ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

"Moneyflu" ή Tamiflu ?


  " Το Tamiflu είναι ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο φάρμακο. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις νεαρών ανθρώπων που, όταν το πήραν, είχαν παραισθήσεις, παρανοϊκές εκδηλώσεις και τάσεις αυτοκτονίας. Μεταξύ Νοεμβρίου 2005 και Νοεμβρίου 2006, 25 θάνατοι σε ολόκληρο τον κόσμο συνδέθηκαν με το Tamiflu. Σήμερα αυτό πωλείται στις ΗΠΑ μέσα σε συσκευασίες με προειδοποιητικές επιγραφές που επισημαίνουν ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πρόκλησης αυτοτραυματισμών και νοητικής σύγχυσης και συνιστούν στους ασθενείς να επαγρυπνούν για σημάδια ασυνήθιστης συμπεριφοράς"
από το τρομερό βιβλίο της Ναόμι Κλάιν "ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ": "Το Δόγμα του Σοκ" Ναόμι Κλάιν, ή η επέλαση του "Καπιταλισμού της Καταστροφής"

 Αυτά δεν είναι τα μόνα "περίεργα" για το "θαυματουργό φάρμακο" -ή φαρμάκι- κατά της γρίπης, ακολουθεί ένα πολύ καλό άρθρο. Οι "παρενέργειες" θυμίζουν, κατά κάποιο τρόπο, το επιχείρημα της "ρώσικης ρουλέτας". Το παρασκήνιο της προώθησής του έχει να κάνει με πολύ χοντρό αλισβερίσι αμερικάνικης κυβέρνησης -με πρωταγωνιστή τον "άρχοντα των ιδιωτικοποιήσεων" Ντόναλντ Ράμσφελντ", ακόμα και των στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ- και ευνοούμενων εταιρειών. Δικαίως αυτή η ανάρτηση για το " Moneyflu " εντάσσεται και σε αυτή την ιδιαίτερη ετικέτα του μπλογκ.
Πλέον στοχεύουν ανελέητα τις πιο ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού!
Και μία, όπως πάντα, χρήσιμη σύνδεση: Ο ιός της φτώχειας και του κέρδους -Αύγουστος 2014 -

Ο Ένοικος...


" Σύμφωνα με τη Roche, το Tamiflu έχει διάρκεια ζωής 48 μηνών. Άρα, όλα τα αποθέματα του φαρμάκου από την εποχή της ετοιμότητας για τη γρίπη των πτηνών είναι σήμερα άχρηστα."

Θάνατοι και Αρρώστεια από Ταμιφλού – Γιατί Σωπαίνουν οι Ειδικοί;
Αύγουστος 2009  

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο ΠΟΥ, ενέκρινε τη χρήση του Tamiflu για τις εγκύους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του φαρμάκου:
- Ενεργεί μόνον αν ληφθεί μέσα στις 48 πρώτες ώρες
- Η επωφελής δράση του είναι να επιταχύνει την ανάρρωση κατά μία ημέρα
- Άτομα με γρίπη, ιδιαίτερα παιδιά και έφηβοι, μπορεί να διατρέχουν κίνδυνο αυτοτραυματισμού και σύγχυσης μετά τη λήψη του Tamiflu και θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά».*

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι περισσότερα από τα μισά παιδιά που πήραν το Tamiflu είχαν παρενέργειες όπως ναυτία και εφιάλτες, βλ.Tamiflu causes sickness and nightmares in children, study finds
Ως γνωστόν, στις εγκύους απαγορεύεται η λήψη φαρμάκων γιατί δεν είναι γνωστές οι επιπτώσεις τους στο έμβρυο.

Ερώτημα:
Γιατί όλοι αυτοί οι κίνδυνοι για ένα φάρμακο που δεν εμποδίζει, δεν θεραπεύει, ούτε μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων της γρίπης, αλλά απλά τη συντομεύει κατά μία ημέρα;

To Χρονικό του Τamiflu 

  • Τι Είχε Προκύψει από τις Έρευνες
Στις 12.12.2005 το πρακτορείο ειδήσεων CBS και το Associated Press δημοσίευσαν πληροφορίες για: αφύσικη συμπεριφορά του εγκεφάλου και άλλες παρενέργειες σε περισσότερα από 1.800 παιδιά το 2005 που είχαν λάβει το φάρμακο Tamiflu και ότι στην Ιαπωνία υπήρξαν πέντε θάνατοι σε παιδιά κάτω των 16 ετών, ως αποτέλεσμα των νευρολογικών και ψυχιατρικών προβλημάτων που προκλήθηκαν.
Υπήρξαν επίσης εννέα θάνατοι ηλικιωμένων, εφήβων και ενήλικων οφειλόμενοι σε νευροψυχικά προβλήματα ή λοιμώξεις
του εγκεφάλου που προκλήθηκαν από το φάρμακο (βλ. Τamiflu΄s effects on your brain)

Στις 1.12.2997 στη USA Today δημοσιεύτηκε ότι:
επιστήμονες ερευνητές ενημέρωσαν τον Αμερικανικό Οργανισμό Τγείας (FDA) για τα προβλήματα αυτά.
Λόγω των θανάτων αυτών η Ιαπωνία απαγόρευσε το Tamiflu για τους εφήβους. Ευρωπαίοι ερευνητές συνέταξαν έκθεση βασισμένη σε πολυάριθμες μελέτες σχετικά με τα αντιικά φάρμακα και τη δημοσίευσαν στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό Lancet στις 19.1.2006. Σύμφωνα με την έκθεση:

  • το Τamiflu είναι άχρηστο κατά της γρίπης των πτηνών και για πολλές άλλες γρίπες
  • Η σύστασή τους ήταν να μην χρησιμοποιηθεί 
Δημοσιεύτηκε στο Time magazine and the Wall Street Journal (βλ. Tamiflu Useless Against Dominant Flu Strain – Science & Health).

  • Τι Έκαναν οι Κυβερνήσεις
Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δεν ανέφεραν τίποτα για το θέμα, Βλ. «Δεν Υπάρχει Ανεξάρτητος Τύπος»
Η αμερικανική κυβέρνηση και οι δυτικές κυβερνήσεις σπατάλησαν δισεκατομμύρια για την προμήθεια του Tamiflu, την εποχή που δεν υπήρχε καμία ένδειξη για πανδημία και ενώ ήταν επίσης γνωστό ότι είχαν ήδη αναπτυχθεί στο Βιετνάμ και στην Αίγυπτο ανθεκτικοί ιοί της γρίπης στο Tamiflu. Βλ. Η Αμαρτωλή Ιστορία των Φαρμακοβιομηχανιών Ι -Το πολιτικό Σκάνδαλο .
Σημειωτέον ότι όπως αναφέρθηκε από τον ΠΟΥ στις 23 Απριλίου 2009, ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της γρίπης των πτηνών από το 2003 έως σημερα είναι 257.
Σύμφωνα με τον CDC η κοινή γρίπη προκαλεί περισσότερους από 36.000 θανάτους κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνον.

  • Η Κερδοσκοπία και ο Ράμσφελντ
Οι τιμές των μετοχών της Gilead Sciences, της φαρμακευτικής εταιρείας που παρασκεύασε το Tamiflu και της Roche που έχει τα δικαιώματα για την αποκλειστική διανομή του αυξήθηκαν κατακόρυφα.
Όπως δημοσιοποιήθηκε από την ευρείας κυκλοφορίας Βρετανική εφημερίδα Independent (12 Μαρτίου 2006), ο Ντόναλντ Ράμσφελντ που ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Gilead από το 1997 έως το 2001 που διορίστηκε υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ κέρδισε περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια από την υπεραξία των μετοχών του στην εταιρία.
Σημειωτέον ότι η εταιρία το έτος πριν από την κινητοποίηση του ΠΟΥ για επικείμενη γρίπη των πτηνών είχε απώλειες, βλ. news.independent.co.uk/world/americas/article350787.ece
 
  • Οι πολύ εύπλαστες ημερομηνίες λήξης
Σύμφωνα με τη Roche, το Tamiflu έχει διάρκεια ζωής 48 μηνών. Άρα, όλα τα αποθέματα του φαρμάκου από την εποχή της ετοιμότητας για τη γρίπη των πτηνών είναι σήμερα άχρηστα.
O Αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων FDA απεφάσισε μέσω του προγράμματος SLEP ((Shelf Life Extension Program, Πρόγραμμα επέκτασης διάρκειας ζωής) τέσσερις παρτίδες αντιικών φαρμάκων Tamiflu και Relenza που έληξαν τον Ιούνιο του 2009 να λήγουν το Μάιο του 2011! (χωρίς να αναφέρεται τίποτα για τις συνθήκες συντήρησής τους) βλ.FDA-Stockpiled Antivirals at or Nearing Expiration .

* Προσθήκη 7.12.09
Σύμφωνα με πρόσφατη πειραματική εργασία το Ταμιφλού, όχι μόνον δεν καταπολεμά, αλλά ενισχύει τη δραστηριότητα του ιού Η1Ν1.
Η εργασία δημοσιοποιήθηκε στις 5 Δεκ 2009, από το Spencer Delane, το μεγαλύτερο εκδότη επιστημονικών εργασιών με τίτλο «Oseltamivir boosts 2009 H1N1 virus infectivity in vitro» και έγινε στο Εργαστήριο Μοριακής Ιολογίας και Γενετικής Μηχανικής του Εθνικού Ινστιτούτου Ελέγχου Ιώσεων και Πρόληψης Νοσημάτων της Κίνας, βλ. http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6WBK-4XJWD10-8&_user=10&_coverDate=12/25/2009&_rdoc=1&_fmt=high&_orig=browse&_sort=d&view=c&_acct=C000050221&_version=1&_urlVersion=0&_userid=10&md5=7077cf5c07136bd5766adb7cee9cfd36


Πάρθηκε από το kalimerafile

1 σχόλιο:

  1. Η κόρη μου 12 ετών νόσησε από γρίπη τύπου Β και η παιδίατρος μας έδωσε tamiflu.Ήταν η πρώτη φορά που πήραμε το φάρμακο και ευτυχώς μόνο ένα χάπι.Το παιδί παρουσίασε αλλόκοτη συμπεριφορά,είχε παραισθήσεις και καμία επαφή με το περιβάλλον.Τρόμαξα αφάνταστα και διάβασα για τις πιθανές παρενέργειες του φαρμάκου.Γονείς σας κρούω τον κώδωνα...μη δώσετε το φάρμακο tamiflu στα παιδιά σας για κανένα λόγο.Είναι φάρμακο δολοφόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή