Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση από την "Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων" για το 6χρονο παιδάκι...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κανένα παιδί στα χέρια της αντιτρομοκρατικής!

Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2017

Στην εκδικητική ομηρία ενός μικρού παιδιού, του 6χρονου γιου της Π. Ρούπα και του Ν. Μαζιώτη, έχουν προβεί από χθες οι αρχές.

Μετά τη σύλληψη της Π. Ρούπα το πρωί της 5ης Ιανουαρίου από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, το παιδί έχει στερηθεί κάθε επικοινωνία με το οικογενειακό του περιβάλλον. Οι δικαστικές αρχές αρνούνται να το παραδώσουν στους στενούς συγγενείς της μητέρας του και με πρόσχημα το βέλτιστο συμφέρον του, απειλούν να το βάλουν σε ίδρυμα.

Η επιλογή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να πραγματοποιήσει την επιχείρηση σύλληψης σε χρόνο και τόπο κατά τον οποίο το παιδί ήταν παρόν, δείχνει πόσο χαμηλά είναι στις προτεραιότητες του κράτους η προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας του. Ο περαιτέρω εγκλεισμός του 6χρονου αγοριού -που έχει γεννηθεί και έχει ζήσει τον πρώτο και πλέον χρόνο της ζωής του στη φυλακή- μόνο ως έκτιση μιας άγραφης ποινής των τρομονόμων μπορεί να ερμηνευτεί.

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων στέκεται στο πλευρό των απεργών πείνας και δίψας Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη και στηρίζει το αίτημά τους να δοθεί το παιδί στην οικογένεια της μητέρας του.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝAπορία δικιά μας: αν τελικά δεν προκριθεί η απόλυτα λογική λύση, όσον αφορά το συμφέρον το πραγματικό του ίδιου του παιδιού, να δοθεί στους εξ΄αίματος συγγενείς του, αντί να καταλήξει σε οποιοδήποτε ίδρυμα, ξέροντας συγχρόνως ότι οι φυσικοί γονείς του είναι κλεισμένοι σε μια άλλου είδους πιο σκληρή φυλακή, τότε πόσο δίκιο ή άδικο θα έχει αν μεγαλώνοντας δεν ακολουθήσει με ζήλο το παράδειγμά τους; Δηλαδή μέσα στο ίδρυμα θα τύχει τη φροντίδα και αγάπη που του αξίζει από ξένα πρόσωπα και συγχρόνως θα του βγάλουν απ'το κεφάλι τις επικίνδυνες ιδέες για το κράτος και τη "νομιμότητα", όπως οι Αρχές την αντιλαμβάνονται; Εκτός κι αν το κράτος φοβάται ότι η γιαγιά και η θεία του θα το μεγαλώσουν με πρότυπα ταινίες όπως "Μπόνυ και Κλάιντ"  και "Βilly the kid" και τραγούδια όπως "Ι fought the law" των Clash και "Wanted Dead or Alive"των Βon Jovi, αντί για κινούμενα σχέδια της Ντίσνεϋ και εγκεκριμένα από τις πολυεθνικές και τις Αρχές παιδικά τραγουδάκια και παιχνιδάκια...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου