ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Καλή μας όρεξη! - Καταβροχθίζοντας τις "μπουκιές" που μας σερβίρουν...


α) " Στις δε ΗΠΑ ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Υγεία. Με συγκεκριμένες διατάξεις του, καθίσταται υποχρεωτική η εμφύτευση ηλεκτρονικού τσιπ σε κάθε Αμερικανό πολίτη!! Πολύ σύντομα 20 εκ των Πολιτειών είχαν προσφύγει στα δικαστήρια για την ακύρωση του νομοσχεδίου, που χαρακτήρισαν άκρως αντισυνταγματικό και προσβλητικό για την ελευθερία των Αμερικανών πολιτών. - Εποχή ολικής παρακολούθησης όλων των πολιτών : "Η ηλεκτρονική κατασκόπευση σε συνδυασμό αφενός με το πέρασμα στην εποχή των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και αφετέρου με την ιλιγγιώδη τεχνολογική πρόοδο του κλάδου αυτού κατέστησαν πραγματικότητα τα πιο τρελά όνειρα κάθε δικτάτορα: να μαθαίνει ανά πάσα στιγμή τα πάντα για οποιονδήποτε άνθρωπο ζει στη Γη!"
από το  Ένας κόσμος..."οφθαλμολάγνος"! 
β) " Ο νέος Κώδικας Αλιμεντάριους απαγορεύει τη χρήση, για πρόληψη ή θεραπεία, θρεπτικών και θεραπευτικών ουσιών -όπως οι βιταμίνες και τα μέταλλα- που βρίσκονται σε φυσική μορφή σε πολλά τρόφιμα και βότανα. Αυτές οι ουσίες χαρακτηρίζονται ως τοξικές και δηλητήρια! Η θεραπεία με τέτοιες ουσίες θα γίνεται μόνο μέσα από φάρμακα και σκευάσματατων φαρμακευτικών εταιριών, τα οποία βέβαια θα κοστίζουν πολύ ακριβότερα.
Παράλληλα, ο Κώδικας προβλέπει ότι τα τρόφιμα θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ελέγχους και θα τροποποιούνται με ακτινοβολία, έτσι ώστε να αποβάλλουν τις "τοξικές ουσίες" -βλέπε βιταμίνες, μέταλλα κ.ά.- που περιέχουν. Έτσι, η διατροφή μας θα αποτελείται από νεκρή τροφή και οι αρρώστιες που θα προκύπτουν, όπως είναι φυσικό, θα αντιμετωπίζονται από τα φάρμακα της φαρμακοβιομηχανίας! Ο Κώδικας θέτει εκτός της "νόμιμης λίστας" πολλά σημαντικά συστατικά της ανθρώπινης διατροφής, ενώ την ίδια στιγμή επιβάλλεται η χρήση άκρως επιβλαβών ουσιών, όπως συμβαίνει με τη φθορίωση του νερού -βλέπε το μεγάλο "πειραματικό εργαστήρι" με ανθρώπινα πειραματόζωα που λέγεται ΗΠΑ " - - Τι εστί μεταλλαγμένα;  Επικίνδυνα τα μεταλλαγμένα για την υγεία μας (" Η ένθεση «ξένων» γονιδίων στους φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία μας, όχι μόνο όταν οι οργανισμοί αυτοί εισάγονται στην τροφική αλυσίδα αλλά ακόμη και για τους καλλιεργητές ή άλλους γειτονικούς τους οργανισμούς! ")
από το Η παγκόσμια διατροφική Χιροσίμα είναι ήδη εδώ!
 γ) " Η αμερικανική βιομηχανία κρέατος επιδιώκει να επιτύχει την κατάργηση του ευρωπαϊκού κανονισμού που απαγορεύει τα κοτόπουλα που έχουν απολυμανθεί με χλώριο. Ο όμιλος Yum! κάτοχος της αλυσίδας γρήγορου φαγητού Kentucky Fried Chicken (KFC), που βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της μάχης αυτής, μπορεί να υπολογίζει στη δύναμη πυρός των εργοδοτικών οργανώσεων. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτρέπει μόνο τη χρήση νερού και ατμού στα κοτόπουλα» διαμαρτύρεται η Βορειοαμερικανική Ένωση Κρέατος, ενώ μια άλλη ομάδα πίεσης, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κρέατος, εκφράζει τη λύπη του για «την αδικαιολόγητη απόρριψη» από τις Βρυξέλλες «των κρεάτων με αναβολικά πρόσθετα, όπως η υδροχλωρική ρακτοπαμίνη».
Η ρακτοπαμίνη είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για την αύξηση του όγκου του άπαχου κρέατος σε χοίρους και βοοειδή. Λόγω των κινδύνων που εγκυμονεί για την υγεία ζώων και καταναλωτών, έχει απαγορευτεί σε 160 χώρες, μεταξύ τους και τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., η Ρωσία και η Κίνα. Για τον αμερικανικό όμιλο παραγωγής χοιρινού κρέατος, το προστατευτικό αυτό μέτρο αποτελεί διατάραξη του ελεύθερου ανταγωνισμού, στην οποία η συμφωνία ΤΤΙΡ πρέπει επειγόντως να δώσει τέλος."
από το Δεν ήξερες για την "TPP"; Ας μάθουμε τι συμφώνησαν για τη νέα "δημοκρατική φόρμουλα" στη ζωή των κοινωνιών... 

Όταν οι παγκόσμιοι  "άρχοντες" και τα κατά τόπους γιουσουφάκια τους (με ή χωρίς γραβάτα, σοβαροφανείς ή εξόφθαλμα γλοιώδεις) φροντίζουν για την "ασφάλεια" και "υγεία" των αρχόμενων. Παράλληλα με την "καρτούλα του δίποδου υπηκόου"-αυτοματοποιημένου και φακελωμένου ως το μεδούλι {Καλώς ήλθατε στην "αχρήματη κοινωνία" (και μια ταινία μικρού μήκους)} προωθείται μανιωδώς και η διατροφική γενοκτονία σε συνδυασμό με την ιδιωτικοποίηση των υδάτων, που σύμφωνα με τον ημιπαράφρονα πρόεδρο της Nestle αποτελούν "εμπορεύσιμο προϊόν"...
Συνδέστε τα παρακάτω θαυμαστά και εξόχως τοξικά από τις "γενετικά τροποποιημένες" Ηνωμένες Εταιρείες Αμερικής με όσα έχουν ήδη υπογραφεί και ήδη σχεδιαστεί για τη χώρα της αποικιοκρατικής σφαλιάρας και της κοτζαμπασέικης αυθαιρεσίας και ξετσιπωσιάς (=Καλώς τα δεχτήκαμε πατριώτες: " Ευρωπαϊκό "ναι" στα μεταλλαγμένα, με πρωτοστάτες Μανιάτη - Βενιζέλο " και  Η εισαγωγή των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, κοινώς μεταλλαγμένων, στην Ε.Ε. και η χώρα (ποια να είναι άραγε;) που σχεδόν πρωτοστατεί στο καλωσόρισμα και εγκατάστασή τους στα ευρωπαϊκά εδάφη...
Οι επισημάνσεις με χρώμα και τα σχόλια σε παρένθεση, στο παρακάτω κείμενο, είναι από εμάς.

«ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΟΔΕΙΕΣ»
(το αντίστοιχο ελληνικό τι κάνει;)

" Παρά τις 400.000 υπογραφές διαμαρτυρίας πολιτών, επαγγελματιών της Υγείας και αγροτοκαλλιεργητών, που εξέφρασαν την αντίθεσή τους, τον Σεπτέμβρη του 2014 το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ ενέκρινε μια νέα γενιά γενετικά μεταλλαγμένου καλαμποκιού και σογιόσπορου από τη βιοτεχνική εταιρεία Dow AgroSciences. Οι σπόροι της νέας μάρκας Enlist Duo, το οποίο για πρώτη φορά συνδυάζει δυο κοινά ζιζανιοκτόνα: το 2,4-D, ένα συστατικό του τοξικού ζιζανιοκτόνου Agent Orange (σχόλιο:!!!!!!) που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια του πολέμου τουΒιετνάμ και τη γλυφοσάτη, που αποτελεί το βασικό συστατικό του ζιζανιοκτόνου της Mονσάντο Roundup (=άκρως τοξικό!)
Το USDA ενέκρινε το νέο Enlist Duo, παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε ότι αυτή η έγκριση
«θα μπορούσε να αυξήσει τη χρήση 2,4-D μέχρι και 600% και ενδεχομένως να βλάψει γειτονικές καλλιέργειες, όπως ντομάτες και σταφύλια που δεν έχουν μεταλλαχθεί, ώστε να αντιστέκονται στη χημική ουσία », σύμφωνα με ένα άρθρο της Anastasia Pantsios. To άρθρο ανέφερε: «Καθώς οι αγροτοκαλλιεργητές ενδιαφέρθηκαν να καλλιεργούν ένα μόνο είδος σε όλο και περισσότερα στρέμματα (μονοκαλλιέργεια) και να χρησιμοποιούν τεράστιες δόσεις ζιζανιοκτόνων βασισμένων στη γλυφοσάτη για την καταπολέμηση των ζιζανίων, αναπτύχθηκαν τα αποκαλούμενα "υπερζιζάνια" (σχόλιο: όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις!) που αντιστέκονται στα ζιζανιοκτόνα ». Το ζιζανιοκτόνο 2,4-D δεν απειλεί μόνο την ακεραιότητα των καλλιεργειών, αλλά συνδέεται και με κινδύνους που απειλούν τη δημόσια Υγεία, συμπεριλαμβανόμενων ορισμένων ειδών καρκίνου, Πάρκινσον, ορμονικών διαταραχών και γενετικών ανωμαλιών (σχόλιο: δεν είναι λίγες πια οι ερευνητικές φωνές που αφήνουν σοβαρές πιθανότητες η ραγδαία παγκόσμια αύξηση του αυτισμού να συνδέεται και με τα μεταλλαγμένα, εκτός από τις περιβαλλοντικές γενικά συνθήκες...)
Ομιλητές διάφορων Οργανισμών, περιλαμβανομένων του Κέντρου Ασφαλείας Τροφίμων και της Ένωσης Οργανικών Καταναλωτών, καταδίκασαν την απόφαση του USDA. H Pantsios ανέφερε ότι η Wenonah Hauter, διευθυντικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτήρησης Τροφίμων και Ύδατος, αποκάλεσε την έγκριση των έτοιμων σπόρων 2,4-D «μία από τις πιο επιπόλαιες αποφάσεις που έχει πάρει το USDA στα σχεδόν είκοσι χρόνα που κυκλοφορούν στην αγορά οι γενετικά μεταλλαγμένες σοδειές ». Όπως ανέφεραν οι Mary Ellen Kustin και Soren Runquist, έρευνα δείχνει ότι περίπου 500 δημοτικά σχολεία βρίσκονται σε απόσταση 200 ποδιών (-61 μέτρα) από αγρούς καλαμποκιού και σόγιας -κάτι εξαιρετικά ανησυχητικό, καθώς τα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στο ζιζανιοκτόνο 2,4-D. Οι Kustin και Runquist επεσήμαναν ότι «αν και η Dow ισχυρίζεται ότι το Enlist Duo δεν παρασύρεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 202 ποδιών εφόσον χρησιμοποιηθεί σωστά », οι υπολογισμοι επικινδυνότητας της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προαστασίας (EPA) «έδειξαν ότι άλλες φόρμουλες 2,4-D παρασύρθηκαν σε απόσταση άνω των 1000 ποδιών» (όπως κάποτε οι καπνοβιομηχανίες διερήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι τα προϊόντα τουςδεν έβλαπταν την υγεία των καπνιστών)

το παραπάνω άρθρο προερχόταν από το projectcensored.org σε μετάφραση του περιοδικού Hellenic Nexus (τεύχος 104 Φεβρουαρίου του 2016)

Με άλλα λόγια: όπως και στην Αμέρικα, όπου τα δυο κόμματα-μονοπώλια αποτελούν διαφορετικές όψεις του ίδιου σημαδεμένου χρηματοπιστωτικού κι εταιρικού νομίσματος, έτσι κι εδώ οι "πολίτες" καλούνται να ψηφίσουν ό,τι πολιτικά σαπάκια τους σερβίρονται. Οι ιδεολογίες έχουν καταντήσει μέσα στην τοξική παγκοσμιοποιημένη σούπα πιο άδειες κι από κελύφη. Χωρίς να μπορούν (ή να πολυθέλουν) να ελέγξουν κι άρα να μπλοκάρουν όλα αυτά που συμφωνούνται και υπογράφονται πίσω από σφραγισμένες πόρτες και επηρεάζουν την υγεία, τα εναπομείναντα δικαιώματα, την ίδια την υπόσταση των νυν και, κυρίως, των επόμενων γενεών. Οι οποίες, όπως πάει το "παγκοσμιοποιημένο κόλπο", θα καταντήσουν σε κάτι σαν χαλκοπράσινο ανθρώπινο υπο-είδος, ψυχοσωματικά διαβρωμένο, αποδομημένο, μεταλλαγμένο και (παν)ευκόλως χειραγωγήσιμο. Και εκτός από το "δημοκρατικό αναφαίρετο δικαίωμα", της ουσιαστικής μη-επιλογής, παράλληλα με την εισπνοή διανοητικών ρύπων, οι πολίτες-υπήκοοι υποχρεώνονται να καταναλώνουν δηλητηριώδη κόπρανα (όπως αυτά σε συσκευασίες με ετικέτες προέλευσης) που πολύ κακώς (και σκοπίμως) ονομάζονται "τρόφιμα".
Καλή μας όρεξη λοιπόν!

Και ο "προφήτης" Τζωρτζ Όργουελ, από κάπου τόσο μακριά και τόσο κοντά, χαμογελάει με απόλυτα δικαιωμένη πικρία...

ανιχνευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου