ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ο ΦΟΒΟΣ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ 11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


H ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Δεν άργησαν να φανούν τα αποτελέσματα της βομβιστικής επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστώνης σε συνδυασμό με το σόου κρατικής τρομοκρατίας που έτυχε της 24ωρης προβολής των ΜΜΕ. Οι δρόμοι και οι αυλές των σπιτιών γέμιζαν από ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού, η απαγόρευση της κυκλοφορίας συμπληρώνονταν από την κυκλοφορία μόνο των τεθωρακισμένων και των περιπολικών, ενώ ρεπόρτερ και «ειδικοί» απαιτούσαν περισσότερη αστυνόμευση, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από FBI-CIA και πιο σκληρούς νόμους. Γρήγορα φάνηκαν τα αποτελέσματα από τον υποχρεωτικό εγκλεισμό στα σπίτια και την ατελείωτη επίθεση της κυβερνητικής προπαγάνδας, όπου η καλλιέργεια του φόβου ήταν το βασικό ζητούμενο.
Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις παραγγέλθηκαν οι σχετικές δημοσκοπήσεις για να μετρήσουν πως τα κατάφεραν και να χειραγωγήσουν την κοινωνία τι πρέπει να πιστεύει. Από αυτή την σκοπιά ας παρακολουθήσουμε τα ευρήματα δημοσκόπησης που παρήγγειλλε το διεθνές αμερικανικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN η οποία είναι επικεντρωμένη στα θέματα τρομοκρατίας και τις μεθόδους καταπολέμησης του φαινομένου από τις οργανωμένες κοινωνίες.
Η έρευνα διενεργήθηκε στις 30 Απριλίου και έχει περιθώριο σφάλματος (+-) 4%.


Ø Το 40% των πολιτών που ερωτήθηκαν τάχθηκαν υπέρ της εκχώρησης ορισμένων πολιτικών ελευθεριών για τις ανάγκες της αντιτρομοκρατίας, ενώ πιστεύουν ότι η απειλή έχει επανακάμψει…

Ø Το 40% επίσης φοβάται ότι κάποιο μέλος της οικογένειάς του θα πέσει θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, ένα ποσοστό κατά 6% αυξημένο σε σχέση με αντίστοιχη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το 2011, στην δέκατη επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ø Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι η μείωση κατά οχτώ ποσοστιαίες μονάδες (8%) όσων υποστηρίζουν τον έλεγχο του διαδικτύου από τις αρχές, αν και το 55% που καταγράφεται συνιστά πάλι απόλυτη πλειοψηφία υπέρ αυτών που τάσσονται υπέρ του ελέγχου.

Ø Μαζική είναι όμως η υποστήριξη της χρήσης καμερών επιτήρησης σε δημόσιους χώρους που φτάνει το 81%, ένα ποσοστό κατά 20% αυξημένο σε σχέση με την περίοδο αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Και ενώ ο ιδιωτικός τομέας Ασφάλειας, ένας από τους πιο αναπτυσσόεμνους τομείς της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας προσδοκά τεράστια κέρδη, η Νέα Τάξη Πραγμάτων των καπιταλιστών και των ιμπεριαλιστών είναι εδώ και Τρομοκρατεί.


Έτοιμη να καθυποτάξει τον κόσμο της εργασίας, πρώτα απ’ όλα στις καπιταλιστικές μητροπόλεις και για νέες αιματοχυσίες παγκόσμια προκειμένου να βαθύνει την εκμετάλλευση μας, επιβάλλοντας τη Δικτατορία των Νόμων της Αγοράς παγκόσμια, μοιράζοντας και ξαναμοιράζοντας τον κόσμο.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου