ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

" Ε.Ε.: Σαν τρελό φορτηγό "

(Σαν σχόλιο:  Τhis is the end? Πιθανότητα που δεν αφορά μόνο την "ενωμένη ευρωπαϊκή φάρσα" αλλά και το νεοελληνικό προτεκτοράτο, το ελεγχόμενο από ΗΠΑ και Ε.Ε. και με την αυθάδη διαχρονική απληστία του διεφθαρμένου πολιτικού του κατεστημένου που το μόνο για το οποίο αγωνιά είναι η διατήρηση με κάθε τρόπο του παρασιτικού του status. Κι αναφερόμαστε σε πολύ πιθανή πλέον τελική ευθεία πλήρους διάλυσης σε όχι και τόσο μεγάλο βάθος χρόνου. Τόσο στην Ευρώπη όσο και στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, με τη διπλωματικά τολμηρή αναδυόμενη περιφερειακή τουρκική υπερδύναμη του "στρατηγικού βάθους" που με τόση σαφήνεια και φιλοδοξία διατυπώθηκε από τον Αχμέτ Νταβούτογλου, τα μηνύματα είναι πλέον παραπάνω από ηχηρά...)

Ε.Ε.: Σαν τρελό φορτηγό
Του Γ. Σιώζου


Για μια ακόμη φορά, δεν κατέστη δυνατόν, στο Γερμανικό Ράιχ, να διαβεί το στενό της Μάγχης.
Η Γερμανική Ευρώπη, που φέρει το ψευδώνυμο «Ευρωπαϊκή Ένωση», συνταράσσεται από το Ρήγμα που υπέστη από το Brexit και τις τεκτονικές αλλαγές που ήδη έχουν δρομολογηθεί.

Η Γαλλία, από κράτος Βισσύ, που είχε περιέλθει στα πλαίσια της Ε.Ε., διεκδικεί νέο ρόλο, με τον Μακρόν να υποδύεται τον «Πεταίν» του Βερντέν και όχι εκείνον του Βισσύ.

Η δε Λεπέν, προσπαθεί να τον υπερκεράσει σε αντιευρωπαϊκή ρητορεία.

Οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης του πρώην Ανατολικού μπλόκ, πάντα «ατίθασες» απέναντι στα κελεύσματα των Βρυξελλών.

Αρκούντως όμως φιλικές και υπάκουες, προς τις ΗΠΑ δεν θα είναι καθόλου απίθανο να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο, με τον άτυπο-προς το παρόν- άξονα ΗΠΑ - Μ. Βρετανίας, πριονίζοντας ακόμη περισσότερο τις φιλοδοξίες της Γερμανίας, για Ευρωπαϊκή ηγεμονία.

Μεταξύ σφύρας και άκμονος η Γερμανία.

Μεταξύ της ανάγκης για ενέργεια από την Ρώσικη ομοσπονδία, αλλά και της μήνις των ΗΠΑ, που ζητά κυρώσεις για τις εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή του αγωγού που θα την προμηθεύει με φυσικό αέριο.

Έργο, που εάν δεν πραγματοποιηθεί, καταδικάζει την Γερμανία σε ενεργειακή πενία και οικονομική στασιμότητα.

Έντονες οι αντιθέσεις με τις ΗΠΑ, αλλά και ο πατροπαράδοτος φόβος για την Ρώσικη «Αρκούδα».

Αν το ΝΑΤΟ κατά Μακρόν, είναι εγκεφαλικά νεκρό, η Ε.Ε. σταθερά βαίνει προς την εντατική, ως πολυτραυματίας.
Οι χώρες του Νότου καρκινοβατούν.

Στην Ιταλία παραμονεύει ο Σαλβίνι.

Η Ελλάς ως οικόπεδο και αποικία, της έχει ανατεθεί ο Ρόλος του Χωροφύλακα και της Χωματερής, δυστυχισμένων ανθρώπινων ζωών.

Ο οικονομικός μαρασμός καλά κρατεί, ενώ αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο εδαφικού ακρωτηριασμού, από την μεριά της Τουρκίας.

Μιάς Τουρκίας, που εξελίσσεται ταχύτατα σε περιφερειακή υπερδύναμη και σε σχεδόν ισότιμο συνομιλητή των ΗΠΑ, της Ρωσίας και των χωρών της Ε.Ε.

Μια Τουρκία που όχι μόνον προβάλει αξιώσεις στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στην Μ. Ανατολή και την Α. Μεσόγειο, αλλά φιλοδοξεί να μετατρέψει τη Μεσόγειο σε Τουρκική θάλασσα.

Επιδιώξεις που ήδη αντιλαμβάνονται χώρες της Ν. Ευρώπης Ιταλία, Γαλλία, της Μ. Ανατολής, αλλά πολύ σύντομα θα το αντιληφθούν και οι χώρες της Β. Αφρικής και βεβαίως και η Ρωσία.

Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα σαστισμένο, αμήχανο, έχοντας εναποθέσει τις ελπίδες του για την επιβίωση και την αναπαραγωγή του, στους δύο πυλώνες ΗΠΑ και Ε.Ε., βρίσκεται απόλυτα εκτεθειμένο, στις σεισμικές ανακατατάξεις που συντελούνται.

Η Ελληνική κοινωνία έχοντας υποστεί πολυετή λοβοτομή, ενώ βλέπει το κακό με δρασκελιές να πλησιάζει, στρουθοκαμηλίζει, περιμένοντας πρώτα να την βρει και τότε είναι πιθανόν να αντιδράσει.

Κοντά 200 χρόνια από την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821, το έθνος μοιάζει να έχει εξαντλήσει την όποια ζωτικότητα και δυναμική διέθετε.

Παρ’ όλα αυτά, ετοιμάζεται να τα γιορτάσει με καρναβαλικά δρώμενα, αναθέτοντας την οργάνωσή τους στην επιφανή εκπρόσωπο της Αστικής τάξης, στην κα Αγγελοπούλου.

Της μόνης ικανής για ανάλογες τελετές.

Άλλωστε με το Ταρατατζούμ της ισχυρής Ελλάδας, της ενταγμένης στον σκληρό -στην κυριολεξία- πυρήνα της Ε.Ε. και των πολυδάπανων Ολυμπιακών αγώνων, άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως.

Η ίδια τελετάρχης ως εκπρόσωπος της Τάξης της, οδηγεί τώρα την χώρα στον Αχέροντα, πληρώνοντας με Ευρώ τον Βαρκάρη.


το δανειστήκαμε από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου