ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Ο Παρανοϊκός Πόλεμος Των "Οικολογικών" Ελίτ Κατά Της Γεωργίας Δείχνει Το Μίσος Τους Για Την Ανθρωπότητα

Ως εισαγωγή στο άρθρο που αναδημοσιεύουμε αποτελεί ένα video, από πολύ πρόσφατα γεγονότα στη Γαλλία, όπου κι εκεί οι αγρότες εξεγείρονται πλέον μαζικά, εκτός από τη Γερμανία (An "earthquake" has caused in Germany - ΓΕΡΜΑΝΙΑ : "Σείεται" η χώρα...) και Ολλανδία ("NO FARMERS NO FOOD" )

Από το "X" :  "Διαμαρτυρίες αγροτών στη Γαλλία: Αγρότες σε όλη τη χώρα μπλοκάρουν αυτοκινητόδρομους με τα τρακτέρ τους και γεμίζουν τα κυβερνητικά κτίρια με κοπριά" (ή αλλιώς..." Donne la merde à la merde " ?)


Και όλα συνδέονται τόσο ...ανατριχιαστικά "χαριτωμένα" μεταξύ τους!  Συνθέτοντας το παζλ του αντιανθρώπινου μένους και της πρωτοφανούς παράνοιας, με περιτύλιγμα και εξόφθαλμης "κλιματικής ασυναρτησίας":

Ο Παρανοϊκός Πόλεμος Των "Οικολογικών" Ελίτ Κατά Της Γεωργίας Δείχνει Το Μίσος Τους Για Την Ανθρωπότητα

Πόσο ασυνήθιστο είναι το γεγονός ότι οι αγρότες πρέπει να αγωνίζονται για το δικαίωμα να καλλιεργούν. Ότι οι άνθρωποι που φτιάχνουν το φαγητό μας πρέπει να συγκεντρώνονται για να πουν: "Αφήστε μας να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε το φαγητό σας". 

Αποτελεί απόδειξη του παραλογισμού της δημόσιας ζωής στη δεκαετία του 2020 το γεγονός ότι η καλλιέργεια της γης, η εκτροφή των ζώων και η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος - όλα αυτά που κάποτε εξυμνούσαμε - τώρα "λοιδορούνται" ως κατάρα της φύσης.

19 Ιουλίου 2023 | BRENDAN O'NEILL | Διαβάστε το εδώ (original article)

Πρέπει να σκοτώσουμε όλες τις αγελάδες; Είναι εκπληκτικό ότι αυτό είναι ένα ερώτημα που θέτουν οι πράσινες ελίτ. Τα "ρεψίματα των αγελάδων", με το μεθάνιό τους, συμβάλλουν στο 14,5% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η κοπριά των αγελάδων απελευθερώνει αμμωνία, μια ένωση αζώτου που καταστρέφει τους φυσικούς οικοτόπους. Τόσο από το στόμα όσο και από τον πισινό τους, οι αγελάδες προκαλούν ρύπανση. Ας τις σφάξουμε λοιπόν.

Νωρίτερα φέτος, η ιρλανδική κυβέρνηση πρότεινε τη σφαγή 200.000 αγελάδων για να τη βοηθήσει να επιτύχει τους “κλιματικούς της στόχους”.

Η ολλανδική κυβέρνηση έχει φλερτάρει με την ιδέα της μείωσης του αριθμού των ζώων κατά 30% για να "μειωθεί η επιβλαβής ρύπανση από αμμωνία". 'Θα πρέπει να σκοτώσουμε τρισεκατομμύρια ζώα για να σώσουμε τον πλανήτη;', ρωτούν οι τίτλοι των εφημερίδων.

Εδώ λοιπόν βρίσκεται ο περιβαλλοντισμός: σφάξτε τις αγελάδες για να σώσετε τον πλανήτη. Και νομίζατε ότι ήταν μια χαρούμενη-χαρούμενη ιδεολογία που αγαπάει τα ζώα. 'Η πλήρης εξάλειψη των αγελάδων και των χοίρων... θα σώσει τελικά τον πλανήτη', όπως το έθεσε ένας συγγραφέας πριν από μερικά χρόνια.

Φυσικά, όσο παρανοϊκές και αν είναι οι κυβερνήσεις μας, είναι απίθανο να πάρουν το όπλο αναισθητοποίησης σε εκατομμύρια αγελάδες σύντομα. Και όμως, ακολουθούν πολιτικές που θα προκαλέσουν το θάνατο αγελάδων.

Όλες οι κυβερνήσεις έχουν ορκιστεί σε κλιματικούς στόχους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον αποδεκατισμό της κτηνοτροφίας. Έχουν, παρανοϊκά, πάει σε πόλεμο με τη γεωργία.

Ποτέ δεν ασχολήθηκα με τα δικαιώματα των ζώων, αλλά αναρωτιέμαι αν χρειαζόμαστε ένα κίνημα "Σώστε τις αγελάδες" για να αντιμετωπίσουμε τον ανορθολογισμό μιας πολιτικής τάξης που βάζει πλέον τις οικολογικές ανησυχίες πάνω από τα πάντα, ακόμη και από την παραγωγή τροφίμων.

Σκεφτείτε την Ιρλανδία. Η κυβέρνηση προφανώς δεν πρόκειται να ακολουθήσει την πρόταση να ξεπαστρέψει 200.000 αγελάδες. Η πρόταση προήλθε από το Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Ναυτιλίας.

Προκειμένου η Ιρλανδία να πλησιάσει το Άγιο Δισκοπότηρο του Καθαρού Μηδενισμού των εκπομπών, ίσως χρειαστεί να σκοτώσουμε 200.000 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής με κόστος 600.000 ευρώ για τους φορολογούμενους, αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου.

Αλλά επρόκειτο μόνο για ένα σενάριο "μοντελοποίησης" και όχι για μια "τελική πολιτική απόφαση", επέμειναν οι υπάλληλοι τον περασμένο μήνα.

Ας αφήσουμε στην άκρη ότι είναι παράξενο το Υπουργείο Γεωργίας να μιλάει ακόμη και για τη σφαγή χιλιάδων αγελάδων, καταστρέφοντας δυνητικά τη δυνατότητα κάποιων κτηνοτρόφων να ζήσουν.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η Ιρλανδία ήδη επεξεργάζεται πολιτικές που θα μπορούσαν να έχουν παρόμοιες συνέπειες για την εξάλειψη των αγελάδων, μόνον έμμεσα.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για το Κλίμα 2023 που εγκρίθηκε υπό την πίεση της οικολογικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ιρλανδία περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά την επόμενη δεκαετία.

Και δεδομένου ότι η γεωργία αντιπροσωπεύει περίπου το 33% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της Ιρλανδίας, βρέθηκε στο στόχαστρο των αξιωματούχων.

Η κυβέρνηση πιέζει τους αγρότες να μειώσουν τη χρήση φυτοφαρμάκων, να γίνουν περισσότερο βιολογικοί και να επιστρέψουν μέρος της γης που καλλιεργούν στη φύση.

Μια πρόταση που ανησυχεί πραγματικά τους Ιρλανδούς αγρότες είναι ότι μπορεί να χρειαστεί να μειώσουν την ποσότητα αζώτου που χρησιμοποιούν στις γεωργικές τους εκτάσεις από 250 κιλά ανά εκτάριο ετησίως σε 220 κιλά ανά εκτάριο ετησίως.

Αυτό θα είχε "καταστροφικές επιπτώσεις... σε ορισμένες γαλακτοπαραγωγικές εκμεταλλεύσεις", αναφέρει η Irish Farmers Journal. Οι αγρότες θα αναγκαστούν να επιλέξουν μεταξύ της απόκτησης περισσότερης γης, η οποία είναι δαπανηρή, ή της μείωσης του αριθμού των αγελάδων τους, η οποία είναι ανεπιθύμητη.

Το τελικό αποτέλεσμα, αναφέρει η Irish Examiner, είναι πιθανό να είναι "η μείωση του αριθμού των κοπαδιών".

Με λίγα λόγια, οι αγελάδες θα πεθάνουν, θα θυσιαστούν στο βωμό του Net Zero (Καθαρού Μηδενός). Οι αρχαίοι πολιτισμοί θυσίαζαν ζώα για να εξευμενίσουν θυμωμένες θεότητες και να διατηρήσουν την εύνοια των θεών του καιρού.

Ο δικός μας πολιτισμός θυσιάζει ζώα για να προσπαθήσει να εξευμενίσει την εκδικητική Μητέρα Γη που είναι προφανώς έξαλλη με την αγροτική και βιομηχανική μας ύβρη. Δεν είναι περίεργο που οι Ιρλανδοί αγρότες έχουν ξεσηκωθεί. ...

Πόσο ασυνήθιστο είναι το γεγονός ότι οι αγρότες πρέπει να αγωνίζονται για το δικαίωμα να καλλιεργούν. Ότι οι άνθρωποι που φτιάχνουν το φαγητό μας πρέπει να συγκεντρώνονται για να πουν: "Αφήστε μας να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε το φαγητό σας".

Αποτελεί απόδειξη του παραλογισμού της δημόσιας ζωής στη δεκαετία του 2020 το γεγονός ότι η καλλιέργεια της γης, η εκτροφή των ζώων και η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος - όλα αυτά που κάποτε εξυμνούσαμε - τώρα "λοιδορούνται" ως κατάρα της φύσης.

Οι διαμαρτυρόμενοι Ιρλανδοί αγρότες δεν καταφέρνουν μόνο ένα χτύπημα ενάντια στις αυταπάτες του Net Zero των ελίτ του Δουβλίνου που πιθανώς δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους σε ένα αγρόκτημα - υπερασπίζονται επίσης τη λογική και τη νεωτερικότητα.

Υπερασπίζονται την άποψη της γεωργίας ως μια δύναμη για το καλό, μια δύναμη για τον πολιτισμό, ενάντια σε ένα κατεστημένο που είναι πλέον τόσο δέσμιο της νεο-θρησκείας του Net Zero που βλέπει κάθε ανθρώπινη παρέμβαση στη φύση, ακόμη και τη γεωργία, ως κάτι κακό που πρέπει να περιοριστεί.

Οι Ιρλανδοί αγρότες παίρνουν τη θέση τους μαζί με άλλους αγρότες στην Ευρώπη που εξεγείρονται ενάντια στις οικολογικές ελίτ.

Οι Ολλανδοί αγρότες βρίσκονται σε κατάσταση διαμαρτυρίας εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, αντιδρώντας με όλες τους τις δυνάμεις στους κλιματικούς στόχους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο κλείσιμο 3.000 αγροκτημάτων και στη σφαγή αμέτρητων αγελάδων.

Οι Γερμανοί αγρότες αντιδρούν σε ένα νέο νόμο της ΕΕ που απαιτεί την αποκατάσταση φυσικών οικοτόπων, οι οποίοι ανησυχούν ότι θα καταστρέψουν τις γεωργικές εκτάσεις, επιστρέφοντας ουσιαστικά τη χρήσιμη καλλιεργούμενη γη τους στις ιδιοτροπίες και την αγριότητα της Μητέρας Φύσης. (Είναι εντυπωσιακό ότι στο Στρασβούργο την περασμένη εβδομάδα οργισμένοι αγρότες συγκρούστηκαν με την Greta Thunberg και άλλους νέους οικολογικούς αστέρες που είχαν συγκεντρωθεί για να υποστηρίξουν τα αντι-αγροτικά μέτρα της ΕΕ. Προνομιούχοι νέοι των οποίων η μόνη συνεισφορά στην κοινωνία είναι η οικολογική ευσέβεια εναντίον αγροτών που παράγουν τα πράγματα που μας κρατούν ζωντανούς; Ξέρω με ποιανού το μέρος είμαι).

Αυτός ο νόμος για τον οποίο οι Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι αγρότες έχουν τσαντιστεί συνοψίζει το πόσο ανισόρροπες έχουν γίνει οι νέες ελίτ. Ονομάζεται Nature Restoration Law (Nόμος για την Aποκατάσταση της Φύσης). Ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη Τετάρτη.

Ο νόμος θέτει δεσμευτικούς στόχους για την "αποκατάσταση της φύσης στο 20% της επικράτειας της ΕΕ έως το 2030". Οι επικριτές επιμένουν ότι θα πλήξει σκληρά τους αγρότες, καταπατώντας τη γη τους.

Θα μπορούσε να οδηγήσει στην "εκκαθάριση" εκατομμυρίων εκταρίων γεωργικής γης, δήλωσε η Beata Szydło, πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας, ενός έθνους που αντιτίθεται σθεναρά στο νόμο.

Και φυσικά, η μετατροπή της Ευρώπης σε ένα μεγάλο φυσικό καταφύγιο για να το απολαμβάνουν οι τύποι σαν την Greta δεν θα κάνει τίποτα για να περιορίσει τις παγκόσμιες εκπομπές ούτως ή άλλως.

Η παραγωγή κρέατος απλώς θα ανατεθεί σε άλλες χώρες, όπως η Βραζιλία, αυξάνοντας ενδεχομένως τις εκπομπές που σχετίζονται με τη δημιουργία και τη μεταφορά των τροφίμων. Πρόκειται πραγματικά για ένα είδος παράνοιας. ...

Δεν μπορούμε να αφήσουμε την υστερία τους να περάσει. Ο ανθρώπινος πολιτισμός ξεκίνησε με τη γεωργία πριν από 12.000 χρόνια.

Όλα όσα μας κάνουν ανθρώπους - πόλεις, πολιτισμός, γλώσσα - ξεπήδησαν από την ανακάλυψη της γεωργίας. Μην κάνετε κανένα λάθος: το μίσος τους για τη γεωργία είναι μίσος για το ίδιο το ανθρώπινο έργο.


Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσίευση στο spiked


Δικτυογραφία:

The Eco-Elites’ Insane War On Farming Shows Their Hatred For Humanity - Climate Change Dispatch

https://climatechangedispatch.com/the-eco-elites-insane-war-on-farming-shows-their-hatred-for-humanity/

Μετάφραση Απολλόδωρος


Το δανειστήκαμε από ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. Eπόμενο μέτρο, μαντέψτε: απαγόρευση στο κλάσιμο και στο ρέψιμο για τους ανθρώπους, όσοι θα έχουν επιζήσει από τα θεϊκά μπόλια για την "αντιμετώπιση", των αόρατων εχθρών, όπως ο κοροϊδοϊός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά! Αλλά και η θέσπιση ειδικού φόρου "ΑΝΑΠΝΟΗΣ" θα έφερνε..."βιώσιμες λύσεις"...ή όχι;

      Διαγραφή