ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Does the US Military “Own the Weather”? “Weaponizing the Weather” as an Instrument of Modern Warfare? + video {Είναι ο αμερικανικός στρατός "ιδιοκτήτης του καιρού"; Ελέγχοντας και μετατρέποντας τον καιρό σε μέσο διεξαγωγής "σύγχρονου πολέμου";}


Αποσπάσματα από άρθρο του μπλογκ (Eρωτήματα με τις απαντήσεις να χορεύουν στην κόψη του ξυραφιού): " Δυνατότητες πρότυπων καλλιεργειών ακόμα και σε ερήμους και τεχνολογίες ελέγχου του καιρού (δες για το περίφημο HAARP + κι αυτό) που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς απόλυτο όφελος της ανθρωπότητας και του πλανήτη (πχ αντιμετώπιση λειψυδρίας)."
 ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΟΠΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ! - " ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗΣ "

 Ενημερώσου: Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΓΗ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ: "η εποχή με τα αστειάκια και τα δεν είδα δεν γνωρίζω, έχει τελειώσει"!
Έχουν, επίσης, τη σημασία τους: Η απάτη της οικολογίας  (= " Το 2009 αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Climate Gate, το μεγαλύτερο σκάνδαλο συγκάλυψης που αφορά την οικολογία. Βρέθηκαν email μεταξύ επιστημόνων του Πανεπιστημίου East Anglia και της Αμερικανική κυβέρνησης, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν τους πολιτικούς ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την υπερθέρμανση του πλανήτη και τους πολιτικούς να τους αναγκάζουν ουσιαστικά να σιωπήσουν για να μην διακινδυνεύσουν τα κονδύλια που τόσα χρόνια εγκρίνει το Κογκρέσο για ενέργειες κατά της κλιματικής αλλαγής. Από το 1996 κιόλας υπάρχουν
επιστήμονες που προειδοποιούν για το σκάνδαλο της οικολογίας και έπρεπε να περάσουν 14 χρόνια για να βγουν αυτά τα email στη φόρα. Όλα τα email και πολλά περισσότερα για το Climate Gate είναι ανοιχτά προς τον καθένα για να τα διαβάσει.
Όταν ο πρώην Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Αλ Γκορ, ξεκινούσε την εκστρατεία του για τη σωτηρία του πλανήτη, με το ντοκιμαντέρ «An Inconvenient Truth», δεν φανταζόταν ποια θα ήταν η αντίδραση του απλού κόσμου. Και λέω του απλού κόσμου γιατί και Όσκαρ πήρε και διθυραμβικές κριτικές απέσπασε για το θεάρεστο έργο του.")
Συμπληρωματικός σύνδεσμος στα παραπάνω: Η «ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ» ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΡΥΠΩΝ" Η απάτη της υπερθέρμανσης του πλανήτη γη " { Να επισημάνουμε επίσης ότι σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό η μόλυνση που εντοπίζεται στη στρατόσφαιρα της γης οφείλεται στα οξείδια αζώτου που προκαλούν οι αεροπορικές πτήσεις και στα κατάλοιπα των ραδιενεργών σωματιδίων από τις πυρηνικές δοκιμές...!}

 Does the US Military “Own the Weather”? “Weaponizing the Weather” as an Instrument of Modern Warfare?

 By Prof Michel Chossudovsky

 Global Research, January 15, 2020
Global Research 12 September 2017
 
" The broader issue of environmental modification techniques (ENMOD) must be addressed and carefully analyzed. It should also be understood that the instruments of weather warfare are part of the US arsenal of weapons of mass destruction (WMD) and their proposed use by the US military against “enemies” constitutes not only a crime against humanity but to put it mildly a threat to planet earth. " { = Το ευρύτερο ζήτημα των τεχνικών περιβαλλοντικής τροποποίησης (ENMOD) πρέπει να αντιμετωπιστεί και να αναλυθεί προσεκτικά. Θα πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι τα μέσα μετατροπής του καιρού σε όπλο για τη διεξαγωγή πολέμου αποτελούν τμήμα του οπλοστασίου των Ηνωμένων Πολιτειών με όπλα μαζικής καταστροφής. Και ότι η προτεινόμενη χρήση τους από τον αμερικανικό στρατό ως μέσο αντιμετώπισης «εχθρών» δεν αποτελεί μόνον έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, αλλά για να τεθεί "ήπια", απειλή για ολόκληρο τον πλανήτη Γη.}

First published in September 2017, this article is of relevance to the ongoing protest movement and debate on Climate Change (COP25)
“Weather modification will become a part of domestic and international security and could be done unilaterally… It could have offensive and defensive applications and even be used for deterrence purposes. The ability to generate precipitation, fog and storms on earth or to modify space weather… and the production of artificial weather all are a part of an integrated set of [military] technologies.” (Study Commissioned by the US Air ForceWeather as a Force Multiplier, Owning the Weather in 2025, August 1996) 

**
Environmental modification techniques have been available to the US military for more than half a century.

The issue has been amply documented and should be part of the climate change debate.

The U.N. Climate Conference (COP 25) met in Madrid with Delegates from nearly 200 countries. The focus was on Greenhouse gas emissions.

Under the 1992 United Nations Framework Convention on Climate Change, “every country on earth is treaty-bound to “avoid dangerous climate change”, and find ways to reduce greenhouse gas emissions globally in an equitable way.”: A narrow consensus which focusses on the nefarious impacts of CO2 emissions (from fossil fuel) on World temperature.

What has casually been omitted from the COP debate is the manipulation of climate for military use.

The broader issue of environmental modification techniques (ENMOD) must be addressed and carefully analyzed. It should also be understood that the instruments of weather warfare are part of the US arsenal of weapons of mass destruction (WMD) and their proposed use by the US military against “enemies” constitutes not only a crime against humanity but to put it mildly a threat to planet earth.

In this essay I am providing the reader with direct quotes from a publicly available 1996 US Air Force document on the use of environmental modification techniques which indelibly provide evidence that the threats are real and must be addressed.

It should be noted that the US is in violation of  a historic 1977 international Convention ratified by the UN General Assembly which banned “military or other hostile use of environmental modification techniques having widespread, long-lasting or severe effects.” (AP, 18 May 1977). Both the US and the Soviet Union were signatories to the Convention.
….Each State Party to this Convention undertakes not to engage in military … use of environmental modification techniques having widespread, long-lasting or severe effects as the means of destruction, damage or injury to any other State Party. (Convention on the Prohibition of Military or Any Other Hostile Use of Environmental Modification Techniques, United Nations, Geneva, May 18, 1977. Entered into force: 5 October 1978, see full text of Convention in Annex)
Michel Chossudovsky, September 15, 2018, revised December 4, 2019

***

US mathematician John von Neumann, in liaison with the US Department of Defense, started his research on weather modification in the late 1940s at the height of the Cold War and foresaw ‘forms of climatic warfare as yet unimagined’. During the Vietnam war, cloud-seeding techniques were used, starting in 1967 under Project Popeye, the objective of which was to prolong the monsoon season and block enemy supply routes along the Ho Chi Minh Trail.

The US military has developed advanced capabilities that enable it selectively to alter weather patterns. The technology, which was initially developed in the 1990s under the High-frequency Active Auroral Research Program (HAARP), was an appendage of the Strategic Defense Initiative – ‘Star Wars’. From a military standpoint, HAARP  –which was officially abolished in 2014– is  a weapon of mass destruction, operating from the outer atmosphere and capable of destabilising agricultural and ecological systems around the world. 

Officially, the HAARP program has been closed down at its location in Alaska. The technology of weather modification shrouded in secrecy, nonetheless prevails. HAARP documents confirm that the technology was fully operational as of the mid 1990s. 

(For further details see Michel Chossudovsky, The Ultimate Weapon of Mass Destruction: Owning the Weather for Military Use, first published by Global Research in 2006). 
It should be emphasized that while the US military confirms that weather warfare is fully operational, there is no documented evidence of its military use against enemies of the US. The subject matter is a taboo among environmental analysts. No in-depth investigation has been undertaken to reveal the operational dimensions of weather warfare.

The irony is that the impacts of ENMOD techniques for military use were documented by CBC TV in the early 1990s.

The CBC TV report acknowledged that the HAARP facility in Alaska under the auspices of the US Air Force had the ability of triggering typhoons, earthquakes, floods and droughts: .
Directed energy is such a powerful technology it could be used to heat the ionosphere to turn weather into a weapon of war. Imagine using a flood to destroy a city or tornadoes to decimate an approaching army in the desert. The military has spent a huge amount of time on weather modification as a concept for battle environments. If an electromagnetic pulse went off over a city, basically all the electronic things in your home would wink and go out, and they would be permanently destroyed.”
CBC TV Report

“Weather as a Force Multiplier: Owning the Weather”

In this article we will provide key quotations from a US 1996 US Air Force document which analyzes weather modification techniques for military use.

The underlying objective from a military standpoint is “Owning the Weather”.

At the time this study was commissioned in 1996, the HAARP program was already fully operational as documented by the CBC documentary.

The stated purpose of the Report is described below:

In this paper we show that appropriate application of weather-modification can provide battlespace dominance to a degree never before imagined. In the future, such operations will enhance air and space superiority and provide new options for battlespace shaping and battlespace awareness there, waiting for us to pull it all together;” in 2025 we can “Own the Weather.” (Commissioned by US Air Force document AF 2025 Final Report, (public document)

Climate Change, Geoengineering and Environmental Modification Techniques (ENMOD)Weather-modification, according to US Air Force document AF 2025 Final Report, 

offers the war fighter a wide range of possible options to defeat or coerce an adversary”, capabilities, it says, extend to the triggering of floods, hurricanes, droughts and earthquakes:
‘Weather modification will become a part of domestic and international security and could be done unilaterally… It could have offensive and defensive applications and even be used for deterrence purposes. The ability to generate precipitation, fog and storms on earth or to modify space weather… and the production of artificial weather all are a part of an integrated set of [military] technologies.” 

 

See complete reports commissioned by the US Air Force

 ….From enhancing friendly operations or disrupting those of the enemy via small-scale tailoring of natural weather patterns to complete dominance of global communications and counterspace control, weather-modification offers the war fighter a wide-range of possible options to defeat or coerce an adversary. Some of the potential capabilities a weather-modification system could provide to a war-fighting commander in chief (CINC) are listed in table 1.


Source: US Air Force

Why Would We Want to Mess with the Weather? is the subtitle of chapter 2 of the Report

“According to Gen Gordon Sullivan, former Army chief of staff, “As we leap technology into the 21st century, we will be able to see the enemy day or night, in any weather— and go after him relentlessly.” global, precise, real-time, robust, systematic weather-modification capability would provide war-fighting CINCs with a powerful force multiplier to achieve military objectives. Since weather will be common to all possible futures, a weather-modification capability would be universally applicable and have utility across the entire spectrum of conflict. The capability of influencing the weather even on a small scale could change it from a force degrader to a force multiplier.”

Under the heading:
What Do We Mean by “Weather-modification”?

The report states:

“The term weather-modification may have negative connotations for many people, civilians and military members alike. It is thus important to define the scope to be considered in this paper so that potential critics or proponents of further research have a common basis for discussion.
In the broadest sense, weather-modification can be divided into two major categories: suppression and intensification of weather patterns. In extreme cases, it might involve the creation of completely new weather patterns, attenuation or control of severe storms, or even alteration of global climate on a far-reaching and/or long-lasting scale. In the mildest and least controversial cases it may consist of inducing or suppressing precipitation, clouds, or fog for short times over a small-scale region. Other low-intensity applications might include the alteration and/or use of near space as a medium to enhance communications, disrupt active or passive sensing, or other purposes.” (emphasis added)

The Triggering of Storms:

“Weather-modification technologies might involve techniques that would increase latent heat release in the atmosphere, provide additional water vapor for cloud cell development, and provide additional surface and lower atmospheric heating to increase atmospheric instability.
Critical to the success of any attempt to trigger a storm cell is the pre-existing atmospheric conditions locally and regionally. The atmosphere must already be conditionally unstable and the large-scale dynamics must be supportive of vertical cloud development. The focus of the weather-modification effort would be to provide additional “conditions” that would make the atmosphere unstable enough to generate cloud and eventually storm cell development. The path of storm cells once developed or enhanced is dependent not only on the mesoscale dynamics of the storm but the regional and synoptic (global) scale atmospheric wind flow patterns in the area which are currently not subject to human control.” (page 19)

Is the CIA involved in Climate Engineering? 
The Involvement of the CIA in Climate Change Technologies


Back in July 2013,  MSN news reported that the CIA was involved in helping to fund a project by the National Academy of Sciences (NAS) focusing on geo-engineering and climate manipulation. The report not only acknowledged these technologies, it confirmed that US intelligence has been routinely involved in addressing the issue of climatic manipulation:

“The CIA is helping fund the research because the NAS also plans to evaluate “the national security concerns (that could be) related to geoengineering technologies being deployed somewhere in the world,” Kearney said.

In an emailed statement, Christopher White, a spokesman for the CIA’s office of public affairs, told MSN, “On a subject like climate change, the agency works with scientists to better understand the phenomenon and its implications on national security.”

Although the CIA and the NAS are tight-lipped about what these concerns might be, one researcher notes that geoengineering has the potential to deliberately disrupt the weather for terrorist or military goals.

John Pike, the director of GlobalSecurity.org, a Washington-based firm that specializes in addressing emerging security concerns, says that worries about the potential impact of geoengineering aren’t as paramount as the potential security issues that could arise if the United States doesn’t use the technology.

“A failure to engage in geoengineering could impact the political stability of other countries, and that could lead to trouble for the U.S.,” he said.
The NAS project is supported by the U.S. intelligence community, the National Oceanic and Atmospheric Administration, the National Aeronautics and Space Administration, and the Department of Energy.
historical examples of related technologies (e.g., cloud seeding and other weather modification) for lessons that might be learned about societal reactions, examine what international agreements exist which may be relevant to the experimental testing or deployment of geoengineering technologies, and briefly explore potential societal and ethical considerations related to geoengineering. This study is intended to provide a careful, clear scientific foundation that informs ethical, legal, and political discussions surrounding geoengineering.”
( See http://www8.nationalacademies.org/cp/projectview.aspx?key=49540 )

According to a  2015 report in the Independent (screenshot above), quoting a renowned US scientist Alan Robock:
“A senior American climate scientist has spoken of the fear he experienced when US intelligence services apparently asked him about the possibility of weaponising the weather as a major report on geo-engineering is to be published this week.
Professor Alan Robock stated that three years ago, two men claiming to be from the CIA had called him to ask whether experts would be able to tell if hostile forces had begun manipulating the US’s weather, though he suspected the purpose of the call was to find out if American forces could meddle with other countries’ climates instead.”

Order Directly from Global Research Publishers

Michel Chossudovsky


America’s hegemonic project in the post 9/11 era is the “Globalization of War” whereby the U.S.-NATO military machine —coupled with covert intelligence operations, economic sanctions and the thrust of “regime change”— is deployed in all major regions of the world. The threat of pre-emptive nuclear war is also used to black-mail countries into submission.
This “Long War against Humanity” is carried out at the height of the most serious economic crisis in modern history.
It is intimately related to a process of global financial restructuring, which has resulted in the collapse of national economies and the impoverishment of large sectors of the World population.
The ultimate objective is World conquest under the cloak of “human rights” and “Western democracy”.

sourcehttps://www.globalresearch.ca/does-the-us-military-own-the-weather-weaponizing-the-weather-as-an-instrument-of-modern-warfare/5608728

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου