ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014

Τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας δεν ξεριζώθηκαν ποτέ: "Οι δολοφόνοι ξαναχτυπούν, η Παλαιστίνη αντιστέκεται!"
Σχόλιο: ο φασισμός ενδύεται διάφορα χρώματα, υιοθετεί και οικειοποιείται διάφορα σύμβολα, προβάλλει περιγέλαστους μύθους ως πραγματικότητα κι απαιτεί να γίνονται δεκτοί ως τέτοια, μετατρέπει τα θύματα σε αγριότερους θύτες, τους ανθρώπους σε αγέλες αιμοδιψών ζωντανών νεκρών, τις εικόνες σε λεπίδες που ξεσκίζουν την καρδιά, τα λόγια σε παραληρήματα τρέλας, κακίας, μίσους και μονόδρομων πτώσης κι εκφυλισμού των ανθρώπινων όντων. Ο φασισμός κυοφορείται, έρπει και ξερνάει το δηλητήριό του τόσο μέσα από τις σωτηριολογικές κι "απελευθερωτικές" εμμονές στο όνομα του προλεταριάτου μα ερήμην αυτού. Όσο και στο όνομα της καθαρότητας και "σύμφωνα με τις επιταγές της φύσης" κυριαρχίας της "ανώτερης ράτσας" ή  με τις ευλογίες του Θεού "περιούσιων λαών " ή στις τρελαμένες ιαχές των αποκτηνωμένων πιστών του Προφήτη, σε βάρος όλων των υπόλοιπων. Τόσο μέσα στην καθημερινή ζωή και τις "αποστειρωμένες" αντιλήψεις των "φιλήσυχων νοικοκυραίων" και τις αστικές δημοκρατίες και τα κοινοβούλιά τους, όσο και πίσω από τις διακηρύξεις και τις αναγκαιότητες στρατικοποιημένων καθεστώτων και μεγαλομανών φρενοβλαβών τυραννίσκων..

ανιχνευτής 

Οι δολοφόνοι ξαναχτυπούν, η Παλαιστίνη αντιστέκεται!Πεντέμισι χρόνια μετά από τη σιωνιστική χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, που αποδείχθηκε φιάσκο, αναγκάζοντας τους σιωνιστές να μαζέψουν τα στρατιωτάκια τους μετά από 22 μέρες, στις οποίες συνεχώς… «προήλαυναν», μοιάζει να επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό. Αυτή τη φορά, όμως, η Αντίσταση δεν είναι μόνο αναβαθμισμένη στρατιωτικά (βλ. διπλανή σελίδα), αλλά έχει την υποστήριξη του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων της Παλαιστίνης.

Μέχρι και ο αμερικανόδουλος πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής (ΠΑ) Μαχμούντ Αμπάς αναγκάζεται να δηλώσει: «Είναι γενοκτονία. Η δολοφονία ολόκληρων οικογενειών είναι γενοκτονία από το Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό μας λαό. Αυτό  που συμβαίνει τώρα είναι ένας πόλεμος ενάντια στον παλαιστινιακό λαό ως σύνολο και όχι ενάντια σε οργανώσεις… Ξέρουμε ότι το Ισραήλ δεν προστατεύει τον εαυτό του, προστατεύει τους εποικισμούς, το βασικό του έργο». Ο δε βασικός διαπραγματευτής της ΠΑ, ο οποίος στο παρελθόν είχε γίνει ρεντίκολο με τις αποκαλύψεις για το γλείψιμο των αμερικανοσιωνιστών κατά τη διάρκεια «ειρηνευτικών» συνομιλιών, περιέγραψε τη σιωνιστική επίθεση στη Γάζα ως «ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της εθνικής συμφιλίωσης», κατηγορώντας τον Νετανιάχου ότι επιχειρεί να ξεχωρίσει τη Γάζα από το σχέδιο για το κράτος της Παλαιστίνης.

Καμία κριτική στη Χαμάς δεν υπάρχει, σε αντίθεση με πριν από πεντέμισι χρόνια, όταν η ΗΠΑ ούτε λίγο ούτε πολύ έριχνε τις ευθύνες για την εισβολή στη Γάζα στη Χαμάς. Δεν περιμένουμε φυσικά από τους υποταγμένους εγκάθετους της Παλαιστινιακής Αρχής να καλέσουν το λαό σε νέα Ιντιφάντα. Οι δηλώσεις τους, όμως, φανερώνουν μία κατάσταση συσπείρωσης που υπάρχει μέσα στον παλαιστινιακό λαό, η οποία δεν υπήρχε παλαιότερα στον ίδιο βαθμό.


Εκτός από τη Λωρίδα της Γάζας, είναι και η Δυτική Οχθη καζάνι που βράζει, με τις διαδηλώσεις να παίρνουν βίαιο χαρακτήρα συγκρούσεων μεταξύ παλαιστίνιων νεολαίων και ισραηλινού στρατού. Η άγρια δολοφονία του 16χρονου Παλαιστίνιου από τους ισραηλινούς εποίκους έχει πυροδοτήσει την οργή που κανένας δε μπορεί να σβήσει (ούτε οι φωνές κάποιων υποταγμένων παλαιστίνιων βουλευτών στην Κνεσέτ για τερματισμό της βίας, μετά από αυστηρή εντολή του Νετανιάχου).


Είναι προφανές ότι οι σιωνιστικές επιθέσεις είχαν το πράσινο φως από τους Αμερικάνους. Στην καθημερινή της συνέντευξη Τύπου, η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι υποστήριξε ότι «υπάρχουν πολλές ενδείξεις που δείχνουν εμπλοκή της Χαμάς» στην εκτέλεση των τριών ισραηλινών εφήβων εποίκων, βασιζόμενη στο γεγονός ότι η Χαμάς δημόσια υποστήριξε τις «απαγωγές». Βέβαια, δεν ήταν μόνον η Χαμάς που τις υποστήριξε, αλλά σύσσωμη η Παλαιστινιακή Αντίσταση, η οποία τις χαρακτήρισε νόμιμες (κι ίσως τις πλέον αποτελεσματικές) για την απελευθέρωση παλαιστίνιων κρατούμενων που σαπίζουν στα ισραηλινά κολαστήρια.

Από τη μεριά της Χαμάς και της Αντίστασης γενικότερα, τώρα δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από την αντίσταση. Αυτό διατράνωσε ο ίδιος ο ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μισάλ, σε ομιλία του την Τετάρτη. Εστειλε το μήνυμα ότι η αντίσταση είναι η μοναδική επιλογή. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού έδωσε κι αυτός το δικό του μήνυμα: «Διάλυση της στρατιωτικής μηχανής της Χαμάς». Ακόμη και ο διεθνής Τύπος επισημαίνει ότι η επιτυχία αυτού του στόχου είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Γιατί θα πρέπει να αφανίσει την Λωρίδα της Γάζας από το χάρτη, πνίγοντάς την σε ένα λουτρό αίματος, στο οποίο θα πνιγούν σίγουρα και πολλοί Ισραηλινοί.

Αυτή τη στιγμή, η δημοκρατική ανθρωπότητα πρέπει να δείξει το ανάστημά της. Κανένας δισταγμός, καμία ολιγωρία. Η Λωρίδα της Γάζας και η Παλαιστίνη πρέπει να νικήσουν και οι λαοί να δώσουν με όλα τα μέσα το δικό τους αγώνα για να σταθούν αλληλέγγυοι στον παλαιστινιακό λαό που ματώνει καθημερινά από τους επιγόνους της ναζιστικής πανούκλας. Να σπάσουν τα μούτρα τους για δεύτερη φορά!

ΚΟΝΤΡΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 12 ΙΟΥΛΗ
http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/21955.Οι-δολοφόνοι-ξαναχτυπούν-η-Παλαιστίνη-αντιστέκεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου