισσότερους νόμους σ’ αυτόν τον κόσμο. Η μικρότερη αξία δίνεται στις ρίζες, στα λαχανικά και στα φρούτα, τα οποία έχουν μόνο την ιδιότητα του νερού σε κατάσταση δράσης. Έτσι, από ηθική άποψη, η καρποφαγική διατροφή και η διατροφή με φρούτα προξενούν το λιγότερο πόνο και υιοθετώντας την, ο άνθρωπος δημιουργεί το μικρότερο δυνατό καρμικό χρέος.
Ο Sarmad, ένας Σούφι εβραϊκής καταγωγής που έζησε το 17ο αιώνα, εξέφρασε την ίδια αλήθεια με τα πιο απλά λόγια: «Το Φως του Κόσμου, της Ζωής, κοιμάται μέσα στον κόσμο των μετάλλων, είναι σε κατάσταση ονείρου μέσα στον κόσμο των φυτών, ξυπνά μέσα στα ζώα και έρχεται σε πλήρη συνειδητότητα μέσα στον άνθρωπο».
Παρόμοια προοπτική μπορούμε να βρούμε στα γραπτά των σύγχρονων πνευματικών ανθρώπων και φιλοσόφων. Ο Teilhard de Chardin, για παράδειγμα, στο βιβλίο του «Phenomenon of Man», γράφει ότι υπάρχουν διάφορες διαβαθμίσεις στη συνειδητότητα των ζωντανών οργανισμών, που εξαρτάται από την πολυπλοκότητα τους. Λέει ότι η συνειδητότητα είναι πιο τελειοποιημένη και πιο ευδιάκριτη στις πιο πλούσιες, πιο πολύπλοκες και πιο αιθερικές μορφές ζωής, στις οποίες ανήκει κι ο άνθρωπος.
Αυτή η άποψη δίνει ουσιαστικά τις ίδιες κατευθυντήριες γραμμές στη διατροφή, όπως στα διδάγματα των αρχαίων γραφών. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη να συντηρούμε το σώμα μας, ενώ έχουμε υπόψη μας την αποφυγή της βίας, είναι απαραίτητο ν’ ακολουθούμε μια καρποφαγική διατροφή, διότι έχει σαν αποτέλεσμα την λιγότερη καταστροφή.
Πολύς κόσμος έχει λανθασμένη εντύπωση για τη θρεπτική αξία της καρποφαγικής – χορτοφαγικής διατροφής και νομίζει ότι αυτή δεν μας δίνει όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες. Το κύριο παράπονο εναντίον της καρποφαγικής διατροφής είναι ότι δεν μας δίνει τις αναγκαίες πρωτεΐνες. Οι τελευταίες όμως έρευνες επιβεβαιώνουν ότι η καρποφαγική διατροφή δίνει υπεραρκετές πρωτεΐνες, καθώς και τις απαιτούμενες βιταμίνες, μεταλλικά άλατα και θερμίδες.
Ήρθα σε επαφή με εξέχοντες διαιτολόγους, που οι ισχυρισμοί τους δείχνουν ότι μια ισορροπημένη καρποφαγική διατροφή μπορεί οπωσδήποτε να μας δώσει όλα τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά. Πραγματικά, το περιοδικό «FDA Consumer», της Food and Drug Administration των Ηνωμένων Πολιτειών, επαινεί την αποτελεσματικότητα και την πρακτικότητα της καρποφαγικής-χορτοφαγικής διατροφής. Τονίζει ότι σαν αποτέλεσμα μιας αναφοράς του Food Nutrition Board της Εθνικής Ακαδημίας των Επιστημών, το 1974, «Η ιδέα ότι οι καρποφάγοι-χορτοφάγοι δεν μπορούν να πάρουν αυτά που έχει ανάγκη το σώμα τους, αν δε φάνε κρέας, μπήκε στην κατηγορία των μύθων»
Επιπλέον, οι καρποφάγοι με το να απέχουν από τα οινοπνευματώδη και τα ναρκωτικά, τα οποία αποδυναμώνουν το σώμα από πολύτιμες θρεπτικές ουσίες, μπορούν να διατηρούν την υγεία τους και να παίρνουν περισσότερες θερμίδες, βιταμίνες και μεταλλικά άλατα συγκρινόμενοι με εκείνους που πίνουν οινοπνευματώδη, κάνουν χρήση ναρκωτικών και τρώνε ζωική τροφή. Καθώς γίνονται όλο και περισσότερες έρευνες, οι επιστήμονες, οι βιολόγοι και οι διαιτολόγοι βρίσκουν ότι η καρποφαγική διατροφή είναι πιο ολοκληρωμένη και πιο υγιεινή για τον άνθρωπο.
Υπάρχουν φυτά και καρποί που είναι κατα πολύ ανώτερα από ένα κομμάτι κρέας. Αλλά τα ανθρώπινα φυτά νομίζουν ότι λέγοντας “φυτά” νοούνται μόνο τα μαρούλια!!!

Τα πιο δυνατά ζώα με τη μεγαλύτερη αντοχή είναι τα φυτοφάγα

Ο ελέφαντας, το βόδι και το άλογο είναι γνωστά για τη δύναμη τους και την ικανότητα τους για εργασία. Ακόμα και τη δύναμη των μηχανών τη μετράμε με «ίππους». Για επιβεβαίωση ότι η σωστή καρποφαγική διατροφή δεν αποτελεί εμπόδιο στην ανώτατη ανάπτυξη και της διάνοιας, έχουμε ήδη αναφέρει ότι πολλοί από τους μεγαλύτερους και δημιουργικότερους διανοούμενους υπήρξαν χορτοφάγοι.
Ακόμα και από βιολογική άποψη στον άνθρωπο ταιριάζει περισσότερο η καρποφαγική διατροφή -η φυσική του δομή δεν τον κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με αυτή των σαρκοβόρων ζώων. Για παράδειγμα, τα σαρκοβόρα ζώα έχουν μεγάλους κυνόδοντες και νύχια για να τραβούν και να σχίζουν τις σάρκες, ενώ ο άνθρωπος δεν έχει. Τα δόντια του ανθρώπου μοιάζουν περισσότερο με τα δόντια των καρποφάγων ζώων που έχουν επίπεδους τραπεζίτες για να αλέθουν (τις φυτικές τροφές και τους καρπούς). Επιπλέον, τα έντερα των σαρκοφάγων ζώων είναι μικρά, (έχουν περίπου μήκος τριπλάσιο του κορμού τους) ώστε οι σάρκες να αφομοιώνονται ή να αποβάλλονται γρήγορα πριν υποστούν σήψη και δημιουργηθούν δηλητηριώδεις ουσίες. Ο άνθρωπος όμως έχει πολύ μακριά έντερα, περίπου 10 – 12 φορές το μήκος του κορμού του.

Αν το καλοσκεφτούμε, θα συνειδητοποιήσουμε ότι η τροφή που τρώμε έχει επίδραση στη φυσική, συναισθηματική και νοητική μας κατάσταση. Αν προσπαθούμε να ζήσουμε μια ζωή χωρίς βία, με φιλευσπλαχνία, αν προσπαθούμε να γίνουμε πιο γαλήνιοι και ειρηνικοί, αν προσπαθούμε να ελέγχουμε το νου και τις αισθήσεις μας, τότε φυσικά θα θέλουμε να ακολουθήσουμε μια διατροφή που να μας βοηθάει στην επίτευξη του στόχου μας.
Υπάρχει μια όμορφη ιστορία που αναφέρει ο Attar και την οποία θα ήθελα να σας διηγηθώ. Είναι μια ιστορία της μεγάλης Σούφι αγίας, της Rabia Basri. Κάποτε που είχε πάει στο βουνό, μια αγέλη από άγρια πλάσματα -όπως ελάφια, γαζέλες, αγριοκάτσικα και όναγροι- μαζεύτηκε γύρω της. Πλησίασαν, την κοίταξαν και πήγαν κοντά της. Ξαφνικά παρουσιάστηκε ο Hasan-al-Basri και, όταν είδε την Radia, την πλησίασε. Τα άγρια πλάσματα, όταν είδαν τον Hasan, το έβαλαν στα πόδια τρομαγμένα.
Ο Hasan εξοργίστηκε όταν το είδε αυτό. Κοίταξε την Rabia και ρώτησε: «Γιατί τα ζώα έφυγαν με τέτοιο φόβο μόλις με είδαν, ενώ ήταν τόσο φιλικά μαζί σου;» Η Radia τον ρώτησε: «Τι έφαγες σήμερα;» Αυτός απάντησε: «Κρεμμύδια τηγανισμένα με λίπος». Τότε αυτή είπε: «Εσύ τρως το λίπος τους, γιατί να μη φύγουν από κοντά σου;»
Αν και εμείς γίνουμε ευαίσθητοι στο τι τρώμε, θα επηρεαστεί ακόμα και η ίδια η ζωή μας.
Όταν ο Ρωμαίος ποιητής Σενέκα, μελετώντας τη διδασκαλία του Πυθαγόρα έγινε καρποφάγος, βρήκε πως η αλλαγή ήταν πολύ ευνοϊκή και ανακάλυψε προς κατάπληξή του ότι, «ο νους του έγινε πιο ξύπνιος και πιο φωτισμένος».
Η τροφή μπορεί να χωριστεί σε κατηγορίες σύμφωνα με την επίδραση της στον άνθρωπο. Στην Ινδία δίνονται τρεις μεγάλες κατηγορίες τροφών: αγνές (satvik) τροφές, τροφές που ενεργοποιούν (rajsik) και τροφές που αποβλακώνουν (tamsik). Οι αγνές τροφές περιλαμβάνουν τα λαχανικά, τα δημητριακά, τα όσπρια, τα χορταρικά, τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς, καθώς επίσης το γάλα, το βούτυρο και το τυρί, με μέτρο. Αυτή η διατροφή δίνει γαλήνη και ισορροπία και λέγεται να κρατάμε το νου και την καρδιά καθαρά από όλων των ειδών τις ακαθαρσίες.

Οι τροφές που ενεργοποιούν περιλαμβάνουν το πιπέρι καθώς και τα άλλα μπαχαρικά και καρυκεύματα, επίσης τα ξινά και τα πικρά πράγματα. Οι τροφές αυτού του τύπου δρουν σαν διεγερτικά και ερεθίζουν τις αισθήσεις. Οι τροφές που αποβλακώνουν περιλαμβάνουν τις μπαγιάτικες τροφές, το κρέας, τα ψάρια, τα πουλερικά, τα μπισκότα, τα γλυκά και τα οινοπνευματώδη ποτά -μια τέτοια διατροφή προκαλεί αδράνεια. Πολλές φορές με ρωτούν με ποια λογική δεν πρέπει να τρώει κανείς αβγά, ακόμη και τα μη γονιμοποιημένα, που πολύς κόσμος ονομάζει αβγά χορτοφαγίας. Εκτός από το γεγονός ότι ένα τέτοιο αβγό είναι μία μορφή ζωής που δεν μπόρεσε να εκπληρώσει το σκοπό της, έχει την ίδια ανεπιθύμητη επίδραση σε μας όπως και ένα γονιμοποιημένο αβγό. Αποβλακώνει το νου και διεγείρει τα πάθη.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες, οι άγιοι και οι σοφοί, από αμνημονεύτων χρόνιων, ακολούθησαν την αγνή διατροφή, διότι είναι η πιο βοηθητική για την πνευματική πρόοδο. Με μια χούφτα ελιές ζουν πνευματικοί άνθρωποι και με μια χούφτα σταφίδες πολεμούσαν στα βουνά.
Από κοινωνικο-οικονομική άποψη επίσης, η χορτοφαγία είναι η πιο συμφέρουσα διατροφή. Χρειάζονται 10 στρέμματα βοσκοτόπων για να παραχθεί μια ορισμένη ποσότητα ζωικών πρωτεϊνών, αλλά η ίδια ποσότητα φυτικών πρωτεϊνών μπορεί να παραχθεί σε ένα μόνο στρέμμα γης. Έτσι 9 στρέμματα σπαταλιούνται, όταν παράγεται κρέας. Παρόμοια, ένα ζώο τρώει 8 κιλά σιτηρά για να παράγει μόνο 1/2 κιλό κρέας κι έτσι 7,5 κιλά σιτηρά πάνε χαμένα. Έχουμε ευκολίες και δώρα της φύσης με τα οποία μπορούν να τραφούν όλοι μας. Η χορτοφαγία είναι πολύ πιο παραγωγική και πολύ πιο οικονομική. Γι” αυτό τον λόγο λοιπόν η χορτοφαγική διατροφή είναι η πιο λογική.

Όταν ένα σαρκοβόρο θηρίο τρώει ένα άλλο πλάσμα, τουλάχιστον το κάνει αυτό για να επιβιώσει, καθώς δεν έχει άλλο τρόπο για να διατηρηθεί στη ζωή. Αλλά, όταν ο άνθρωπος στρέφεται στην πτωματοφαγεία, δεν μπορεί να προβάλει αυτήν την δικαιολογία. Πραγματικά, η επιθυμία του να εγκαταλείψει τον τρόπο ζωής που ταιριάζει στη φύση του, προκαλεί μεγάλη σπατάλη και είναι ηθικά αδικαιολόγητη. Αν εκείνοι που τρώνε κρέας έβλεπαν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η «βιομηχανία κρέατος» στα σφαγεία, πολλοί από αυτούς θα το σταματούσαν από αηδία."

Τα παραπάνω αποτελούσαν αποσπάσματα από το άρθρο Ο Kρεατοφάγος είναι Nεκρός της @Aliki Alisa / miastala.com 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου