ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Δεν είναι μέτρο υγείας το να είσαι καλά προσαρμοσμένος σ'ένα βαθύτατα νοσηρό κόσμο

"Δεν είναι μέτρο υγείας το να είσαι καλά προσαρμοσμένος σ'ένα βαθύτατα νοσηρό κόσμο" ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ


"Σε περισσότερα από 200.000 βρετανικά σχολεία υπάρχουν κάμερες στις τουαλέτες και τα αποδυτήρια! Στους βρετανικούς δρόμους οι κάμερες παρακολούθησης όχι μόνο μπορούν να εκφωνήσουν εντολές αλλά και να ακούν και να καταγράφουν τις συνομιλίες."

από ανάρτηση παλιότερη:
"Στις δε ΗΠΑ ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Υγεία. Με συγκεκριμένες διατάξεις του, καθίσταται υποχρεωτική η εμφύτευση ηλεκτρονικού τσιπ σε κάθε Αμερικανό πολίτη!! Πολύ σύντομα 20 εκ των Πολιτειών είχαν προσφύγει στα δικαστήρια για την ακύρωση του νομοσχεδίου, που χαρακτήρισαν άκρως αντισυνταγματικό και προσβλητικό για την ελευθερία των Αμερικανών πολιτών.
 Βρετανία: Πλήρης παρακολούθηση πολιτών μέσω Google Earth
Εποχή ολικής παρακολούθησης όλων των πολιτών : "Η ηλεκτρονική κατασκόπευση σε συνδυασμό αφενός με το πέρασμα στην εποχή των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και αφετέρου με την ιλιγγιώδη τεχνολογική πρόοδο του κλάδου αυτού κατέστησαν πραγματικότητα τα πιο τρελά όνειρα κάθε δικτάτορα: να μαθαίνει ανά πάσα στιγμή τα πάντα για οποιονδήποτε άνθρωπο ζει στη Γη!"

Το προϊόν της Monsanto -αυτής της εταιρείας κολοσσού που αναλαμβάνει τη γενετικά τροποποιημένη διατροφή ή διαστροφή του πλανήτη, θέλουν και μη οι κάτοικοί του!- "Agent Orange", εντομοκτόνο και αποφυλλωτικό,  χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ και όπου ψεκάστηκαν από τον ουρανό 40 εκ. λίτρα με 400 κιλά καθαρή διοξίνη. Αποτέλεσμα; Τρία περίπου εκατομμύρια άνθρωποι μολύνθηκαν και αν και πέρασαν τόσα χρόνια μετά τον βρώμικο αυτό πόλεμο, ο καρκίνος εξακολουθεί να βασιλεύει στην περιοχή, 500.000 παιδιά να έχουν γεννηθεί με γενετικές δυσμορφίες και παραμορφώσεις και 400.000 άνθρωποι να ακρωτηριαστούν ή να πεθάνουν.
Wikipedia. Περί των "αγνών προϊόντων" της Monsanto και το σκάνδαλο παγκόσμιας προώθησής τους, και στην Ευρώπη, διαβάστε και αυτό: Στον πλανήτη των θαυμάτων: "Εμπορικό απόρρητο; Ελα μου; "

Πόσο λογικός, ανθρώπινος, φιλικός σας φαίνεται αυτός ο κόσμος;
Ακολουθεί κι ένα βίντεο που περιέχει επώδυνα απλές, άβολες, "κακοφορμισμένες" αλήθειες. Σαν μόνιμα ανοιχτές πληγές στο σώμα και σε ό,τι έχει απομείνει  απ'το μυαλό της ανθρωπότητας. Κι ένας κόσμος παράφρονας και αυτοκαταστροφικός, κάποια στιγμή αποβιώνει! Και δεν εννοούμε εδώ μόνο για υλική, φυσική αποβίωση. Αλλά και για οριστική απώλεια ψυχής και διανοητικό εκφυλισμό. Μήπως το απόλυτα δυστοπικό σενάριο του Τζορτζ Όργουελ στο έργο του "1984" βρίσκεται και εξελίσσεται ήδη εδώ; Και με την απαραίτητη ισχυρή τεχνολογική στήριξη για την εγκαθίδρυση και ευδοκίμησή του; Κι αν κάποιος βρεθεί να παραπονεθεί ότι "μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά" αδίκως, για εμάς ΔΕΝ υπάρχουν πλέον "χλωρά"! Ή άμοιρα/-οι ευθυνών. Σε μια εποχή όπου ο καθένας αν το επιθυμεί πραγματικά μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία και να καταφέρει, με την ανάλογη προσοχή και κριτική σκέψη, να ξεχωρίσει την άχρηστη ήρα από το εκλεκτό στάρι μέσα στον καθημερινό πακτωλό πληροφόρησης και παραπληροφόρησης. Και άρα να προβληματιστεί, να κινητοποιηθεί ποικιλοτρόπως, να αναλάβει δράση.
Ως πότε ο έλλογος, ο έμψυχος άνθρωπος θα αποδέχεται με τη σιωπή, με την απραξία του ως συμφωνημένη νόρμα, την κυριαρχία της παράνοιας; την υπουλία της εξουσίας; τη βαρβαρότητα, προπαγάνδα και στρεψοδικία των θεοποιημένων θαρρείς ελίτ; Και των ιδεολογικών τους μηχανισμών χειραγώγησης των πληθυσμών και διαμόρφωσης πραγματικότητας.

Κι όπως λέει και ο ομιλητής στο αμέσως παρακάτω βίντεο:

" Βρισκόμαστε σε τέτοιο σημείο της ανθρώπινης εξέλιξης που μπορούμε να σκοτώσουμε περισσότερους ανθρώπους από ποτέ. Και το κάνουμε...Ζούμε σ'έναν κόσμο όπου φαίνεται λογικό παιδιά να υπογράφουν πάνω σε βόμβες, οι οποίες εκτοξεύονται για να σκοτώσουν άλλα παιδιά. [...]Και είμαστε σε μια κατάσταση, όπου έχουμε ένα σύστημα που λέγεται χρήμα, το "DNA" αυτής της κοινωνίας. Που βασίζεται σε χρήμα το οποίο ποτέ δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και ποτέ δεν θα υπάρξει. Γιατί οι ίδιοι που ελέγχουν τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις ελέγχουν και τις τράπεζες, έχοντας επιτρέψει σε αυτές να μπορούν να δανείζουν 10 φορές τα χρήματα που έχουν ως απόθεμα. Χρήμα που δημιουργήθηκε από το πουθενά κι ονομάστηκε χρέος, πίστωση και για το οποίο πρέπει να ξοδέψουμε το υπόλοιπο της ζωής μας για να το αποπληρώσουμε -δείτε κι αυτό:Η διαπλανητική ανωμαλία του παγκόσμιου οικονομικού μοντέλου!-

[...] Και το θεμέλιο όλου αυτού -μιλώντας και για τις "ειδήσεις" στην TV- είναι να είσαι φοβισμένος, πολύ φοβισμένος. Το μεγάλο κακό τέρας έρχεται από τη στιγμή που το επινοήσαμε. Κρατήστε τους ανθρώπους σε φόβο, κρατήστε τους σε συνθήκες άγχους. Και κυρίως, κι αυτό έχει σχέση με την κατάσταση που περνάμε σήμερα, κρατήστε τους σε συνθήκες αγώνα προς επιβίωση. Γιατί όσο το κάνουν αυτό, θα βρίσκονται επικεντρωμένοι μόνο για τα προς το ζην, χωρίς να βλέπουν τη συνολική εικόνα γύρω τους".Και η αποχαύνωση και ατελέσφορη ευτέλεια στις οθόνες της ύπνωσης καλά κρατεί σε ομηρία τις αντιλήψεις των ανθρώπων. 


Υπνωτικές λέξεις και φράσεις που δημιουργούν αυτοματοποιημένες συμπεριφορές. Ατάκες και συνθήματα δίχως καμία βαρύτητα και αυθεντική πνοή ζωής. Υπνωτική ρουτίνα αλλοτρίωσης -δηλ.αποξένωσης από τον εαυτό- και μίζερη καθημερινότητα κι απαράλλαχτη στασιμότητα. Υπνωτική "ασφάλεια" μέσα σε κελιά εθελούσιας τύφλωσης. Υπνωτική εθελοτυφλία που παραδίδει τους "τυφλούς" βορά στην αγκαλιά του κοινωνικού Μορφέα, με σπόνσορες κοινωνικούς μηχανικούς κι επιστημονικά καταρτισμένους υπνωτιστές.
Δεν επιθυμούν την εγρήγορση, τα ανεξάρτητα ανακλαστικά. Απεύχονται το άνοιγμα των οφθαλμών της αντίληψης, τρέμουν και σκιάζονται μπρος στην προοπτική της αυξημένης συνειδητότητας.
 Και δημιουργούν ακούραστα ρόδες που παρέχουν την ψευδαίσθηση στα ανθρώπινα χάμστερ ότι κινούνται, αλλά στην ουσία αυτά φέρνουν τρελαμένες γυροβολιές περί της σκιάς της πλάνης τους.

Kι αν κάποιος πιάνει τον εαυτό του να θεωρεί, παλλόμενος από φθόνο ανάμεικτο με λαχτάρα εξομείωσης, ως αξιοζήλευτο δείγμα ζωής τις περιπέτειες και την ντοπαρισμένη κραιπάλη των celebrities, τότε δεν είναι παρά ένα ακόμη καθωσπρέπει ζόμπι μέσα στο πλανητικό εκτροφείο των ανόων ζωντανών-νεκρών.

  "Τα Μέσα μας διαμορφώνουν ολοκληρωτικά. Οι προσωπικές, ολιτικές, οικονομικές, αισθητικές, τεχνολογικές, ηθικές και κοινωνικές επιρροές τους είναι τόσο πολύ καθοριστικές που δεν αφήνουν κανένα κομμάτι μας χωρίς να το αγγίξουν, χωρίς να το επηρεάσουν, χωρίς να το αλλαξουν" MARSHALL McLUHAN  - θέλω να πάρω τη δόση της εγκεφαλικής πλύσης μου και να συνεχίσω τον ύπνο μου

Μας έχουν τελικά πατήσει κάτω οι σοβαρά διαταραγμένοι και  ιδιαζόντως επικίνδυνοι;
Αφού είμαστε αυτό που τρώμε (ή τελικά μας τρώει!) ας μάθουμε επιτέλους τι έχουν "μαγειρέψει" για εμάς και τα παιδιά μας...
 Κράτος δηλ. Οργανωμένο Εγκλημα
 Οι μέρες που το Διεθνές Δίκαιο πήγε για πάντα στο διάβολο:
 Μας αποβλακώνουν; Δεν το πιστεύω!

Και θα κλείσω αυτούς τους προβληματισμούς, προσωρινά γιατί δεν θα σταματάμε να επανερχόμαστε, με την απαραίτητη μουσική επένδυση. Που μπορεί να μετράει κοντά πέντε δεκαετίες στην πλάτη της, αλλά δεν έχει χάσει ίχνος από τη φρεσκάδα της προβληματικής της και της αιχμηρής ειρωνείας και καταγγελίας  δημοφιλών lifestyle, προτύπων ζωής και συνταγών "ευτυχίας" και κοινωνικής ανάδειξης:


O Ένοικος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου