ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Έξοδος από τη "Χώρα των Θαυμάτων"


Eμείς οι "απλοί άνθρωποι", the people, οι φυλακισμένοι, οι εκτοπισμένοι, οι διωγμένοι από καριέρες με πιστοποιητικά φρονημάτων και QR codes , οι εμμονικά ανεμβολίαστοι και ατσιπάριστοι, αυτοί που ξυπνάνε από το λήθαργο, αυτοί που αρνούνται τις διδαχές του παραλόγου, αυτοί που δεν συζητούν καν την ανάγκη για σεβασμό της αξιοπρέπειάς τους και δεν διαπραγματεύονται ούτε ένα επιπλέον χιλιοστό της ελευθερίας τους. Αυτοί που προτιμούν να γριπιαστούν, να ανεβάσουν ίσως πυρετό και να επανέλθουν δριμύτεροι και αισιόδοξοι μέσα σε περιβάλλον μη απανθρωποίησης και ακατάπαυστων ριπών φόβου.  Αυτοί που δεν φοβούνται να συνυπάρξουν ελεύθεροι με τα μικρόβια όπως έκανε αιώνες η ανθρωπότητα τώρα, περνώντας μέσα από συμπληγάδες που κάνουν το παραχαραγμένο σήμερα, παραδομένο στην προπαγάνδα και την παραφιλολογία μιας τόσο αποτυχημένης όσο κι απογοητευτικής ως προς το καθήκον της επιστήμη, να μοιάζει στις συγκρίσεις με παιδική χαρά. Αυτοί που δεν παραλείπουν να συμβουλεύουν τις ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων τους να παίρνουν όλα τα μέτρα αυτο-προστασίας και δεσμεύονται και οι ίδιοι να βοηθήσουν όπως μπορούνε σε αυτό με τη στάση τους, χωρίς να χρησιμοποιείται όμως αυτή η ανάγκη προστασίας ως δικαιολογία μίας πρωτοφανούς κι επονείδιστης επιβολής τεχνοφασισμού. Αυτοί που δεν ξεπουλάνε τον ίδιο τους τον εαυτό για σχιζοφρενική προστασία από επικίνδυνα άτομα, που απροκάλυπτα μας βλέπουν ως αναλώσιμες μάζες για πειραματισμoύς τύπου ρώσικης ρουλέτας και διαχρονικούς στόχους εκφυλιστικών mind games. Αυτοί όλοι που αρνούνται να εισχωρήσουν στο γλοιωδώς μασκοφορεμένο μέλλον. Το αναβαπτισμένο στις κολυμπήθρες της COVID-19 και αύριο COVID-21 "μέλλον", που ετοιμάζεται εν μία νυκτί γι' αυτούς ερήμην αυτών: μόνιμοι περιορισμοί στις μετακινήσεις, στην ίδια την επιλογή και άνεση της κίνησης και σημεία αυστηρών ελέγχων μεταξύ πόλεων κι ολόκληρων περιφερειών, επιβολή μαζικού βασικού -εξευτελιστικού- εισοδήματος και ολοκληρωτική απώλεια αυτοδιάθεσης και στοιχειώδους έστω ιδιωτικότητας και μόνιμη στάθμευση στρατιωτικών δυνάμεων μέσα σε μητροπόλεις-φυλακές. 

Εμείς κάνουμε τον πλανήτη να γυρίζει ακόμη, εμείς παλεύουμε να γίνουμε τα αφεντικά του χρόνου και όχι τα υποζύγιά του, εμείς μοιραζόμαστε δίχως να απαιτούμε ανταλλάγματα κι απλόχερα τις ιδέες και τις έγνοιες μας και υψώνουμε τα μυαλά και ενίοτε τα κορμιά μας φράγμα στην επίθεση της ασχήμιας και τη φρίκης, εμείς χύνουμε το αίμα μας, κι εμείς λοιδωρούμαστε και δαιμονοποιούμαστε και εξοριζόμαστε -τι τιμή για εμάς!- από το στημένο βήμα του δημόσιου λόγου. Μπορεί και να μας προβάλλουν στις οθόνες τους μερικές φορές, αλλά πολύ βιαστικά και με ανάποδες ερμηνείες και υπό λανθασμένες οπτικές γωνίες. Για να μας χαζεύουν  ανθρώπινες σκιές από τους καναπέδες τους και να νιώθουν θυμό για εμάς και όχι για τους λόγους που μας θυμώνουν και ξεσηκώνουν και μας ματώνουν. Ένα θυμό πού και πού μπορεί ανάμεικτο με κάποια, διαυγή ίσως για λίγο, αισθήματα ενοχής. 


Αλλά εμείς, we the people, the alive όχι the living deads, εμείς αποφασίσαμε από την πρώτη στιγμή πως δεν είμαστε οι επαίτες, οι ζητιάνοι στα ψίχουλα, στα ευτελή ανταλλάγματα, σε ελευθερία με δελτίο και ψηφιακό πιστοποιητικό με τίμημα τη σταθερότητα της ίδιας της υγείας μας. 

Εμείς οι ονειροπόλοι, οι αποτραβηγμένοι συνειδητά ως τώρα και οι ανένταχτοι που ξαφνικά συγκλίνουν και ανακαλύπτουν τα τόσα κοινά που τους ενώνουν με τους επαναστάτες και με αιτία και δίχως "επαγγελματικές περγαμηνές" ή μυστικές εντολές από το πανταχού παρόν πολυπλόκαμο Σύστημα. Όλοι εμείς και οι άλλοι που θα συνδιαλεχθούμε και θα μάθουμε, αν δεν το ξέραμε καλά, ν' ακούμε ο ένας τον άλλο. Ανταλλάζοντας απόψεις, ιδέες και πολύτιμες γνώσεις, απαλλαγμένοι από την προκατάληψη και τη μικροψυχία των εαυτούληδων της ζωούλας του θλιβερού μικρόκοσμου. 

Δεν παύσαμε ούτε στιγμή να αναπνέουμε ελεύθερα! Με όλους τους πόρους μας διαφωνούμε στον "σωτήριο", για το καλό της ψυχοπλακωμένης υγείας και χυδαίας φυλάκισης, εξανδραποδισμό. Οι νόμοι αποδείχτηκαν ότι χρειάζονται επειγόντως οφθαλμίατρο και oι νομοθέτες  ψυχολόγο για να τους εξηγήσει τη διαφορά του φυσιολογικού από το αφύσικο.
Είναι παράνομο να σκεφτόμαστε και μόνο πως υπάρχει ζωτική ανάγκη διάρρηξης όλων των παραπετασμάτων, υπονόμευσης από τα θεμέλια των διαχωριστικών τειχών που έχουν τεχνηέντως τοποθετηθεί μέσα στις κοινωνίες; Τι θα συνέβαινε αν πέταγαν οι υπάκουοι "άγριοι" στη σοφία των ενστίκτων και του τρεχούμενου νερού της ζωής, συμβαδίζοντας και με τη διαίσθησή τους, τις χάντρες και τα ευτελή "δωράκια" πίσω στα μούτρα μιας "πολιτισμένης" εξουσίας; 
Εξουσία ανθρωποβόρα συγκοινωνούντων δοχείων, λογοδοτούσα σε καμιά εκατοστή οικογένειες και σκοτεινές σέκτες λίγων μισάνθρωπων και αδίστακτων δισεκατομμυριούχων και παρασιτικών αιμοβόρων αρπαχτικών. 

Τα θέλουμε όλα! Είμαστε οι φορείς της μη φιλολογικής, στα χαρτιά και κινηματογραφικά σενάρια,  δύναμης! Είμαστε και οι αρνητές της ύπνωσης που μας στερεί τις δυνατότητες να ενεργοποιήσουμε το αστείρευτο δυναμικό του νου μας και να υποταχθούμε με τη βούληση της διάνοιας του πνεύματός μας στους μόνους αφέντες που αναγνωρίζουμε: το φως μιας χαμογελαστής καρδιάς και τη φωνή μιας πανανθρώπινης συνείδησης. 

Δεν μας επιτρέπουν αυτοί οι απαιτητικοί αφέντες να είμαστε "καλά παιδιά". Τα θέλουμε όλα, αρνούμενοι τις βολικές για τους εκμεταλλευτές μας μονολιθικές ετικέτες και αποπροσανατολιστικές στάμπες, βλέπουμε καθαρά ότι το αφήγημα των ιδεολογιών μετατράπηκε σε μεζεδάκι μέσα στην παγκοσμιοποιημένη βλαβερή τους σούπα. Ζητάμε τα πάντα γιατί σ' εμάς ανήκουν όλα! Συγγνώμη Billyboy Gates, Sleepy Joe & bosses behind, WHO, WEF, Chinese Big Brother and 5G C.O. , Angela, Emmanuel, Benjamin και Koulis, αλλά δεν γίνεται να παγιδευτούμε για πάντα σαν την Αλίκη μέσα σε μια απωθητική χώρα "θαυμάτων". Eξάλλου κι εκείνη βρήκε την έξοδο από τη σουρεαλιστική δυστοπία, το παραμύθι παρατράβηξε κι εμείς μεγαλώσαμε για να μένουμε με το στόμα ανοιχτό και το μυαλό αλυσοδεμένο..

Ο Ένοικος...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου