Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

"...μας τσακίζουν κάθε μέρα στον μονόλογο..."

Mε αφορμή το πολύ καλό παρακάτω τραγούδι των Pirates City " H Συμφωνία της Γκράβας ", από την τελευταία τους δουλειά "Στο Φινάλε"2016 (ελεύθερο κατέβασμα όλων των άλμπουμ τους από εδώ: http://piratescity.gr/el/), μου έρχονται στο νου κάποιες παλιότερες μα ποτέ φευγάτες σκέψεις:

ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! Να ξέρετε πως ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΤΗΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ!
Δεν ανήκετε καν ούτε στους ίδιους τους γονείς σας. Δεν είστε με τίποτα υποχρεωμένοι, ούτε και πρέπει, να αναπαράγετε και διαιωνίζετε όσα "τα βρίσκετε έτσι"!
... Μη γίνετε ΠΟΤΕ οι προδότες των πιο ζωηρών σας χρωμάτων της καρδιάς σας (Αφιερωμένο σε όλους τους "εξωγήινους εφήβους"!), πόσο περισσότερο των συνανθρώπων σας! Αλλά οι τιμητές και φορείς όλων αυτών που εμείς απωλέσαμε στην άσπλαχνη και άνιση πορεία της ενηλικίωσής μας, δίχως συχνά να το συνειδητοποιήσουμε έγκαιρα ή πραγματικά...
από το  "ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ" ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Συντρίψτε την κανονικότητα, στην τελευταία ίσως ευκαιρία του κόσμου για ωρίμανση κι ενηλικίωση..!

 Και κάτι αφιερωμένο στο "εκπαιδευτικό όραμα" ωμής κακοποίησης των εφήβων, που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στη χώρα του "ό,τι δηλώσεις είσαι", του "ό,τι αρπάξει ο κώλος σου" και των φιδιών που μια χαρά βολεύονται μέσα στις τρύπες τους, μετατρέποντάς τες σε άντρα χαφιέδων και επαγγελματιών προδοτών στη δούλεψη διεθνών μεγαλο-εγκληματιών, σε διοικητήρια σύγχρονων στρατοπέδων συγκέντρωσης, σε κέντρα διακίνησης βαριά τοξικών ουσιών για το σώμα και τη συνείδηση, σε πλυντήρια χρήματος και εγκεφάλων και σε "οικογενειακά τζάκια":
 Να το φωνάξουμε άλλη μια φορά: " Βία ειναι οι πανελλήνιες και όλη η γαμημένη σας παιδεία. " (κι ένα βίντεο)

Για να δούμε τι έχουν να πούνε και οι "Πειρατές":


" Γεννήθηκες και μεγάλωσες με αγάπη μα δεν πέρασες τα πάθη οπότε επιβίωσε
μες στην δική τους ειρωνεία γαντζωμένος στην ανία δεν υπάρχει πια ουσία
γιατί χάθηκε
κι όλοι τρελαίνονται απ' τα ζάρια μες στης κόλασης τα πάρκα μια βολή να μου θυμίζει ότι αιμορραγώ
βλέπω κάδους νεκρούς κατάντια υποχθόνια τομάρια και τα παιδιά μέσα στα σπίτια
παθαίνουν πανικό

 τα ‘χουν χαμένα
 αμφιβάλλουν για εσένα
παρακμή και σήψη
 οργανική αποσύνθεση θυμίζει

μέσα σε γνώριμες οθόνες και ασπρόμαυρες εικόνες συναισθήματα που οδηγούν στο τζόγο
καυτές σκηνές πρέζα και πόρνες όλοι γνώριμοι προδότες το απολαμβάνουμε αυτό καιρό
πυρηνικά μέσα στις χώρες ξεδιάντροπες στιγμές
Φιλήσυχοι δεινόσαυροι σε τρώνε κ' όλο κλαις...
Δούλοι του χρήματος φονιάδες υποψήφιοι μπαμπάδες
μας τσακίζουν κάθε μέρα στον μονόλογο..."

Και κάτι τελευταίο από τον Ένοικο:


Aν σε νουθετούν με δάχτυλα υψωμένα και σου γρυλίζουν με προβλέψεις μελλούμενων δεινών εφόσον δε συμμορφωθείς. Αν σου υποδεικνύουν συνεχώς μονοδρομημένες οδούς. Αν σου εκθειάζουν όλα τα σκυλάκια του καναπέ, για το πόσο καλούλια και "στρωμένα" είναι...
Να τους πεις πως αν πάρεις τα εξημερωμένα κατοικίδιά τους και τ'αφήσεις σε μια άγρια ερημιά, τότε δεν θ'αργήσουν αυτά να ξαναγίνουν λύκοι!
Κι αν αυτοί κουνάνε με νόημα το κεφάλι, χαμογελώντας περιπαιχτικά, εσύ..ξαφνικά ούρλιαξε! Άφησε να δραπετεύσει από μέσα σου μια πανάρχαια, άγρια, αξημέρωτη κραυγή που θα κάνει τα πλέγματα και τους φύλακες αναμεσα στους κόσμους να ριγήσουν! Και το Φόβο που φυλάει τα έρμα να σκιαχτεί, διαισθανόμενος πια ότι αν χρειαστεί δε θα περιοριστείς μόνο στο ουρλιαχτό:

Αουουουουουουουουου!
Γκρρρρ!


O Ένοικος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου