ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

"Τι πραγματικά συμβαίνει... ... με την ευλογιά των πιθήκων"

 

{Παραπέμπουμε και σε δυο σχετικές αναρτήσεις μας δυο μόλις χρόνια πριν, επί της νέας τρομολάγνας σαπουνόπερας (που πιθανότατα κάποιοι φιλοδοξούν να προωθήσουν παγκοσμίως?), ίσως και χάριν μιας νέας φουρνιάς "εμβολίων" και νέων υπερκερδών της Big Pharma (?), όπως κάποιοι αθεράπευτα καχύποπτοι και προφανώς "συνωμοσιολόγοι" ισχυρίζονται : Ο καθηγητής Ιατρικής, Λοιμωξιολόγος Christian Perronne: η ευλογιά των πιθήκων έχει χαμηλή θνησιμότητα 2-3% έναντι της ανθρώπινης ευλογιάς που υπερβαίνει 30%! Εκτός κι αν υπήρξε γενετική τροποποίηση του ιού! Λίγο μεταδόσιμη απ’ άτομο σ’ άτομο,μικρή πιθανότητα ταχείας, ευρείας εξάπλωσης! Θέλουν να θέσουν τον πλανήτη σε καραντίνα; Οι ”Συμπτώσεις”…… ΚΑΙ:   " Too much monkey business " }


Τι πραγματικά συμβαίνει...
... με την ευλογιά των πιθήκων (Mpox)

του David Bell*

" Η μόνη πραγματική ελπίδα είναι ότι αγνοούμε τα ψέματα και τις κενές δηλώσεις, αρνούμενοι να υποκύψουμε στον αβάσιμο φόβο. Στη δημόσια υγεία και στην κοινωνία, η λογοκρισία προστατεύει τα ψέματα και οι υποχρεωτικότητες αντικατοπτρίζουν την απληστία για εξουσία. Μόλις αρνηθούμε να αποδεχτούμε και τα δύο, μπορούμε να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στον ΠΟΥ και την ανισότητα που προωθεί. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, θα ζούμε σε αυτό το ολοένα και πιο φαύλο τσίρκο."


Η έκτακτη ανάγκη της Mpox

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ενήργησε όπως αναμενόταν αυτή την εβδομάδα και κήρυξε την Mpox έκτακτη ανάγκη διεθνούς ενδιαφέροντος για τη δημόσια υγεία (PHEIC). Έτσι, ένα πρόβλημα σε έναν μικρό αριθμό αφρικανικών χωρών, που έχει σκοτώσει περίπου τον ίδιο αριθμό ανθρώπων φέτος όσων πεθαίνουν κάθε τέσσερις ώρες από φυματίωση, έχει κυριαρχήσει στα διεθνή πρωτοσέλιδα. Αυτό προκαλεί πολλή αγωνία από ορισμένους κύκλους που στρέφονται κατά του ΠΟΥ.

(σημείωση: "Η τρομοκρατική οργάνωση ο ΠΟΫ, στον οποίο δεν πρέπει να εκχωρούνται εξουσίες", σύμφωνα με τα λόγια του Elon Musk.)

Ενώ και η αγωνία είναι δικαιολογημένη, είναι ως επί το πλείστον εσφαλμένη. Ο ΠΟΥ και η επιτροπή έκτακτης ανάγκης IHR που συγκέντρωσε είχαν μικρή πραγματική δύναμη – απλώς ακολουθούν ένα σενάριο που γράφτηκε από τους χορηγούς τους. Σε παρόμοια θέση βρίσκεται και το αφρικανικό CDC, το οποίο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μια μέρα νωρίτερα. Η Mpox είναι μια πραγματική ασθένεια και χρειάζεται τοπικές και ανάλογες λύσεις. Αλλά το πρόβλημα που τονίζει είναι πολύ μεγαλύτερο από την Mpox ή τον ΠΟΥ και η κατανόηση αυτού είναι απαραίτητη εάν θέλουμε να το διορθώσουμε.

Η Mpox, που προηγουμένως ονομαζόταν Monkeypox, προκαλείται από έναν ιό που πιστεύεται ότι συνήθως μολύνει αφρικανικά τρωκτικά, όπως αρουραίους και σκίουρους. Περνάει αρκετά συχνά στους ανθρώπους και μεταξύ τους. Στον άνθρωπο, τα αποτελέσματά της κυμαίνονται από πολύ ήπια ασθένεια, πυρετό και μυϊκούς πόνους έως σοβαρή ασθένεια με το χαρακτηριστικό δερματικό εξάνθημα και μερικές φορές θάνατο. Διαφορετικές παραλλαγές, που ονομάζονται “κλάδοι” (clades), προκαλούν ελαφρώς διαφορετικά συμπτώματα. Μεταβιβάζεται με στενή σωματική επαφή, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής δραστηριότητας και ο ΠΟΥ κήρυξε PHEIC πριν από δύο χρόνια για μία παραλλαγή που μεταδιδόταν κυρίως από άνδρες που έκαναν σεξ με άνδρες.

Τα τρέχοντα κρούσματα περιλαμβάνουν σεξουαλική μετάδοση, αλλά και άλλες στενές επαφές, όπως μέσα στα νοικοκυριά, διευρύνοντας τις πιθανότητες πρόκλησης βλάβης. Τα παιδιά επηρεάζονται και υποφέρουν από τα πιο σοβαρά αποτελέσματα, ίσως λόγω προβλημάτων χαμηλότερης προηγούμενης ανοσίας και των επιπτώσεων του υποσιτισμού και άλλων ασθενειών.

Η πραγματικότητα στη ΛΔΚ

Η κήρυξη της τρέχουσας PHEIC επιταχύνθηκε κυρίως από το συνεχιζόμενο ξέσπασμα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ), αν και υπάρχουν γνωστά κρούσματα σε κοντινές χώρες που καλύπτουν έναν αριθμό κλάδων. Περίπου 500 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Mpox στη ΛΔΚ φέτος, πάνω από το 80% από αυτούς κάτω των 15 ετών. Την ίδια περίοδο, περίπου 40.000 άνθρωποι στη ΛΔΚ, κυρίως παιδιά κάτω των 5 ετών, πέθαναν από ελονοσία. Οι θάνατοι από ελονοσία οφείλονταν κυρίως στην έλλειψη πρόσβασης σε πολύ βασικά προϊόντα, όπως διαγνωστικά τεστ, φάρμακα κατά της ελονοσίας και αντικουνουπικά δίχτυα για κρεβάτια, καθώς η καταπολέμηση της ελονοσίας υποχρηματοδοτείται χρόνια παγκοσμίως. Η ελονοσία είναι σχεδόν πάντα αποτρέψιμη ή θεραπεύσιμη, εάν διατεθούν επαρκείς πόροι.

Κατά την ίδια περίοδο κατά την οποία 500 άνθρωποι πέθαναν από την Mpox στη ΛΔΚ, εκατοντάδες χιλιάδες πέθαναν επίσης στη ΛΔΚ και τις γύρω αφρικανικές χώρες από φυματίωση, HIV/AIDS και τις επιπτώσεις του υποσιτισμού και του μη ασφαλούς νερού. Μόνο η φυματίωση σκοτώνει περίπου 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως κάθε χρόνο, ποσοστό που είναι περίπου 1.500 φορές υψηλότερο από της Mpox το 2024.

Ο πληθυσμός της ΛΔΚ αντιμετωπίζει επίσης αυξανόμενη αστάθεια που χαρακτηρίζεται από μαζικούς βιασμούς και σφαγές, εν μέρει λόγω της προσπάθειας των πολέμαρχων να εξυπηρετήσουν την όρεξη των πλουσιότερων χωρών για τα εξαρτήματα των μπαταριών. Αυτά με τη σειρά τους χρειάζονται για την υποστήριξη της Πράσινης Ατζέντας της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο ζουν σήμερα οι κάτοικοι της ΛΔΚ και οι κοντινοί πληθυσμοί, οι οποίοι προφανώς θα πρέπει να είναι οι κύριοι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων σχετικά με το ξέσπασμα της Mpox.

Μια βιομηχανία παράγει αυτό για το οποίο πληρώνεται

Για τον ΠΟΥ και τη διεθνή βιομηχανία δημόσιας υγείας, η Mpox παρουσιάζει μια πολύ διαφορετική εικόνα. Τώρα εργάζονται για ένα πανδημικό βιομηχανικό συγκρότημα, που χτίστηκε από ιδιωτικά και πολιτικά συμφέροντα πάνω στις στάχτες της διεθνούς δημόσιας υγείας. Πριν από σαράντα χρόνια, η Mpox θα είχε αντιμετωπιστεί σε ένα πλαίσιο, ανάλογο με τις ασθένειες που μειώνουν το συνολικό προσδόκιμο ζωής και τη φτώχεια και την κοινωνική αναταραχή που τους επιτρέπει να συνεχίσουν. Τα μέσα ενημέρωσης μετά βίας θα είχαν αναφέρει την ασθένεια, καθώς θα βάσιζαν μεγάλο μέρος της κάλυψής τους στον αντίκτυπο και θα προσπαθούσαν να προσφέρουν ανεξάρτητη ανάλυση.

Τώρα ο κλάδος της δημόσιας υγείας εξαρτάται από επείγουσες καταστάσεις. Έχουν περάσει τα τελευταία 20 χρόνια δημιουργώντας φορείς όπως τη CEPI, που εγκαινιάστηκε στη συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ το 2017 και επικεντρώθηκε αποκλειστικά στην ανάπτυξη εμβολίων για πανδημία και στην επέκταση της ικανότητας εντοπισμού και διάκρισης ολοένα και περισσότερων ιών και παραλλαγών. Αυτό υποστηρίζεται από τις πρόσφατα εγκριθείσες τροποποιήσεις στους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας (IHR).

Ενώ η βελτίωση της διατροφής, της υγιεινής και των συνθηκών διαβίωσης παρείχε τον δρόμο για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στις δυτικές χώρες, τέτοια μέτρα δεν ταιριάζουν με μια αποικιακή προσέγγιση των παγκόσμιων υποθέσεων, όπου ο πλούτος και η κυριαρχία ορισμένων χωρών θεωρείται ότι εξαρτώνται από τη συνεχιζόμενη φτώχεια άλλων. Αυτό απαιτεί ένα παράδειγμα στο οποίο η λήψη αποφάσεων βρίσκεται στα χέρια μακρινών γραφειοκρατικών και εταιρικών αφεντικών. Η δημόσια υγεία έχει μια ατυχή ιστορία να το υποστηρίζει, με τον περιορισμό της τοπικής λήψης αποφάσεων και την ώθηση των εμπορευμάτων ως βασικές παρεμβάσεις.

Έτσι, έχουμε τώρα χιλιάδες λειτουργούς δημόσιας υγείας, από τον ΠΟΥ μέχρι ερευνητικά ινστιτούτα και μη κυβερνητικές οργανώσεις, εμπορικές εταιρείες και ιδιωτικά ιδρύματα, αφοσιωμένους κυρίως στην εύρεση στόχων για τις φαρμακευτικές, την αναζήτηση δημόσιας χρηματοδότησης και στη συνέχεια την ανάπτυξη και πώληση της θεραπείας. Ολόκληρη η νέα πανδημική ατζέντα, που αποδείχθηκε με επιτυχία μέσω της αντίδρασης στην Covid-19, βασίζεται σε αυτήν την προσέγγιση. Η δικαιολόγηση των σχετικών μισθών απαιτεί τον εντοπισμό εστιών, την υπερβολή των πιθανών επιπτώσεών τους και τη θεσμοθέτηση μιας ανταπόκρισης με προϊόντα και συνήθως με βάση τα εμβόλια.

Οι χορηγοί όλης αυτής της διαδικασίας – χώρες με μεγάλες φαρμακευτικές βιομηχανίες, επενδυτές σε φαρμακευτικές και οι ίδιες οι φαρμακευτικές εταιρείες – έχουν αποκτήσει ισχύ μέσω των μέσων ενημέρωσης και της πολιτικής χορηγίας για να εξασφαλίσουν ότι η προσέγγιση λειτουργεί. Οι αποδείξεις της πρόθεσης του μοντέλου και των ζημιών που προκαλεί μπορούν ουσιαστικά να κρυφτούν από την κοινή θέα από μια υποτελή βιομηχανία μέσων ενημέρωσης και εκδόσεων. Αλλά στη ΛΔΚ, οι άνθρωποι που έχουν υποστεί από καιρό την εκμετάλλευση του πολέμου και των εξορυκτών των ορυκτών, που αντικατέστησαν ένα ιδιαίτερα βάναυσο αποικιακό καθεστώς, πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουν και τους εξαγωγείς πλούτου των φαρμακευτικών.

Αντιμετώπιση της Αιτίας

Ενώ η Mpox επικεντρώνεται στην Αφρική, οι επιπτώσεις της διεφθαρμένης δημόσιας υγείας είναι παγκόσμιες. Η γρίπη των πτηνών πιθανότατα θα ακολουθήσει την ίδια πορεία με τη Mpox στο εγγύς μέλλον. Ο στρατός των ερευνητών που πληρώθηκε για να βρει περισσότερα κρούσματα θα το κάνει. Ενώ ο κίνδυνος από πανδημίες δεν είναι σημαντικά διαφορετικός από ό,τι πριν από δεκαετίες, υπάρχει ένας κλάδος που εξαρτάται από το να σας κάνει να σκέφτεστε το αντίθετο.

Όπως έδειξε το βιβλίο παιχνιδιού της Covid-19, πρόκειται για χρήματα και εξουσία σε μια κλίμακα που ταιριάζει μόνο με παρόμοια φασιστικά καθεστώτα του παρελθόντος. Οι τρέχουσες προσπάθειες σε όλες τις δυτικές χώρες για την υποβάθμιση της έννοιας της ελευθερίας του λόγου, την ποινικοποίηση της διαφωνίας και τη θέσπιση υγειονομικών διαβατηρίων για τον έλεγχο της μετακίνησης δεν είναι νέες και σε καμία περίπτωση δεν αποσυνδέονται από το αναπόφευκτο ο ΠΟΥ να κηρύσσει την Mpox ως PHEIC. Δεν είμαστε στον κόσμο που ξέραμε πριν από είκοσι χρόνια…

Η φτώχεια, οι εξωτερικές δυνάμεις που επωφελούνται από τον πόλεμο και οι ασθένειες που αυτά επιτρέπουν, θα συνεχίσουν να χτυπούν τον λαό της ΛΔΚ. Εάν ξεκινήσει μια εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού, κάτι που είναι πολύ πιθανό, οι οικονομικοί και ανθρώπινοι πόροι θα εκτραπούν από πολύ μεγαλύτερες απειλές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η λήψη αποφάσεων πρέπει τώρα να συγκεντρώνεται μακριά από τις πληγείσες κοινότητες. Οι τοπικές προτεραιότητες δεν θα ταιριάζουν ποτέ με αυτές από τις οποίες εξαρτάται η επέκταση της πανδημικής βιομηχανίας.

Στη Δύση, πρέπει να προχωρήσουμε πέρα από το να κατηγορούμε τον ΠΟΥ και να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα που εκτυλίσσεται γύρω μας. Η λογοκρισία προωθείται από δημοσιογράφους, τα δικαστήρια εξυπηρετούν πολιτικές ατζέντες και η ίδια η έννοια του έθνους, από την οποία εξαρτάται η δημοκρατία, δαιμονοποιείται. Μια φασιστική ατζέντα προωθείται ανοιχτά από εταιρικούς συλλόγους, όπως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και επαναλαμβάνεται από τους διεθνείς θεσμούς, που ιδρύθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ειδικά για να την αντιταχθούν. Αν δεν μπορούμε να το δούμε αυτό και αν δεν αρνηθούμε να συμμετάσχουμε, τότε θα έχουμε να κατηγορούμε μόνο τον εαυτό μας. Ψηφίζουμε υπέρ αυτών των κυβερνήσεων, αποδεχόμαστε προφανή απάτη και μπορούμε να επιλέξουμε να μην το κάνουμε.

Στον λαό της ΛΔΚ, τα παιδιά θα συνεχίσουν να πεθαίνουν τραγικά από την Mpox, από ελονοσία και από όλες τις ασθένειες που εξασφαλίζουν απόδοση της επένδυσης για μακρινές εταιρείες που κατασκευάζουν φαρμακευτικά προϊόντα και μπαταρίες. Μπορούν να αγνοήσουν την παράκληση των υπηρετών των Ανδρών του Νταβός που θα θέλουν να τους κάνουν ένεση, αλλά δεν μπορούν να αγνοήσουν τη φτώχεια τους ή την αδιαφορία για τις απόψεις τους. Όπως και με την Covid-19, τώρα θα γίνουν φτωχότεροι επειδή η Google, ο Guardian και ο ΠΟΥ αγοράστηκαν εδώ και πολύ καιρό και τώρα εξυπηρετούν άλλους…

Η μόνη πραγματική ελπίδα είναι ότι αγνοούμε τα ψέματα και τις κενές δηλώσεις, αρνούμενοι να υποκύψουμε στον αβάσιμο φόβο. Στη δημόσια υγεία και στην κοινωνία, η λογοκρισία προστατεύει τα ψέματα και οι υποχρεωτικότητες αντικατοπτρίζουν την απληστία για εξουσία. Μόλις αρνηθούμε να αποδεχτούμε και τα δύο, μπορούμε να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στον ΠΟΥ και την ανισότητα που προωθεί. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, θα ζούμε σε αυτό το ολοένα και πιο φαύλο τσίρκο.

* Ο David Bell, Senior Scholar στο Brownstone Institute, είναι γιατρός δημόσιας υγείας και σύμβουλος βιοτεχνολογίας στον τομέα της παγκόσμιας υγείας. Είναι πρώην ιατρός και επιστήμονας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), Επικεφαλής Προγράμματος για την ελονοσία και τις εμπύρετες ασθένειες στο Foundation for Innovative New Diagnostics (FIND) στη Γενεύη της Ελβετίας και Διευθυντής Global Health Technologies στην Intellectual Ventures Global Good Fund στο Bellevue, WA, ΗΠΑ.

Το δανειστήκαμε από ΕΔΩ

Επίκειται εισβολή στην "ανεπτυγμένη" Δύση επικίνδυνων μολυσματικών πιθήκων...?




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου