ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

5 λόγοι για να πείτε ΟΧΙ!

 

Μία σύνοψη της ανάλυσης που δημοσιεύσαμε πριν μερικές ημέρες.

Η προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος δεν υφίσταται σχεδόν καθόλου

Ούτε τα άτομα με βασική, πλήρη ή αναμνηστική “ανοσοποίηση” έχουν στην πραγματικότητα ανοσία. Η ανοσία σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μολύνετε τον εαυτό σας ή τους άλλους. Φέτος, παρά τον μαζικό εμβολιασμό, έχουμε πολύ υψηλότερο αριθμό ατόμων με θετικό αποτέλεσμα PCR από ό,τι πριν από τον “εμβολιασμό”. Η ελπίδα απόκτησης ανοσίας δεν αποτελεί λόγο εμβολιασμού.

(σ.σ. ΘΥΜΗΣΟΥ εδώ: ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΟΣΙΑ )

Κανένας εμβολιασμός των ατόμων που έχουν αναρρώσει

Τα άτομα που έχουν αναρρώσει δεν ωφελούνται από τον εμβολιασμό, αλλά εκτίθενται στον κίνδυνο παρενεργειών του εμβολίου. Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για τη χρησιμότητα του εμβολιασμού σε ανθρώπους που έχουν “περάσει” την Covid. Τα παιδιά δεν διατρέχουν σχεδόν καθόλου κίνδυνο (σοβαρής) νόσου με COVID και δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για τα παιδιά και τους εφήβους σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού ή την πρόληψη του λεγόμενου long-COVID. Για τα παιδιά, τους νέους και τους υγιείς ανθρώπους, καθώς και για όσους έχουν αναρρώσει, η πιθανή βλάβη από τον εμβολιασμό αντισταθμίζει το πιθανό όφελος.


Δεν υπάρχει αποδεδειγμένη παρατεταμένη προστασία από σοβαρή νόσο και θάνατο

Αυτή η -επανειλημμένα υποστηριζόμενη- επίδραση του εμβολιασμού έχει “αποδειχθεί” μόνο με ελλιπείς μελέτες από τους πωλητές των ίδιων των σκευασμάτων και μόνο για μια περίοδο παρατήρησης 15 ημερών. Τα υπόλοιπα είναι εικασίες. Θα πρέπει να ασκήσει κάποιος επιτέλους κριτική και να σκεφτεί πραγματικά, αν αξίζει να διακινδυνεύσετε από τις συχνές ή σοβαρές παρενέργειες σε αυτή την περίπτωση.


Τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν είναι ούτε ασφαλή ούτε αποτελεσματικά

Ο εμβολιασμός βασίζεται σε έγκριση υπό όρους, η οποία είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση επείγουσας ιατρικής ανάγκης, απειλητικής για τη ζωή ασθένειας και απουσίας άλλων φαρμάκων, διότι μόνο τότε μπορεί να παρακαμφθεί η έλλειψη δεδομένων έγκρισης σε σύγκριση με το -κατά τα άλλα- απαραίτητο υψηλό πρότυπο ασφάλειας της ΕΕ. Μόνο αυτή η (υποτιθέμενη) εξαιρετική κατάσταση επιτρέπει την τρέχουσα χρήση ενός εμβολίου που δεν έχει ελεγχθεί επαρκώς ως προς την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα. Ειδικά τα ευρήματα σχετικά με τις παρενέργειες της νέας τεχνολογίας λείπουν και πρέπει πρώτα να ερευνηθούν κατά τη διάρκεια της μαζικής εφαρμογής. Επομένως, θα πρέπει να εξετάσει κανείς αν ο δικός ο κίνδυνος που διατρέχει είναι τόσο μεγάλος ώστε να έχει νόημα να συμμετέχει στις δοκιμές μιας άγνωστης ακόμη τεχνολογίας ως εμβολιαζόμενο άτομο.

(σ.σ. Η περιήγηση σε αυτή ΕΔΩ τη θεματική ενότητα ίσως αποδειχτεί χρήσιμη...)

Συμπεράσματα

Τα στοιχεία των μελετών για τον εμβολιασμό έχουν αρκετά χαμηλό επίπεδο τεκμηρίωσης. Έτσι, ακόμη και για τα άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής πορείας της νόσου, μπορεί να γίνει μόνο μια ασθενής σύσταση εμβολιασμού. Δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα για την προστασία από λοιμώξεις και ασθένειες, για τη μετάδοση και για την επίτευξη ανοσίας αγέλης, αλλά υπάρχει υψηλός κίνδυνος να υποστεί κάποιος μια άμεση ή μεταγενέστερη (σοβαρή) παρενέργεια. Επομένως, αν έχετε αμφιβολίες, πείτε ΟΧΙ.

Ευχαριστούμε. Δεν θα πάρουμε παρόλο που τα έχουμε πληρώσει και δεν είναι “δωρεάν” όπως ψευδώς μας λέτε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου