ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων κύναιδων.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ Σ'ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ: " Συγκλονιστική αποκάλυψη: Συνειδητά η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου αλλοίωσε οικονομικά στοιχεία για να οδηγηθεί η χώρα στα νύχια του ΔΝΤ και της τρόικας "Ω! Τι νέα έκπληξις! "Όλοι στους δρόμους τώρα!"
Διαβάζουμε λοιπόν: "Συγκλονιστική αποκάλυψη: Συνειδητά η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου αλλοίωσε οικονομικά στοιχεία για να οδηγηθεί η χώρα στα νύχια του ΔΝΤ και της τρόικας". Και το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι η παρακάτω ρήση της λαϊκής σοφίας: "Ο κόσμος το'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι!" Ή, στη συνέχεια των διόλου σοκαρισμένων σκέψεών μας: έχει τόσο αμβλυνθεί η πνευματική υγεία του νεοέλληνα και τόσο διαβρωθεί, φλερτάροντας με τον πλήρη εκφυλισμό, η κοινωνική και πολιτική συνειδητότητά του, που όσα συγκλονιστικά στοιχεία αποδειχτούν και βγουν στη φόρα...Όσες αποδείξεις-όχι απλά εικασίες του πετάξεις στα μούτρα για το μέγεθος της απάτης και κοροϊδίας σε βάρος του, αυτός τίιιποτα! Θα συνεχίσει να τηρεί μια αποχαυνωμένη και νοσηρή σιγή ασυρμάτου! Να υποθέσουμε, ότι εδώ που τον έφτασαν (ψυχολογικά και διανοητικά) το νεοραγιά,  "όλα τα αντέχει η ράχη του γαϊδάρου"; Ή τίποτα πια δεν του κάνει εντύπωση; ακόμη και τα χειρότερα σε βάρος της ζωής της δικιάς του και της οικογένειάς του (πες ότι δεν τον νοιάζει τελικά για τον πλησίον. καθώς ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει τι θα πει κοινωνικές αξίες και ευισθησίες)...Ή μήπως ένα πολύ μεγάλο μέρος των "νοικοκυραίων"(κι ίσως όχι μόνο αυτών αλλά και των "επαναστατών" στα λόγα και την ιδεολογική στράτευση) επιθυμεί κατά βάθος να γίνει "χαλίφης στη θέση του χαλίφη"; Επικροτώντας ανομολόγητα την "καπατσοσύνη" και κερδοσκοπική, καιροσκοπική και διαπλεκόμενη "μαγκιά" των πολιτικοκοινωνικών του ταγών, επιβραβεύοντάς τους (ακόμη!) και στα "εκλογικά σώου"...

Εμείς πάντως, έτσι επίμονα ξεροκέφαλοι που είμαστε, να προσθέσουμε, για πολλοστή φορά, δυο ακόμη σημαντικά στοιχεία σε όσα έρχεται να αποκαλύψει το άρθρο που θα ακολουθήσει (εκ των τόσο υστέρων, αυτά ήταν πάνω-κάτω γνωστά από καιρό κι αυτοί της εφημερίδας τώρα ξάφνου "συγκλονισμένοι" τα ανακάλυψαν;):

 α)Σοκ από New York Times: "Ετσι λεηλατούν την Ελλάδα η τρόϊκα και οι τραπεζίτες"...
{Η τρόϊκα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), πρακτικά οι τραπεζίτες που ελέγχουν όλο αυτό το παγκόσμιο παιχνίδι, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν με άλλο τρόπο τα δάνεια που άπληστα έδιναν στην Ελλάδα (άπληστα με την έννοια ότι ήξεραν ότι η χώρα ήταν υπερδανεισμένη και δεν μπορούσε να εξυπηρετεί τα νέα δάνεια) από το να ... δανειοδοτήσουν τυπικά την Ελλάδα, αλλά στην πράξη να χρηματοδοτήσουν τους εαυτούς τους. «Στέλνεις τα χρήματα το αποκαλείς "δάνειο" - τα παίρνεις πίσω το αποκαλείς "τόκο"» λέει σαρκαστικά ο Στέφαν Ντίο της UBS στην New York Times.}
και {με τα "δάνεια" να χρηματοδοτούν όχι τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας αλλά τους ίδιους τους δανειστές και τις τράπεζες, οι οποίες καθόλου απίθανο να περάσουν συντόμως σε αποκλειστικά ξένα χέρια }β):Το 98% της βοήθειας πάει στους πιστωτές 

Αυτά και λίγα μας κάνουνε! Μήπως μας αρέσει και κατά βάθος; Αυτή η καθόλου από το πουθενά διαδοχή (και με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο, βάσει συλλογικής κυρίαρχης νοοτροπίας και συνηθειών) από "πολίτη" ενός πελατειακού κράτους σε εξαθλιωμένο κολίγο μιας νεοφεουδαρχικής "κανονικότητας"...


ανιχνευτής  


Συγκλονιστική αποκάλυψη: Συνειδητά η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου αλλοίωσε οικονομικά στοιχεία για να οδηγηθεί η χώρα στα νύχια του ΔΝΤ και της τρόικας


Λογικά θα έπρεπε να είναι εντυπωσιακό, αλλά όμως είναι κάτι το συνηθισμένο. Αναφερόμαστε στην συγκλονιστική αποκάλυψη που κάνει σήμερα η Realnews και η οποία προσπεράστηκε χωρίς την παραμικρή αναφορά από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα δημοσιεύει απόρρητη έρευνα του Γενικού Λογιστηρίου και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το «φούσκωμα του ελλείμματος, που οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια και την ελληνική κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Και έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτή η έκθεση για τα «greek statistics του 2009», γιατί έχει συνταχτεί από φορείς που μόνο από αντικαθεστωτική διάθεση δεν διακρίνονται!

Οποιος/α διαβάσει το δισέλιδο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας δεν του μένει η παραμικρή αμφιβολία ότι η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου μεθόδευσε συνειδητά μια προσπάθεια ώστε να οδηγηθεί η χώρα στα νύχια του ΔΝΤ και της τρόικας και ο ελληνικός λαός στην μιζέρια και στην κοινωνική τραγωδία των μνημονίων.

Σύμφωνα, λοιπόν με την έκθεση που αναφέραμε το έλλειμμα του 2009, που άνοιξε τον δρόμο για την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο, ήταν απόρροια μεθοδευμένης διόγκωσης των στοιχείων, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του Προϋπολογισμού κατά περίπου 14,7 δισ. ευρώ.
Οι συνεχείς αλλαγές των δημοσιονομικών στοιχείων το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και η αναμόρφωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος(ΑΕΠ) από αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις που το μείωσαν κατά 23 δισ. ευρώ, εκτόξευσαν τελικά το έλλειμμα του Προϋπολογισμού στα 36,2 δισ. ευρώ, ή στο 15,8% του ΑΕΠ, από 14,4 δισ. ευρώ, δηλαδή 6,2% του ΑΕΠ, όπως είχε προβλεφθεί από την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα που περιλαμβάνεται σε απόρρητη έκθεση-φωτιά, η οποία έχει συνταχθεί από στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Οι συντάκτες της έκθεσης επισημαίνουν επίσης ότι «από το τέλος του 2008, όταν κατατέθηκε στη Βουλή ο Προϋπολογισμός του επόμενου έτους έως το τέλος του 2010, οπότε είχαν συγκεντρωθεί τα απολογιστικά στοιχεία του προηγούμενου έτους οι δημοσιονομικοί λογαριασμοί της Ελλάδας για το έτος 2009 υπέστησαν μεγάλες αλλοιώσεις».

Σύμφωνα με την έκθεση, «το πρόβλημα των ανοιγμάτων στα δημόσια οικονομικά ήταν ασφαλώς μεγάλο το 2009, μέσα σε μια διεθνή συγκυρία οικονομικής κρίσης που σε σημαντικό βαθμό το επέτειναν. Ωστόσο, θα ήταν διαχωρίσιμο στο πλαίσιο μιας αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής που δεν θα είχε ως κύριο χαρακτηριστικό τη βίαιη προσαρμογή σε μεταρρυθμίσεις οι οποίες έπληξαν βάναυσα τον κοινωνικό ιστό και την παραγωγική βάση της χώρας».

Αλήθεια, θα υπήρχε περίπτωση σε οποιαδήποτε, καπιταλιστική, πολιτισμένη χώρα στον κόσμο, μετά απ’ αυτή την αποκάλυψη, οι δικαστές να μην προχωρούσαν άμεσα σε δικαστική έρευνα ώστε να λογοδοτήσουν οι εγκληματίες πολιτικοί; Οι «δικοί» μας όμως δικαστές έχουν πιο ενδιαφέρουσες ασχολίες. Να βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές όλες τις απεργίες π.χ.
(σχόλιο δικό μας: το παραπάνω αποτελεί πραγματική απορία ή απλά ένα ρητορικό ερώτημα, χάριν έμφασης της "αβύσσου" των νοημάτων που επικρατούν εδώ και δυο αιώνες περίπου στο νεοελληνικό προτεκτοράτο;)


Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου