ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

SHIT YEAH!

ΑΜΕΣΗ Η ΣΥΝΔΕΣΗ: 1. Ο Παρανοϊκός Πόλεμος Των "Οικολογικών" Ελίτ Κατά Της Γεωργίας Δείχνει Το Μίσος Τους Για Την Ανθρωπότητα  2. Ολλανδία: H απάτη του αζώτου: Όταν ελέγχεις τα τρόφιμα, ελέγχεις τους ανθρώπους. / VIDEO: Netherlands...The nitrogen scam: When you control food, you control people !   3."NO FARMERS NO FOOD"

1) video από το Χ : "ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ – Στις ακόλουθες χώρες, οι αγρότες στέκονται ενάντια στις ελίτ: Βέλγιο - Γαλλία - Ιταλία - Ολλανδία - Πολωνία - Ρουμανία - Σλοβενία - Ισπανία!"  2) Εικόνα: Ψηλά οι τσουγκράνες…οι αγρότες στο δρόμο….


ΚΑΙ σχετικό πρόσφατο άρθρο:  Μια Επανάσταση χωρίς αύριο έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη!!! Η εξέγερση των Ευρωπαίων αγροτών εξαπλώνεται

Μια Επανάσταση χωρίς αύριο έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη!!! Η εξέγερση των Ευρωπαίων αγροτών εξαπλώνεται: Θέλουν να εξοντώσουν τα ζώα τους και να καταστρέψουν τις καλλιέργειές τους επειδή… ρυπαίνουν το περιβάλλον! Σκληρές οι αντιδράσεις των Γάλλων αγροτών που φοβίζουν την κυβέρνηση… Ο κόσμος έχει καταλάβει το πολύ άσκημο παιχνίδι που παίζεται εις βάρος μας και επιτέλους αντιδρά…

Και αυτή η αντίδραση δεν είναι ούτε σπασμωδική, ούτε μεμονωμένη..
Είναι πολύ ουσιαστική και οργανωμένη, φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τις κυβερνήσεις και τους διαπλεκόμενους με αυτές… Όπως επίσης σε πολύ δύσκολη θέση φέρνει και τους συστημικούς δημοσιογράφους οι οποίοι (ειδικά εδώ στη χώρα μας) προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αποκρύψουν όλο αυτό από τους πολίτες…

Όμως το διαδίκτυο, αν και δικό τους, έχει γίνει ένα μεγάλο όπλο για εμάς τους ανθρώπους, βοηθώντας στη διάδοση πληροφοριών που χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαμε να δούμε… Ειδικά τώρα που το το Χ έχει κόψει εντελώς την λογοκρισία και αφήνει όλες τις ειδήσεις και τις πληροφορίες να βγουν στον αέρα, ταρακουνώντας στην κυριολεξία το status quo των συστημικών ΜΜΕ…

Μπορούμε να πούμε με σιγουριά πλέον ότι η ανθρωπότητα αντεπιτίθεται εναντίον μιας βρώμικης και πολύ επικίνδυνης κάστας μη ανθρώπων….

Η πράσινη μετάβαση είναι η αιτία

Οι αγρότες δε σταματούν τις κινητοποιήσεις καθώς όπως φαίνεται οι κυβερνήσεις με πρόσχημα την “κλιματική αλλαγή” οι κυβερνήσεις θέλουν να εξοντώσουν τα ζώα τους και να καταστρέψουν τις καλλιέργειές τους επειδή… ρυπαίνουν το περιβάλλον!

Ίσως είναι επιλογή να σταματήσουν να παράγουν και να είναι αυτόνομες οι κοινωνίες στα κράτη της ΕΕ ώστε όλοι να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των σούπερ-μάρκετ αλλά το “όχημα” όπως όλα δείχνουν είναι η… “πράσινη μετάβαση”.

Και μπορεί πέρυσι αυτό να ξεκίνησε με την ολλανδική κυβέρνηση που με νομοθεσία ουσιαστικά καταργεί ένας στους τρεις αγρότες (τους αποκόπτουν από κάθε χρηματοδότηση) όμως στην Γαλλία πλέον οι εξεγέρσεις είναι σε βαθμό που η νέα κυβέρνηση Αττάλ έχει αρχίσει και τρομάζει.

Αφορούν κυρίως στους φόρους στο ντίζελ, τη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων ή τον περιορισμό των εκπομπών αζώτου ή αερίων του θερμοκηπίου, όπως εξηγεί η Christiane Lambert, πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικών Οργανώσεων στον γεωργικό τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι Ευρωπαίοι αγρότες γενικά έχουν βαρεθεί με τους βαρείς περιορισμούς που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση, χωρίς καμία αύξηση», εξηγεί η Alessandra Kirsch. Πέρα από τη διοικητική υπερφόρτωση, οι παραγωγοί καταγγέλλουν τη μείωση του προϋπολογισμού της ΚΓΠ που «περικόπηκε κατά 90 δισ. ευρώ μέσα σε 20 χρόνια», υπενθυμίζει.

«Η άδεια εισαγωγής προϊόντων που έχουν υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα που απαγορεύονται στην Ευρώπη ή δεν σέβονται την καλή διαβίωση των ζώων, όπως ο συνωστισμός των ζώων, προκαλεί επίσης ασυνεννοησία και οργή στους αγρότες», προσθέτει.

Από την αύξηση του κόστους καυσίμων και της φορολογίας έως τους αυστηρούς πράσινους κανονισμούς, οι Γάλλοι αγρότες παρουσίασαν τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό, Αττάλ, ο οποίος προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα, καθώς το Παρίσι τρέμει στην προοπτική μίας αναβίωσης της αναταραχής που προκάλεσαν τα κίτρινα γιλέκα.

(σ.σ. ΘΥΜΗΣΟΥ :  Γιατί τέτοια μούγκα όσον αφορά τα "κίτρινα γιλέκα", ρε παιδιά; )

Αγρότες σε όλη τη Γαλλία μπλοκάρουν αυτοκινητόδρομους με τα τρακτέρ τους και γεμίζουν τα κυβερνητικά κτίρια με κοπριά.

Πέραν των Γάλλων, στους δρόμους έχουν βγει εδώ και μέρες Γερμανοί, Πολωνοί, Ρουμάνοι, Ολλανδοί και συνεχίζουν να προστίθενται από άλλες χώρες, αγρότες.

Οι υπουργοί Γεωργίας συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, με βασικό θέμα τη στήριξη προς τα Ουκρανικά αγροτικά προϊόντα, που τελικά δημιούργησε αθέμιτο ανταγωνισμό για τους ευρωπαίους αγρότες και, κυρίως, τους Πολωνούς.

Στόχος των Βρυξελλών (και δείχνουν να είναι το μόνο που τους νοιάζει) είναι να βρεθεί λύση πριν εκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες πάνε στις κάλπες για να αναδείξουν την επόμενη ευρωβουλή. Δηλαδή κάτι σαν να “κοροϊδέψουμε τους αγρότες για την ψήφο” και θα συνεχίζουν μετά τα ίδια εναντίον τους!



Δανειστήκαμε το παραπάνω κείμενο από ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου