ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Ω! My Covid! Για όνομα του Μπιλ Γκέητς, του δρ. Φάουτσι που παρότρυνε και για διπλή μάσκα, των "Μουτζαχεντίν Ανθρωποφυλάκων Υγείας"*, της Big Pharma, της "Ιεράς Εξέτασης" των "lockdownistas", των συνεπέστατων στα λεγόμενά τους "ειδικών" και μη στο Ελλαδιστάν**, των "ιερών προστίμων", των big business που επενδύουν στη ρητορική διασποράς κυμάτων Τρόμου, των αποσιωποιημένων στατιστικών στοιχείων για τα "πανδημικά θανατικά" ***...ω!...Τι αίσχη ειν' αυτά που γίνονται από τους δαιμονικούς "Αρνητές", υποκινούμενους ίσως κι από "άσχετους επιστήμονες" και ερευνητές**** ;

 

*" μουτζαχεντίν Ανθρωποφύλακες Υγείας"

**"ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ" - και όταν ακούνε ψεκασμένοι και μη-

***ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟ "JOHN HOPKINS NEWS-LETTER" : ΔΕΝ ΕΠΕΦΕΡΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ Ο COVID!

****"Η Γερμανίδα Νευρολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Δρ. Margarite Griesz-Brisson για μάσκες: “η στέρηση οξυγόνου προκαλεί μη αναστρέψιμες νευρολογικές βλάβες. Για παιδιά και εφήβους, οι μάσκες απολύτως απαγορεύονται. Προκαλούν οξυγονική αποστέρηση και διαρκή νευρολογικά συμπτώματα ιδίως στους αναπτυσσόμενους εγκεφάλους των παιδιών "   + Το δράμα της χρήσης των παιδιών ως πειραματόζωων..

(Ο τίτλος της ανάρτησης είναι από εμάς)

Στην πυρά οι μάσκες στις ΗΠΑ στην Πολιτεία Idaho. BINTEO

Στην πυρά οι μάσκες στις ΗΠΑ στην Πολιτεία Idaho. Οι διαδηλωτές καίνε τις μάσκες δημοσίως στο Idaho παρόλο που αυτή η Πολιτεία δεν είχε επιβάλει υποχρεωτική μασκοφορία σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Μια εκατοντάδα πολίτες με όλη τη σημασία, στο Idaho, μαζεύτηκαν το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν για τα περιοριστικά μέτρα. Έκαψαν μάσκες μπροστά στο Καπιτώλειο της Πολιτείας στο Boise, μεταφέρει ο The Guardian. Τη σκηνή βιντεοσκόπησαν οι δημοσιογράφοι. Ενήλικοι και παιδιά έριξαν τις μάσκες σε βαρέλι αναμμένο. « Τ’ άτομα οφείλουν να λάβουν υπόψιν τους ότι είμαστε εδώ σήμερα για να φρενάρουμε την κυβέρνηση, για να εγκαταστήσει την δημοκρατική μας μορφή διακυβέρνηση»,εξήγησε ένας από τους διαμαρτυρόμενους. Έριξαν τη μάσκα στην πυρά, έριξαν τη ψήφο τους υπέρ της Δημοκρατίας….Στο Idaho, ο κυβερνήτης ωστόσο δεν έκανε την μασκοφορία υποχρεωτική σε όλη την Πολιτεία. Την επέβαλε σε 7 κομητείες κι 11 πόλεις. Στο Boise, όπου διαδραματίστηκε η εντυπωσιακή σκηνή, το δημαρχείο εμψυχώνει τους πολίτες να φέρουν μάσκα αλλά δεν τους υποχρεώνει. Συνολικά 17 Πολιτείες των ΗΠΑ δεν θέσπισαν ποτέ ή κατήργησαν την μασκοκρατία. 


Ακολουθεί βίντεο του twitter, που δεν παίρνουμε όρκο αν θα μείνει για πολύ στη θέση του:
Και, ως επίλογο, ένα σχετικό βίντεο από..." έναν σπουδαίο Γερμανό γιατρό ταϋλανδικής καταγωγής, δάσκαλο για χιλιάδες συναδέλφους του, τον δρ. Sucharit Bhakdi, επιστήμονα που έχει συνεισφέρει στην επιστήμη με σημαντικές ανακαλύψεις κι έρευνες για την ελονοσία και τον δάγκειο πυρετό. Καθηγητής στο πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg University Mainz, ειδικός στην Μικροβιολογία, Επιδημιολόγος και Μικροβιολόγος, από τους σημαντικότερους επιστήμονες του κλάδου του στην γερμανόφωνη πανεπιστημιακή κοινότητα και μέλος της Εξωκοινοβουλευτικής Επιτροπής των 640 γιατρών για τον Κορωνοϊό."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου