ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Ο πανεπόπτης οφθαλμός και τα υπερ-ευήκοα ώτα

 

Είμαστε οι άρχοντες της κλοπής και της υποκλοπής. Αφού πρώτα φροντίσαμε να καταληστεύσουμε τις πιο ζωτικές χαρές και να απογυμνώσουμε με λύσσα τις πιο ουσιώδεις έννοιες από τις προβλέψιμες, μηχανιστικές ζωές των υπηκόων υποτελών μας. Που το πιο αστείο είναι ότι μπορεί να υπάρχουν ανάμεσά τους κάποιοι που συνεχίζουν να επιδίδονται σε προφορικές ή γραπτές μεγαλόστομες αναφορές στην αποκαλούμενη "ελεύθερη βούληση".

Είμαστε τα μάτια και τα αυτιά επί 24ωρου βάσης. Ο πανεπόπτης οφθαλμός και τα υπερ-ευήκοα ώτα στους δρόμους και τις λεωφόρους των μεγαλουπόλεων-φυλακών σωμάτων και ψυχών, πίσω από  κλειδαρότρυπες, μέσα στις κρεβατοκάμαρες και στα γραφεία,  ακόμη και εντός WC μήπως και καταγράψουμε κι εκεί κάποιο ασυνήθιστο κουσούρι που σε καθιστά εκβιάσιμο.

Είμαστε η πολιτική που ξεπερνά σε φαντασία και κατάστρωση σχεδίων ακόμη και τον πιο ευφάνταστο εγκέφαλο της μαφίας, εξάλλου η μαφία και πολιτική έχουν γίνει έννοιες αλληλοσυμπληρούμενες, σχεδόν ταυτόσημες.

Ξέρουμε ότι κι εσύ που "ξαφνικά" και ίσως από δικούς μας αδέξιους χειρισμούς  μαθαίνεται ότι υπήρξες "person of interset", δεν είσαι καλύτερος από εμάς, μην το πολυπαίζεις λοιπόν εμβρόντητος και αγανακτισμένος! Επειδή έχεις προκύψει μέσα από τα δικά μας σπλάχνα και γαλουχηθεί στα δικά μας ιδεολογικά στασίδια της δικιάς μας ιδιάζουσας μύησης, που η εκκλησιαστική πνευματική ισοπέδωση των "πιστών" ωχριά μπροστά της. Ξέρουμε ότι ξέρεις πως μας ανήκεις εσύ και τα μικρά ή μεγάλα βρώμικα μυστικά σου, το ήξερες από την πρώτη στιγμή που έγινες ολοκληρωτικά δικός μας. Οπότε δεν έχεις δικαίωμα να απορείς και να εξίστασαι υπέρ το δέον, αυτά κράτησέ τα, αλλά χωρίς να παρασύρεσαι σε μη ελεγχόμενες αντιδράσεις, μόνο για τα ζαλισμένα μάτια της υπνωτισμένης μάζας. Και αυτά βεβαίως ισχύουν και για τις κάθε είδους θιγμένες επιτροπές των επίσης ομοϊδεατών μας που επιθυμούν να διερευνήσουν τα αδιερεύνητα και να αποδώσουν..τι; "Δικαιοσύνη";  Γελάμε και μόνο στο άκουσμα της λεηλατημένης από νοηματοδότηση λέξης! 

 Από την άλλη, η μόνη δικαιοσύνη που οι λαγουμιτζίδικες σέκτες μας αναγνωρίζουν κι εμείς αναγκαζόμαστε να την υποστούμε είναι η τιμωρία όσων από εμάς ξεπερνούν καμία φορά κάποια όρια που οι μάγιστροι μας έχουν θέσει.. Για να μην ξεχνάμε ότι έχουμε κι εμείς αφεντικά  -και μάλιστα απείρως πιο σκληρά και ανελέητα από εμάς-  και ταραχθούν επικίνδυνα οι σκλάβοι από την υπερβάλλουσα αλαζονία μας και τραβήξουμε πολύ την ελλειμματική προσοχή των ιδιόκτητων ανθρώπινων μαζών. Ίσως υπάρξει και μια δυσάρεστα απρόβλεπτη πιθανότητα να μισοκαταλάβουν ότι στο νέο κόσμο που τους ετοιμάζουμε οι μόνες συγκινήσεις που θα τους επιτρέπονται θα'ναι ο ΦΟΒΟΣ και ο ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ..

Ο Ένοικος...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου