{Σχόλιο από εμάς: δεν ξέρουμε με ακρίβεια (ή κάποιοι αρμόδιοι ξέρουν και κρατούν ερμητικά κλειστά στόματα για απόλυτα συγκεκριμένους λόγους) και κατά πόσο η σύγχρονη τεχνολογία, από κεραίες κινητής τηλεφωνίας μέχρι Wi-Fi και οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, και η εισβολή της στην καθημερινότητα των ανθρώπων έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση συνδρόμων και διαταραχών και θανάσιμων ασθενειών. Που επηρεάζουν ακόμη και την εγκυμοσύνη και πλήττουν πλέον και τις πιο τρυφερές παιδικές ηλικίες. Γενικά, πάντως, τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σιγά σιγά είναι από ανησυχητικά έως ανατριχιαστικά: Οι θανάσιμοι κίνδυνοι του Wi-Fi (και της τεχνολογίας των mobile phones) -"the actual mechanisms by which mobile phone technology can cause cancer and, how every single one of us is reacting to the biggest change in environment this planet has ever seen. " + Wi-Fi radiation dangers!
Και από ένα άρθρο με τίτλο Κινητά - Ασύρματα τηλέφωνα - Laptop. Πόσο επικίνδυνη είναι η ακτινοβολία τους; παραθέτουμε το παρακάτω απόσπασμα:
" Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι
Στο ερώτημα αυτό η απάντηση του καθηγητή κ. Μαργαρίτη εστιάζει στα παιδιά, επειδή τόσο ο εγκέφαλός τους όσο και ολόκληρος ο οργανισμός τους αναπτύσσονται συνεχώς. Επιπλέον το πάχος του κρανιακού οστού των παιδιών είναι πολύ μικρότερο εκείνου των ενηλίκων και η ακτινοβολία διεισδύει στον εγκέφαλο πολύ πιο εύκολα. Μελέτες έχουν συσχετίσει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία με καρκίνους διάφορων ειδών, ανάμεσα στους οποίους και η παιδική λευχαιμία. Oι ειδικοί τονίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί τι θα συμβεί σε βάθος χρόνου αν γίνεται αλόγιστη χρήση κινητού τηλεφώνου από ένα παιδί, είτε τηλεφωνεί, είτε το τοποθετεί στα ρούχα του. Γι’ αυτό, συνιστούν να αποφεύγεται τελείως η χρήση του κινητού στο αυτί παρά μόνο για επείγουσες περιπτώσεις και για μικρή διάρκεια (μισό έως ένα λεπτό την ημέρα).
Η περιορισμένη και ασφαλής χρήση των κινητών και γενικά της ασύρματης τεχνολογίας από τα παιδιά αποτελεί ένα μεγάλο «στοίχημα» των γονέων. Η δυσκολία ίσως έγκειται στο γεγονός ότι η βιομηχανία ασύρματης τεχνολογίας στηρίζει μεγάλο μέρος των κερδών της στα παιδιά, που δελεάζονται από τις τεχνολογικές εξελίξεις. Αυτό καθίσταται σαφές και από μια έρευνα που ο καθηγητής Hardell και η ομάδα του διεξήγαγαν στη Σουηδία" }
- Με καρκίνο στην ηλικία των 3, η Αλέξις θέλησε να μοιραστεί την ιστορία της με τη μορφή κινουμένων σχεδίων.
Λίγο μετά τα τρίτα γενέθλιά της, η Αλέξις διαγνώστηκε με λευχαιμία.
Ξεκίνησε όταν στάλθηκε σπίτι από το παιδικό σταθμό με πυρετό. Η Άντζελα, η μητέρα της, παρατήρησε, πως η Αλέξις φαινόταν κουρασμένη και χλωμή. Μόλις οι γιατροί παρατήρησαν κάποιες μικρές κόκκινες κηλίδες στο δέρμα της Αλέξις, έκαναν μερικές εξετάσεις και ανακάλυψαν πως η Αλέξις είχε οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.
Το Make-A-Wish της Αλάσκα και της Ουάσιγκτον ήρθε σε επαφή με την οικογένειά της. Η επιθυμία της; Να φτιάξει ένα καρτούν σχετικά με τον καρκίνο.
Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια αφού ξεκίνησε η Αλέξις τη θεραπεία της. Έχει τελειώσει τώρα με τις χημειοθεραπείες, τα χάπια και τις συνεχείς επισκέψεις στο γιατρό – η λευχαιμίας της βρίσκεται υπό έλεγχο και η ζωή της επιστρέφει στο φυσιολογικό. Έτσι, όταν το Make A Wish ήρθε σε επαφή με την Αλέξις και την οικογένειά της, τους είπε ότι ήθελε να φτιάξει ένα κινούμενο σχέδιο για να εμπνεύσει κι άλλα παιδιά που υποφέρουν από τον παιδικό καρκίνο, να είναι γενναία ακόμη και όταν είναι φοβισμένα.
Και έτσι το Make-A-Wish, ένωσε τις δυνάμεις του με ένα γραφείο παραγωγής στο Σιάτλ και ξεκίνησε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.
Η Αλέξις συναντήθηκε με τους ανθρώπους του γραφείου παραγωγής «World Famous», για να συζητήσουν την ιστορία της. Βοήθησε στο σχεδιασμό για το πώς θα μοιάζει ο χαρακτήρας της και για το είδος της ιστορίας που ήθελε να πει.
Αποφάσισαν να πει την ιστορία της πριγκίπισσας Αλέξις και πώς δραπέτευσε από τον δράκο Kemia.
Με ένα σενάριο, ένα μικρόφωνο και λίγο χρόνο η Αλέξις και η μητέρα της, ηχογράφησαν κάποια λόγια για να μπουν στην τελική παραγωγή.
Υπολογίζεται ότι 2.670 παιδιά ηλικίας 14 ετών και μικρότερα θα διαγνωστούν με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία φέτος.
Είναι η πιο κοινή μορφή παιδικής λευχαιμίας. Ευτυχώς, είναι αρκετά θεραπεύσιμη, με ποσοστό πενταετούς επιβίωσης άνω του 85%.
Ακολουθεί το βίντεο, με ελλ. υπότιτλους. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας είναι πράγματι αξιόλογο.
το είδαμε στο omniatv
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου