ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...
Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Γράμμα στον στρατιώτη του παγκόσμιου σφαγέα και πολεμοκάπηλου...


 Το πολύ γνωστό τραγούδι των Animals, από τη δεκαετία του'60, που αποτέλεσε κάτι σαν αντιπολεμικό ύμνο όσον αφορά την στρατιωτική και καταστροφική εμπλοκή των ΗΠΑ στο μακρινό Βιετνάμ

Xιλιάδες μίλια μακριά από το σπίτι, τους γονείς σου, τη γυναίκα σου, τα μικρά σου αδέλφια που πνίγονται μέσα στην προγραμματισμένη ανία του high school και αγριεύουν από τις κάλπικες υποσχέσεις μιας αστυνομοκρατούμενης και ξεπουλημένης στους τραπεζίτες Εδέμ, σαν τη γη των γέρων σου. Μακριά από το παιδί σου, που οι μισθοί σου λες πως ίσως του ανοίξουν τις πόρτες κάποιου κολλεγίου ώστε να'χει την ευκαιρία που δεν είχες ποτέ εσύ. Και το κορίτσι που αφήνεις πίσω, με μια υπόσχεση που διαδέχεται τη γλυκιά ανατριχίλα του έρωτα. Μίλια μακριά από τους κολλητούς σου που πίνατε μπύρες μαζί και κάνατε σχέδια να φύγετε κάποια στιγμή από τη μιζέρια της επαρχιακής σας γενέτειρας και να αδράξετε τον κόσμο και τους χυμούς του.

Να παίρνεις διαταγές από επαγγελματίες καραβανάδες με φάτσες μαντρόσκυλων και κόπρανα στη θέση της ψυχής. Να ρισκάρεις κάθε στιγμή, να τραυματίζεσαι, να νιώθεις το μέταλλο να σου σκίζει τη σάρκα και τα σωθικά, να διαμελίζεσαι, να σε γυρνούν σπίτι σε κομμάτια μέσα σε ξύλινα κουτιά, να σου δίνουν παράσημα και τιμές όταν εσύ δεν είσαι πια εδώ ή είσαι σακάτης σε καροτσάκι ή σ'ένα κρεβάτι παγιδευμένος ζωντανός-νεκρός και ένα "ηρωικό βάρος" στη ζωή των δικών σου.

Να συνιστάς ένα ακόμη αναλώσιμο στατιστικό στοιχείο στον κατάλογο των απωλειών υπέρ του "έθνους". Και της "ασφάλειάς του".


Όμως κανένας δάσκαλος στο σχολείο, κανένας στρατολόγος που σου'λεγε ότι θα προσφέρεις υπηρεσίες στο "θείο Σαμ" και "θα γνωρίσεις και τον κόσμο", κανείς υψηλόβαθμος αστεράτος με ύφος θεΐσκου, κανένας δεν σου είπε ότι ο σκοπός δεν ήταν ποτέ τα ιδανικά του έθνους.
Αλλά οι επεκτατικές ατζέντες των αρχιμαφιόζων "Godfathers" των οικονομικών σου ελίτ και τα επεκτατικά σχέδια των πολυεθνικών σου εταιρειών, που αφού υποδούλωσαν και δηλητηρίασαν τη δική σου χώρα, βάζουν στο μάτι και λιγουρεύονται τους φυσικούς πόρους και τη γη των άλλων. Και, σαν το δικό σου οπλισμένο χέρι που διατάζεται να μακελεύει ακόμα και γυναικόπαιδα και μετά μιλουν για "ανθρώπινο λάθος", τα δολοφονικά κέρδη των μεγαλοτραπεζιτών της Wall Street.  Και η ευμάρεια των μετόχων κι επενδυτών της βιομηχανίας τεχνολογίας θανάτου και υπηρεσιών "ανοικοδόμησης", με το αζημίωτο, των ερειπίων που εσύ και οι συνάδελφοί σου αφήνετε πίσω σας.


Άλλο ένα πολύ καλό τραγούδι της rock/hip hop μπάντας από το Denver, των Flobots, μετά το φοβερό "Handlebars" από τον πάρα πολύ καλό δίσκο "Fight with tools".
 Περί Flobots δείτε κι αυτό: ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΠΙΑ: ΜΑΖΙ ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ! - ΤΟGETHER WE RISE!

Για μια ελεύθερη στιγμή, σαν τη φτερωτή ανάσα των παιδικών σου σκανταλιών κι ονείρων, σκέψου στέλνοντας στο διάολο τα προδοτικά ψεύτικα λόγια των πολιτικών, ιεροκήρυκων, τηλεκαρνάβαλων και ομήγυρης της τοπικής κοινωνίας σου: Τι σχέση έχει η ελευθερία και ασφάλεια της χώρας σου και της οικογένειάς σου με μέρη που πιθανώς αγνοούσες και την ύπαρξή τους ακόμα; Με την Κορέα, τις αφιλόξενες ζούγκλες και τα φτωχικά χωριουδάκια του Βιετνάμ, τη Γρανάδα, το Ιράκ του πρώην συνεργάτη της CIA σου κι αργότερα δαιμονοποιημένου δικτάτορα, το Αφγανιστάν του επίσης εξοπλισμένου κι εκπαιδευμένου από τη CIA σου και τα "μαύρα προγράμματά της" επίσης δαιμονοποιημένου αργότερα "αρχιτρομοκράτη της Υφηλίου"; Ή όπου αλλού αποφασίσουν τα κοράκια κι ερπετά που τρώνε τις σάρκες της όμορφης χώρας σου να σε στείλουν, για να βάλεις στην ουσία τα φίδια που αυτοί επιθυμούν μέσα στις τρύπες και τα χαλάσματα που ανοίγουν μέσω εσένα...

Φτύσε φίλε/η μου πάνω στα σκουληκιασμένα τους μούτρα και φώναξέ τους πως "δεν θα πάρεις άλλο" από τα ψέματά τους, πως δεν θα γίνεις το πιόνι κι εξιλαστήριο θύμα στα βρώμικα σαν την ανάσα τους project, που τη βρίσκουν να λένε πως προκαλούν "σοκ και δέος" υπέρ της...δημοκρατίας!

Αν θέλουν στρατιώτες να ματώσουν για χάρη τους...ας στείλουν στα πεδία της σφαγής και του ολέθρου τους δικούς τους γιους και κόρες! Όλοι αυτοί οι πολιτικοί, οι γερουσιαστές, οι γραφιάδες, τηλεαστέρες και καναλάρχες, τα στελέχη, οι διευθυντές και οι μέτοχοι, οι μάνατζερ και τα golden boys.

ανιχνευτής

Eπίσης: " Ουάσιγκτον: Η Μεγαλύτερη Απειλή της Ζωής στην Γη "

Διαβάστε κι από τον Ένοικο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου