ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Όπως και να' χει, ένα μεγάλο κομμάτι των εκπροσώπων της επιστήμης, συμπεριλαμβανόμενων και των γενετιστών, έχει απολέσει την εμπιστοσύνη μας..

 Η εποχή υγειονομικής υστερίας με έναν ιό που παρουσιάζει μικρότερη θνητότητα κι από την εποχική γρίπη -μετά βίας ξεπερνάει το 0,20 % - προσφέρεται για κινηματογραφικές παραγωγές προσαρμοσμένες στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα με τα μολυσματικά αιωρούμενα σωματίδια φόβου και κοινωνικού ζόφου. Ήδη η λογοτεχνία και ο κινηματογράφος (που έχει στηριχτεί και σε λογοτεχνικά δημιουργήματα) είχαν προβλέψει με εντυπωσιακή οξυδέρκεια και με αξιοσημείωτες προφητικές ικανότητες τις μελλοντικές κοινωνικές, πολιτικές, τεχνολογικές εξελίξεις, την κυρίαρχη νοοτροπία και τις τάσεις στη διαμόρφωση καινούριων νορμών, κανόνων, κωδίκων κοινωνικής οργάνωσης κι εκδήλωσης αποδεκτής συμπεριφοράς..

 Τρομολαγνεία και καταστροφολογία πάντα πουλούσαν, και τηλεοπτικά και κινηματογραφικά, ερεθίζοντας τα κατώτερα συναισθήματα των εκατομμυρίων θεατών. Όμως, αποτελεί και μια "ευκαιρία να αποδείξουν οι πίσω από τους πίσω απ' τις blockbuster παραγωγές, το μακάβριο, σαρδόνιο χιούμορ τους, αλλά και με έναν "παιγνιώδη" γι' αυτούς τρόπο να δηλώσουν σε όλους τη φιλοσοφία που ενστερνίζονται , κυρίαρχες σε αρκετούς απόψεις αλλά και διαθέσεις πίσω από τη "μυθοπλασία". Όπως έχουν κάνει και με απροκάλυπτα κυνικές δηλώσεις και με κατασκευάσματα το λιγότερο αινιγματικά, σαν τις "ταφόπλακες της ανθρωπότητας" σε κοινή θέα (Οι Κατευθυντήριοι λίθοι στη Τζώρτζια των ΗΠΑ: "κρατήστε τον παγκόσμιο πληθυσμό στα 500 εκατομμύρια"). Όπως έχουν δηλώσει ζωντανά μπροστά σε κοινό, μιλώντας πολύ σοβαρά σαν τον κύριο του δεύτερου βίντεο στον επίλογο, πριν λίγα μόλις χρόνια, ότι "αν κάνουμε καλή δουλειά με τα προγράμματα νέων εμβολίων και υγειονομικών υπηρεσιών, θα καταφέρουμε να μειώσουμε τον παγκόσμιο πληθυσμό κατά 10-15%". Μη νομίζετε ότι αυτό μπορεί να αφορά αποκλειστικά και μόνο τις χώρες του"τρίτου κόσμου" -που βεβαίως δεν παύει να είναι επονείδιστο!- με τους ανθρώπους εκεί ενός κατώτερου θεού. Και τα λέει αυτός που οι εταιρείες στις οποίες έχει επενδύσει -με τη Moderna να είναι η αγαπημένη του- και οι εμβολιαστικοί του πράκτορες έχουν ήδη αποδείξει το μίσος τους κατά της ανθρωπότητας και ειδικά των παιδιών της που φταίνε για τον "υπερπληθυσμό" :  Άμα έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς (κάτι ξέρουν και όλα αυτά τα θύματα που απαριθμούνται στο βίντεο, σε διάφορες ηπείρους).

Τα λόγια του ανιχνευτή εδώ είναι χαρακτηριστικά: "Μπορούμε να εμπιστευτούμε οτιδήποτε μας δωρίσει ο τρανός και σπουδαίος κύριος για να εισαχθεί στον οργανισμό μας; Από εμβόλιο, υπόθετο, χαπάκι έως καραμέλα για τον πονόλαιμο;"

Να κι ένα από τα πιο χτυπητά τηλεοπτικά παραδείγματα των όσων αναφέρθηκαν παραπάνω:  UTOPIA: Πόσο επίκαιρος διάλογος, πόσο βαθιά μέσα στο "πνεύμα των καιρών" μας...

Παρακολουθήστε το πρώτο βίντεο της ανάρτησης με το ακραίο κινηματογραφικό σενάριο και σταθείτε και σε αυτά που λέγονται κι από τα 2 λεπτά και 10 δευτ. με την ερώτηση που τίθεται: "Πείτε μου, τι κάνατε για να κερδίσετε τη θέση σας σε αυτόν τον υπερπληθή κόσμο;"  Σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι ότι το επιστημονικά ακραίο αυτό θρίλερ που διαδραματίζεται στο βίντεο περιγράφει επακριβώς τυχόν φριχτούς κι ανομολόγητους σχεδιασμούς πίσω από τις εξελίξεις στο υγειονομικό σκληρό θρίλερ που έχει ριζώσει εδώ κι ένα έτος στην πραγματικότητα της ανθρωπότητας. Όμως δεν μπορώ να μη δεχτώ ότι η ακραία φιλοσοφία του πρωταγωνιστή δεν συνάδει με δηλωμένες "ανησυχίες" επιφανών προσώπων του πολιτικού κι επιστημονικού χώρου του κόσμου μας για τη "σωτηρία του πλανήτη" και τον επιβαρυντικό ρόλο της ...... ίδιας της αναπνοής και των δραστηριοτήτων των ανθρώπων και της αυξανόμενης παρουσίας νεοφερμένων μωρών στην ........ ατμοσφαιρική επιβάρυνση! Και να να μην ισχυριστώ ότι δεν με προβληματίζει η έστω και κάποια συνάφεια στον συγκεκριμένο κινηματογραφικό διάλογο με αυτά που επισημαίνονται σε μια άλλη ανάρτηση: "υπάρχει το μεγάλο αναπάντητο ερώτημα για το τι είδους μεταλλάξεις προκαλούν αυτά τα εμβόλια, εφόσον είναι ξένο DNA - RNA και τα τελευταία της AstraZeneca κ.ά. έχουν μέσα DNA ιού, μετατρέποντας το RNA σε DNA. Γι' αυτό το DNA δεν έχουν ως τώρα δοθεί απαντήσεις για το πού πάει μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό, διότι θεωρητικά και σύμφωνα με τη φυσιολογία του κυττάρου, το ξένο DNA και RNA μπορεί να εισέλθει μέσα στο ανθρώπινο DNA και να το μεταλλάξει. Το θέμα σοβαρεύει πολύ όταν μια τέτοια μετάλλαξη συμβεί στα σπερματοζωάρια και ωάρια...Τι μωρά ( με τι είδους προβλήματα) θα προκύψουν;" Ή μήπως θα έπρεπε, "χαριτολογώντας", να αναρωτηθούμε: Αν προκύψουν..........

Δεν θέλουμε να εκφράζουμε διαρκώς καχυποψία, αλλά αλλοπρόσαλλες τελείως δηλώσεις, ψυχαναγκαστικές, ύποπτες και αντιδημοκρατικές προκλητικά μεθοδεύσεις και απαράδεκτα αρνητικές εξελίξεις, δεν μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για τις αγνές προθέσεις εκείνων που είχαν ως τώρα αφαιμάξει οικονομικά και ευτελίσει πνευματικά την ανθρωπότητα..

Ο Ένοικος...

Αντίο σας, με δυο τελευταία πράγματα:

 

"Ναι. Πιστεύω ότι αυτό είναι το σχέδιο, ο Π.Ο.Υ. έχει, απ’ ότι καταλαβαίνω, ήδη εφαρμόσει σε ένα βαθμό ένα λεπτομερές σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Αμέσως μόλις αποκτήσουμε τα νανοτσίπ μας με όλες τις πληροφορίες για την υγεία μας και την ασφάλεια υγείας που έχουμε και οτιδήποτε άλλο, θα μπορούν να μας παρακολουθούν μέσω δορυφόρων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, με ότι έχουν, για το υπόλοιπο της ζωής μας, ακόμα κι αν επιβιώσουμε από την πανδημία, από τον εμβολιασμό, τους πολέμους, τους λοιμούς και ούτω καθεξής. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα καταφέρουν να επιβάλουν μια Ενιαία Παγκόσμια Κυβέρνηση, αλλά και μια τεχνική υποδομή για να ελέγχουν τον καθένα από εμάς σε όλο τον πλανήτη."   Jane Burgermeister / 10-9-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου