ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Καταιγιστικές και πολύ σοβαρές εξελίξεις στην Ουκρανία: "Στρατιωτική επέμβαση του Κιέβου στην Αν. Ουκρανία: Συμφιλίωση ντόπιων και φαντάρων που αψηφούν τους Πραξικοπηματίες"

  • Στρατιωτική επέμβαση του Κιέβου στην Αν. Ουκρανία: Συμφιλίωση ντόπιων και φαντάρων που αψηφούν τους Πραξικοπηματίες – ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 16/04/2014 17:00  


Σχόλιο: Μια συγκλονιστική είδηση που δείχνει το αίσθημα της αλληλεγγύης που μπορεί να ενώσει λαούς οι οποίοι (έχοντας και ανάλογο επαναστατικό παρελθόν) διατηρούν την περήφανη αντίσταση τους ενάντια στους πιο αχρείους εγκληματίες της Νέας Διεθνούς Τάξης. Μεταφράζουμε μέρος της είδησης

Αντι-κυβερνητικοί διαδηλωτές του Κράματορσκ σταματούν τα Ουκρανικά τανκς, φαντάροι «αλλάζουν πλευρά» (VIDEO)

ΠΗΓΗ: RT (16-04-2014, 09:25), http://rt.com/news/ukrainian-tanks-kramatorsk-civilians-840/

Στρατιώτες του Κιέβου βρέθηκαν αντιμέτωποι με διαδηλωτές στλική Ουκρανία την Τετάρτη για να διευθετήσουν τις διαφορές τους … και δεν βρήκαν καμία. Οι στρατιώτες εμφανίστηκαν απρόθυμοι να προβούν σε μάχη εναντίον αντικυβερνητικών ακτιβιστών.

Όταν Ουκρανικά τανκς εισήλθαν στο κέντρο της πόλης Kramatorsk ως μέρος της στρατιωτικής επιχείρησης του Κιέβου εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στα ανατολικά της χώρας, σταματήθηκαν από τα πλήθη των κατοίκων της περιοχής που τα περικύκλωσαν.

Ένα βίντεο από το YouTube για το τι συνέβη δείχνει δίπλα μια γυναίκα να πλησιάζει ένα στρατιώτη με την επίπληξη : «Είστε ο στρατός, θα πρέπει να προστατεύετε τον λαό .»

«Δεν πρόκειται να πυροβολήσουμε, δεν είχαμε καν την πρόθεση,» είναι η απάντηση του στρατιώτη.

Παρόμοιες συζητήσεις μπορούσαν να ακουστούν σε κάθε ένα από τα αρκετά τανκς που μπήκαν στην πόλη, με τους ντόπιους να υπόσχονται να υπερασπιστούν τους γείτονές τους, σε περίπτωση που οι στρατιώτες ξεκινήσουν στρατιωτική επιχείρηση.

Ένα άλλο βίντεο δείχνει τα πλήθη στο Kramatorsk να φωνάζουν δυνατά «ο στρατός με το λαό» και χειροκροτεί τους στρατιώτες που άφηναν τα τανκς τους.

«Παιδιά, είμαστε μαζί σας ! Είστε φοβεροί !» γυναίκες ακούγονται να φωνάζουν στους στρατιώτες που αποχωρούν.

Έξι Ουκρανικά τανκς στο Kramatorsk στην πραγματικότητα άλλαξαν πλευρά και άρχισαν να ανεμίζουν ρωσικές σημαίες την Τετάρτη. (…)

To ίδιο γίνεται και σε άλλες πόλεις…

Βιντεο: http://youtu.be/S6Xt08huuC4

15-04-2014, 13:27

Σχόλιο: Τα γεγονότα στην Ουκρανία είναι ξανά αστραπιαία. Παραθέτουμε ένα μικρό ρεπορτάζ από το RT με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις. Για ζωντανή κάλυψη παρακολουθείτε το RT εδώ : Στρατιωτική επιχείρηση του Κιέβου στην Ανατολική Ουκρανία – LIVE UPDATES


ΠΗΓΗ: http://rt.com/news/kramatorsk-ukraine-attack-army-664/

Ουκρανικά στρατεύματα κατέλαβαν ένα αεροδρόμιο στην ανατολική πόλη της Kramatorsk, δήλωσαν αντικυβερνητικοί διαδηλωτές. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν, πρόσθεσαν οι ακτιβιστές. Ταυτόχρονα στο Slavyansk γίνεται επιδρομή από το ουκρανικό στρατό.

Kramatorsk

Ο πραξικοπιματικά διορισμένος Πρόεδρος Aleksandr Turchinov είπε ότι έλαβε τηλεφώνημα που επιβεβαιώνει ότι ο στρατός κατέλαβε το αεροδρόμιο στο Kramatorsk.


Ουκρανικά στρατεύματα πλησίασαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο με τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού μεταξύ των ανατολικών πόλεων Kramatorsk και Slavyansk, είπε τηλεφωνικά στο RIA Novosti η λαϊκή πολιτοφυλακή που βρίσκεται στο αεροδρόμιο.

«Άρχισαν διαπραγματεύσεις με την λαϊκή πολιτοφυλακή , η οποία έχει τον έλεγχο του αεροδρομίου. Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν απρόσμενα. Υπάρχουν τραυματίες μεταξύ της λαϊκής πολιτοφυλακής, και μπορεί να υπάρξουν θάνατοι,» είπαν.

Άλλα μέλη της πολιτοφυλακής έχουν μπλοκάρει την είσοδο στο Kramatorsk και είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την πόλη, πρόσθεσαν οι ακτιβιστές.

Οι ακτιβιστές που έλεγχαν τη βάση είπαν ότι αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

Ωστόσο, η πόλη εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της λαϊκής πολιτοφυλακής, είπαν οι ακτιβιστές.

« Εκδιωχτήκαμε από το αεροδρόμιο, αλλά η ίδια η πόλη είναι υπό τον έλεγχό μας, δεν θα επιτρέψουμε [στα ουκρανικά στρατεύματα] να εισέλθουν,» είπε ένας από τους ακτιβιστές στο Interfax.

Σύμφωνα με το ουκρανικό στρατό, αεροπλάνα και ελικόπτερα κινητοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής για «να υπερασπίστουν τα άρματα, καθώς δεν ήταν γνωστό πως [ η επιχείρηση ασφαλείας] θα τελειώσει.»

Βίντεο των στρατιωτικών τζετ και ελικόπτερων που πετούν πάνω από Kramatorsk, καθώς ξεκινούσε η επίθεση, εμφανίστηκαν στο YouTube.

Οι ακτιβιστές που έλεγχαν τη βάση είπαν ότι αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

«Υπάρχουν περίπου 60 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων. Προετοιμάζονταν για αρκετές ημέρες, και τώρα άρχισαν να εισβάλουν [στο αεροδρόμιο]. Οι διαδηλωτές τους έφραξαν το δρόμο, άρχισαν να πυροβολούν, υπάρχουν τραυματίες. Οι άνθρωποι μας οπισθοχώρησαν. Υπάρχουν περίπου 15 τανκς, οι άλλες μονάδες είναι θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού,» είπε ένα άλλο μέλος της λαϊκής πολιτοφυλακής στο RIA.

Με τη σειρά τους, τα Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, παραθέτοντας το Υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσαν μια ειδική επιχείρηση στο Kramatorsk την Τρίτη . Ωστόσο, δεν έδωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σλαβιάνσκ

Την ίδια στιγμή, στην ανατολική πόλη του Slavyansk γίνεται επιδρομή από τα ουκρανικά στρατεύματα, είπε ο επικεφαλής της λαϊκής πολιτοφυλακής του Donbass, Σεργκέι Tsyplakov, στο RIA Novosti.

«Αυτή τη στιγμή γίνεται μια μεγάλη επίθεση στο Slavyansk, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού εισέρχονται στην πόλη … υπάρχουν πολλά στρατεύματα. Οι άνδρες ετοιμάζονται να υπερασπιστούν [την πόλη] », είπε.

«Υπάρχουν πολλά στρατιωτικά οχήματα εδώ,» δήλωσε ένας από τους ακτιβιστές. «Αλλά οι πυροβολισμοί δεν ξεκινήσαν ακόμα.»

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πραγματοποιούν διαδηλώσεις στο νότιο – ανατολικό τμήμα της χώρας μετά το πραξικόπημα στο Κίεβο στις 22 Φεβρουαρίου. Οι ακτιβιστές έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια στις περισσότερες από τις πόλεις στην περιοχή του Ντόνετσκ. Την Κυριακή, η κυβέρνηση του Κιέβου ξεκίνησε μια επιχείρηση καταστολής στο Slavyansk. Μετά τα γεγονότα, το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ουκρανίας ενέκρινε μια πλήρους κλίμακας επιχείρηση ασφαλείας στις ανατολικές περιοχές της χώρας. Τη Δευτέρα, ο πραξικοπηματίας Πρόεδρος Aleksandr Turchinov υπέγραψε διάταγμα για να ξεκινήσει επίσημα μια «ειδική αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στα ανατολικά της χώρας.

Ο Ουκρανός αρχηγός ασφαλείας, ο οποίος διορίστηκε επικεφαλής της επιχείρησης ασφάλειας στην ανατολική Ουκρανία , δήλωσε την Τρίτη ότι όλοι οι ακτιβιστές που δεν καταθέτουν τα όπλα τους θα «καταστραφούν».

«Τους προειδοποιούμε ότι αν δεν καταθέσουν τα όπλα τους, θα καταστραφούν,» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της Ουκρανικής Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU) Vasily Krutov, όπως το παραθέτει το AFP.

Η Μόσχα κατείγγειλε την εντολή της Κυριακής ως «εγκληματική». Εκδόθηκε από τον πραξικόπηματικά διορισμένο Πρόεδρο Aleksandr Turchinov, και ενέκρινε μια πλήρους κλίμακας επιχείρηση ασφαλείας στις ανατολικές περιοχές της χώρας.

Από http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου