ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

NEO ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΩΣ ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΣ ΚΑΘΕΣΤΩΣ :


(Ως εισαγωγή από εμάς)  Όνειδος για τον όποιο "πολιτισμό" επί Γης και πρωτοφανής γενοκτονική και δίχως τέλος θηριωδία, ακόμα και για τα δεδομένα του ναζισμού...Θα συνεχιστεί η σιγή ασυρμάτου από τις τόσο "ευαίσθητες" σε ζητήματα "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" ηγεσίες της Δύσης...? Το υγιές κομμάτι του ισραηλινού λαού, που αποδεδειγμένα υπάρχει, πώς αισθάνεται για όλα αυτά; Δεν αποτελούν άραγε (στοχευμένη και ηθελημένη) προκλητική κλιμάκωση στην ήδη έκρυθμη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή?????Κατά τα άλλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του Ισραήλ και ανώτεροι αξιωματούχοι βρίσκονται ήδη ασφαλείς σε υπόγειο καταφύγιο, περιμένοντας μεγάλο χτύπημα από Χεζμπολάχ και Ιράν, μετά τις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, στην καρδιά της Τεχεράνης(!), προσκεκλημένου του κράτους του Ιράν και ενός ανώτερου αξιωματούχου της Χεζμπολάχ στον Λίβανο...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα video και οι φωτογραφίες που ακολουθούν περιέχουν πάρα πολύ σκληρές εικόνες... WARNING: The following videos and photos contain very harsh images...

ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ. Με πυραύλους ΗΠΑ που αναπτύσσουν θερμοκρασίες 7.000 βαθμούς (°C) σκότωσαν 125 κυρίως γυναικόπαιδα σε σχολείο στη Γάζα! ΚΑΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ.. ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ .. ΤΕΡΑΤΑ.. με σπόνσορα τις ΗΠΑ.

ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ. Με πυραύλους ΗΠΑ που αναπτύσσουν θερμοκρασίες 7.000 βαθμούς (°C) σκότωσαν 125 κυρίως γυναικόπαιδα σε σχολείο στη Γάζα! Οι πιο πολλοί κάηκαν ζωντανοί ! Αδύνατη η ταυτοποίηση θυμάτων και πολτός από διαμελισμένα πτώματα ..Σπόνσορας της σφαγής από "τον πιο ηθικό στρατό του κόσμου" οι ΗΠΑ... Σήμερα ανακοινώθηκε ότι άλλα 3,5 δις δολάρια θα δοθούν στο Ισραήλ. 
Νέο μακελειό στη Γάζα. Περισσότεροι από 125 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από το Ισραήλ σε επίθεση με αμερικάνικους πυραύλους  στο σχολείο Al-Tabeen στην κεντρική Γάζα, όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι. Ο ισραηλινός στρατός στόχευσε εκτοπισμένους με τρεις πυραύλους, καθώς εκτελούσαν την προσευχή Alfajer στο σχολείο Al-Tabeen στη γειτονιά Al-Daraj στη Γάζα….

(ακολουθούν 3 videos από το X - πρώην twitter )



Διευθυντής του Τμήματος Προμηθειών της Υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας στη Γάζα, Muhammad Al-Mughir: Κατά τη διάρκεια της σφαγής της αυγής που στόχευσε πιστούς, η κατοχή χρησιμοποίησε πυραύλους αμερικανικής κατασκευής που εκπέμπουν υψηλές θερμοκρασίες έως και 7.000 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα τα σώματα να λιώνουν και oι φωτιές να καίνε ακόμα.

video:  Over 100 martyrs and dozens of injured in an Israeli airstrike while performing the dawn prayer in a Al-Tabeen school in central Gaza City. They were killed, torn to pieces and burned alive by Israel while sleeping and praying.


Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου καταδίκασε την επίθεση, καθώς οι μεσολαβητές εντείνουν τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων κατάπαυσης του πυρός..

«Η εσκεμμένη δολοφονία Παλαιστινίων αμάχων είναι απόδειξη ότι το Ισραήλ δεν έχει καμία πρόθεση να τερματίσει τον πόλεμο», πρόσθεσε η Αίγυπτος…


Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής πολιτικής άμυνας, τρεις ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν σχολείο, σκοτώνοντας έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Ο εκπρόσωπος, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών κυμάνθηκε μεταξύ 90 και 100 νεκρών, με αρκετές δεκάδες τραυματίες. Το καταστροφικό χτύπημα σημειώθηκε καθώς οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι έκαναν την αυγή προσευχή, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA..

Bodies of victims torn into pieces.. Massacre committed by Israeli occupation forces in #Gaza_City today at dawn! :



Ενώ το Ισραήλ λέει ότι στόχευσε τη Χαμάς, αυτό το σχολείο χρησίμευσε ως καταφύγιο για πολλούς αμάχους που διέφυγαν από τη βία, καθιστώντας αυτή την επίθεση ακόμη πιο καταστροφική. Το ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι Press TV είχε ήδη αναφέρει περισσότερους από 100 θανάτους σε αυτή την επίθεση, υπογραμμίζοντας το μέγεθος της καταστροφής.


Η συλλογική τιμωρία ενός λαού, η εθνοκάθαρση που ισούται με γενοκτονία συνεχίζεται..

Δεν είναι Κτηνωδία είναι ΤΕΡΑΤΩΔΙΑ

O επικεφαλής της Διπλωματίας της ΕΕ ο Josep Borrell χαρακτήρισε “φρικαλέο” το ισραηλινό χτύπημα στο σχολείο στη Gaza.

Yes, it’s shocking, but it’s happening. In the school massacre, bodies are being separated by weight. 
70 kg = 1 person :

Το κείμενο του ρεπορτάζ πάρθηκε από ΕΔΩ, απ' όπου πρωτοείδαμε τα βίντεο και τις φωτογραφίες...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου