ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Κι αν ζούμε μέσα σε ένα MATRIX δεν σημαίνει ότι αυτό θα είναι ισόβια ποινή. Η απόδραση είναι πάντα εδώ.

 " Mήπως πρόκειται ο παρατηρητής να γίνει ένα αποτέλεσμα ανάμειξης και ένας που πάντα αναμειγνύεται και προσπαθεί να γίνει το κεντρικό μέρος της εμπειρίας αυτής, ή μήπως μπορεί ο παρατηρητής να γίνει μάρτυρας και να αφήσει την εμπειρία να ξετυλιχτεί μόνη της; Μερικές παραδόσεις είναι πολύ καλές σε αυτό. Οι Ινδιάνοι Χόπι δεν έχουν προφανώς κάποια λέξη για το εγώ ή το εμείς. Η έμφαση πέφτει στο ρήμα, στο συμβάν. Θα έριχναν βροχή, θα αγαπούσαν. Βλέπετε τι συμβαίνει; Συνήθως λέω ότι κάνω έρωτα με το συγκεκριμένο άτομο, έτσι δεν είναι; Αλλά αν αντ' αυτού πω ότι: η ερωτική πράξη συντελείται κι εγώ είμαι μάρτυρας. Συντελείται η ερωτική πράξη, εμπλέκονται δυο άτομα. Ένας εγώ κι ένας ο σημαντικός μου άλλος. Και μετά αυτό που συμβαίνει είναι έρωτας στην πράξη. Δεν υπάρχει εγώ δεν υπάρχει αυτό.  Μόνο έρωτας ως πράξη. Καταλαβαίνετε την ομορφιά αυτής της μεταστροφής; "  AMIT GOSWAMI, Ph.D.

Κολυμπάμε μέσα σε ωκεανούς ενέργειας, δονούμαστε σε ενεργειακές συχνότητες που εκπέμπονται από τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας και επηρεαζόμαστε από τις ταλαντώσεις του πλανήτη που μας φιλοξενεί. Τα ίδια τα κύτταρά μας "κατασκοπεύουν" τις σκέψεις μας, το ίδιο το σώμα μας ανταποκρίνεται σε αυτές και τη δονητική τους ποιότητα με το να ασθενεί ή να ενδυναμώνεται. Τοξικές σκέψεις και κατώτερα συναισθήματα αμαυρώνουν και παγιώνουν τη ρευστότητα της λεγόμενης πραγματικότητας σε υπαρξιακούς φαύλους κύκλους. Η ιδρυματοποίηση είναι το αντίθετο της ορμής της ζωής. Αναθεώρηση συστημάτων γνώσεων, πεποιθήσεων και αξιών, συντονισμός με την ενεργειακή αναβάθμιση ενός ολόκληρου πλανήτη, συνείδηση που από τη φύση της συνάδει με κβαντικά πεδία, παράξενες διαισθήσεις και "ενοχλήσεις" στην ίδια την προσαρμοστικότητα στο μεταβαλλόμενο αέναα "τώρα". Επικαλούμαι και τα λεγόμενα της JZ knight: " ένα σημάδι πλήξης είναι σημάδι για αλλαγή. Και τι σημαίνει αλλάζουμε γνώμη; Αλλάζουμε εκεί όπου ο παρατηρητής βρίσκεται στον εγκέφαλό μας. Αυτό αρχίζει να πυροδοτεί νέους νευρώνες κάτι που κάνει τον παράξενο λαβύρινθο ίδιο με τη σκουληκότρυπα και μας στέλνει με ένα λούπινγκ σε ένα νέο νευρωνικό δίκτυο του εγκεφάλου.."

Πώς θα άλλαζαν τα πάντα στην οπτική της αντίληψής μας αν κατανοούσαμε ότι χρόνος δεν υπάρχει, ότι η γραμμικότητα είναι η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση όλων των εποχών; Και τότε το χθες δεν θα βάραινε το σήμερά μας, μία άκυρη επιταγή, το αύριο θα σάρκαζε ανελέητα κάθε πρόγνωση και υπολογισμό, το τώρα θα αποτελεί μια εξελισσόμενη ταινία που προσφέρεται για ανατροπές και κανείς δεν μπορεί να προκαθορίσει το τέλος της. Τα πάντα συμβαίνουν, ίσως και να έχουν συμβεί στο μέλλον και τα αποτελέσματα να εξαργυρώνονται στο αιώνιο παρόν.  Δεν είμαστε απλές και αδιάφορα φευγαλέες σκιές ονείρων, είμαστε τα όνειρα που ονειρεύτηκε η ίδια η συμπαντική συνειδητότητα κι όπου οι όροι ενότητα και σύνδεση αποτελούν τις θεμέλιες δοκούς του.."ονειρικού οικοδομήματος". Τόσο πραγματικού σαν αυτό που νιώθεις άμεσα όταν ατενίζεις ένα ουράνιο τόξο να κοσμεί τον ουρανό μετά την ανοιξιάτικη μπόρα.. Είμαστε τα πολύτιμα κομμάτια της υπερσυνειδητότητας.

Και τα όνειρα είναι ρευστά, όπως και η εγρήγορση, τα πάντα μπορούν να συμβούν και όλες οι πιθανότητες να πραγματωθούν σε άπειρες -"ονειρικές"- πραγματικότητες μέσα σε ηλεκτρικές συνάψεις του εγκεφάλου που δημιουργεί πραγματικότητα. Γεννηθήκαμε ελεύθεροι, είμαστε περισσότερο πνευματικά όντα παρά προβλέψιμα μηχανιστικά σαρκία, φτιαγμένοι από την ίδια την ουσία των άστρων, έχοντας λίγη από τη λάμψη τους και τις δυνατότητες που ανοίγουν τις Πύλες των Θαυμάτων. Μην το ξεχνάμε.   Ο Ένοικος...


" Η σοφία των αποκρυφιστών φαίνεται να έχει προβλέψει εδώ και αιώνες αυτό που η νευρολογία σήμερα αποδεικνύει. Μια απόλυτα μονιστική ύπαρξη, ένα εγώ που αναμειγνύεται με άλλα, νους και ύλη είναι ένα και το αυτό."  ANDREW NEWBERG, M.D.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου