Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018

Η αυτοκρατορία δεν τελείωσεΟ αυτοκράτορας συνταξιοδοτήθηκε, δηλητηριάστηκε, ξεπαστρεύτηκε, αντικαταστάθηκε, τελοσπάντων μας άδειασε τη γωνιά.  Ζήτω ο νέος αυτοκράτορας!
Γιατί η αυτοκρατορία δεν εννοεί να μας αφήσει, να μας απαλλάξει από την βαριά κι αποπνιχτική σκιά της, ποτέ!
Ακόμη κι αν νομίζουμε ότι έχει τελειώσει, ότι βρίσκεται μακριά από εμάς.
Τα πλοκάμια της πάντοτε βρίσκουν τρόπο να επεκταθούν, να μας προσεγγίσουν, να μας γραπώσουν, να μας μεταλλάξουν, να μας οικειοποιηθούν...
Η αυτοκρατορία δεν έφυγε ποτέ από εδώ!

Βρήκε καινούργια έδρα και έχτισε καινούργια ορμητήρια κατά πάντων, δημιούργησε καινούργιους ορισμούς και επινόησε δικαιολογήσεις, υιοθέτησε καινούργια μοντέλα και τεχνικές διείσδυσης σε εδάφη και συνειδήσεις, ανακάλυψε και τελειοποίησε καινούργια όπλα και υπερόπλα για να κάμψει τις αντιστάσεις.
Αλλά αυτό που φοβάται περισσότερο δεν είναι οι τελευταίοι "Τζεντάι" που κάλλιστα μπορούν, αν όχι να εξαγοραστούν και να αφομοιωθούν, ακόμη και να γίνουν οι νέοι αυτοκράτορες στη θέση των αυτοκρατόρων ή το αντίπαλο έστω αυτοκρατορικό δέος σε έναν "επαναστατικού τύπου" ολοκληρωτισμό. Πράγμα κι αυτό χρήσιμο για τη διαιώνισή της.
Αυτό που φοβάται περισσότερο από καθετί άλλο είναι οι "ελεύθεροι σκοπευτές", ανεξέλεγκτοι και αποδεδειγμένα αφοσιωμένοι σε σκοπούς δίχως άδεια με αυτοκρατορική βούλα κι άρα εχθρικοί. Με το έργο τους και το "σαμποτάζ" στις "αυτοκρατορικού κύρους βεβαιότητες" και στα κυρίαρχα δόγματα και φληναφήματα και φυσικά με τις ιδέες που αφήνουν σαν ριπές στο πέρασμά τους, συχνά πρόωρα και βίαια διακοπτόμενο. Για να ταράξουν, να ξυπνήσουν από το λήθαργο και να "διαφθείρουν" τους υπηκόους. Που μπορεί και να συνειδητοποιήσουν και να πιστέψουν για τα καλά πως δύναται να υπάρξει κάποτε κι ένας κόσμος  απαλλαγμένος τελικά από αυτοκρατορίες.
Χωρίς αυλικούς, υψηλούς συμβουλάτορες, συχνά πολύ πιο ισχυρούς κι επικίνδυνους από τους "ανώτατους ηγέτες", κι αυτοκράτορες ή κάτι τύπους που θέλουν να γίνουν (ή να τους κάνουν κάποιοι άλλοι τύποι) αυτοκράτορες στη θέση των αυτοκρατόρων...


(πηγή εικόνας)

ανιχνευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου