Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Δύο συλλήψεις στο «Εμπρός» και δήλωση του Ραούλ Βανεγκέμ για τις συλλήψειςΔύο άτομα συνελήφθησαν το πρωί (της 30/10), την ώρα που έκαναν πρόβα, στο θέατρο «Εμπρός» με τις κατηγορίες της παραβίασης σφραγίδων και διατάραξης κοινής ειρήνης, έπειτα και από μήνυση του ΤΑΙΠΕΔ κατά αγνώστου.
Σημειώνεται ότι το θέατρο, είχε σφραγιστεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, από το ΤΑΙΠΕΔ και σε συνέλευση θεατρικών ομάδων αποφασίστηκε να ξεκινήσει απόψε, στις 9μμ, το πενθήμερο φεστιβάλ αυτοοργανωμένης θεατρικής έκφρασης.

από ΕΔΩ

Δήλωση του Ραούλ Βανεγκέμ για τις συλλήψεις στο Εμπρός
Όταν μια κυβέρνηση καταστέλλει την ελευθερία της τέχνης και την ελευθερία της έκφρασης, δεν έχει πια το δικαίωμα να οικιοποιείται το όνομα της δημοκρατίας, γίνεται η έκφραση ενός ολοκληρωτισμού τον οποίο είναι νόμιμο να παλεύεις. Η σύλληψη των μελών του θεάτρου Εμπρός αποκαλύπτει την πρόθεση ενός σκοταδισμού ασύμβατου με το δικαίωμα του καθενός στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Απομένει στον καθένα να του εναντιωθεί και να προωθήσει τους χώρους πολιτισμού σαν χώρους που πρέπει να σωθούν από τις μαφιόζικες εταιρείες της ιδιωτικοποίησης και της αυτοκρατορίας του εμπορεύματος.

Ραούλ Βανεγκέμ Φιλόσοφος - συγγραφέας
When a government represses the freedom of art and the freedom of expression, it no longer has he right to appropriate the name of democracy, it becomes the expression of totalitarianism which is legal for you to fight against. The arrest of the members of EMBROS Theater reveals the intention of an obscurantism incompatible with the right we all have to education and culture. It remains for each of us to show opposition and to promote cultural spaces as spaces which need to be saved from the mafia companies of the privatization, the influence and the empire of the commodity.

Raoul Vanegeim, Philosopher - writer

από  http://embrostheater.blogspot.gr/2013_10_27_archive.html

Διαβάστε επίσης:  Raoul Vaneigem–”Το κράτος δεν είναι τίποτε, ας γίνουμε τα πάντα”. Και άλλα κείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου